Huidverzorging- hoe bescherm je wat je lief is

Huidverzorging- hoe bescherm je wat je lief is

Huidverzorging, dagelijks een gezichtscrème gebruiken of een bodylotion, vaak vergeten we het in de haast van de ochtend. Toch is het verstandig om je huid te verzorgen en zeker niet alleen wanneer je ouder wordt. Maar hoe bescherm je wat je lief is?

Verzorg je huid elke dag

‘Bescherm wat u lief is’. Biodermal haalt het beste in je huid naar boven en zeggen het met deze zin heel goed. Want we beschermen onze kinderen alsof we tijgers zijn, maar onze huid? Beschermen we die ook zo goed? En dan heb ik het niet alleen over zonnebrandcrème voor je huid, want hier denk je al snel aan bij ‘beschermen’ maar het beschermen van je gezicht. Dit is vooral zo belangrijk. Huidverzorging is iets dat elke dag in jouw systeem zou moeten zitten.

Ieder huidtype heeft een goede verzorging nodig

Natuurlijk heeft ieder huidtype van nature een eigen kracht in zich. Maar ook heeft elke huid een goede verzorging nodig. Net als dat extraatje die helpt de huid te versterken, waardoor je huid beschermd is. En als je jong bent dan denk je misschien ‘het zal allemaal wel.’ Toch is het belangrijk al op jonge leeftijd te beginnen met het beschermen en verzorgen van de huid. Tenslotte heb je hier alleen maar profijt van bij het ouder worden.

Wat gebeurd er met je huid wanneer je ouder wordt?

Aan je huid zie je misschien wel de veranderingen wanneer je ouder wordt als eerst:

  • Je huid wordt droger, dunner en fragieler.
  • Er kunnen vlekjes en plekjes komen die er eerst nooit zaten.
  • De elasticiteit van de huid wordt minder.
  • En misschien wel dat waar we het meest tegen op zien, er verschijnen rimpels.

Tips om je huid te beschermen

Nu loop ik zelf richting de vijftig en dat merk ik aan mijn huid, mijn huid is droger en daarom smeer ik elke dag goed. Ik verzorg mijn huid met met dagcrème, nachtcrème, bodylotion en handcrème. Maar ook wanneer je jonger bent, kan je hier al mee beginnen:

  • Bescherm je huid tegen de zon! Kies een dagcrème met SPF bescherming. Ook wanneer jij denkt dat het wel mee valt met de zon, zijn er wel UV stralingen. Door je huid dagelijks te beschermen tegen de zon, voorkom je meteen pigmentvlekken
  • Gebruik huidverzorgingsproducten zodat de ouder wordende huid niet uitdroogt.

Biodermal verzorgingsproducten

Ik ben dit artikel begonnen met die mooie zin van Biodermal: Bescherm wat u lief is. Bij Biodermal denken ze aan ons met onder anderen een gezichtscrème voor 40+, 50+ of 60+. Maar ook met producten als; speciale huidverzorging en littekencrème, speciale huidverzorging bij puistjes of onzekerheden, Gelcrème voor een zeer hoge huid of een gevoelige huid. Kijk dus goed wat jouw huid nodig heeft voor huidverzorgingsproducten en koop hier de juiste producten voor.

foto gratis afbeelding van Pera Detlic via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept