Ontdek San Francisco : Een hippie cultuur en meer

Ontdek een hippie cultuur in San Francisco

Wie San Francisco zegt, zegt; ‘Summer of Love’, zegt; een hippie cultuur. Maar waar vind je in San Francisco die hippie cultuur is en hoe kan het dat ik -die hier vier keer geweest is-, dit heb gemist? Omdat ik hopelijk snel weer eens naar San Francisco toe kan gaan en deze cultuur zelf wil ervaren zocht ik dit op.

De Hippie cultuur in San Francisco

Waarom heb ik nu zoveel belangstelling voor de hippie cultuur in San Francisco? En waarom had ik dat eerst niet. Nu klopt dat niet helemaal, ik weet nog dat toen mijn zus en ik in 2001 voor de de eerste keer in San Fran waren, we het hier wel over hebben gehad, alleen was het toen minder voor mij. Sinds een tijd ben ik helemaal fan van de Bohemian Leefstijl. En staat deze leefstijl net als de hippies voor al wat artistiek, avontuur en vrijheid is. Waarbij de de hippies in de tweede helft van de jaren zestig, vooral ook gezien als de “makers” van de flowerpower beweging. 

San Francisco, mijn favoriete stad

In 2001 was ik voor het eerst in Amerika en dus ook voor het eerst in San Francisco. Tijdens onze zes maanden durende reis door Amerika, verbleven mijn zus en ik bijna drie weken in dan Francisco. We waren dol op deze stad. De cultuur, de mensen en de vrijheid die de stad ons gaf. Ook wandelden wij een dag door Haigh-Ashbury, de wijk die zo bekend staat om de hippie bewegingen, maar hier had ik toen maar weinig oog naar. Nu ik echter zo fan ben van de bohemian leefstijl, heb ik mezelf voorgenomen de volgende keer in San Fran, wel deze hippie cultuur op te zoeken.

Waar vind ik deze hippie cultuur dan?

Haight-Ashbury

Haight-Ashbury, (‘the Haight’) is eigenlijk de geboorteplaats van de hippie cultuur. In deze wijk is de hippie-beweging begonnen. Het was tegen het einde van de jaren ’60 en trok de aandacht van de jeugd in heel het land. Deze buurt dankt zijn naam aan twee van de meest belangrijke straten in dit gedeelte van de stad. Het hart van de wijk is waar Haight street en Ashbury street elkaar kruizen.

Een hippie cultuur in San Francisco.

De wijk is verdeeld in Lower Haight en Upper Haigh. Upper Haight is de plek voor toeristen. Hier vind je die mooie Victoriaanse huizen en de vele Vintage winkels. Deze alternatieve plek is ook de plaats waar je de meest typische hippie kleding en ook vele handgemaakte producten kunt kopen. Hier vind je kledingstukken die je nergens anders tegenkomt. Maar ook leuk souvenirs en geniet sowieso van de vrolijke kleuren die je hier ziet.

Golden Gate Park

Buena Vista Park en het Golden Gate Park maken van Haight-Ashbury een aangename wijk. En in het Golden Gate park ben ik wel geweest in 2001. Toen hebben we hier bijna een hele dag rondgewandeld. Vanuit Upper Haight loop je zo het park in. Dit park is 5 kilometer lang en je vindt hier de Japanse Theetuin (de oudste van de Verenigde Staten), het Bloemenconservatorium, windmolens, standbeelden, een sierlijke carrousel en speeltuin, en niet te vergeten de natuurpracht van de meren, velden en bossen. Je vind hier de Dutch Windmill die te allen tijde omringd is door een tulpenveld. De tulpen tuin is vernoemd naar onze eigen Koningin Wilhelmina ‘de Queen Wilhelmina Tulip Garden’.

En wandel dan ook nog even naar Hippie Hill, de heuvel tussen het Bloemenconservatorium en Haight Street. Dit was een van de belangrijkste locaties tijdens de Summer of Love van 1967.

San Francisco, een gezellige stad

Maar San Francisco heeft natuurlijk veel meer. Deze stad heeft alles, natuur, avontuur, prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, gezelligheid, vrolijkheid. Naast die hippie cultuur die ik zelf hier de volgden keer wil zoeken heeft de stad zoveel meer te bieden:

Een bezoek aan Alcatraz

Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. 1576 gevangenen hebben het eiland als standplaats gehad. En nu open is voor publiek. Boek je tickets online, zo ben je verzekerd van een plek op de boot. Op het eiland kan je in je eigen tijd rondlopen en lees en hoor alles over onder anderen  Al Capone en Robert Franklin Stroud (de ‘Vogelman van Alcatraz’).

Langs het water naar de Golden Gate Bridge wandelen

Een wandeling over de Golden Gate Bridge is leuk, maar hier heen lopen vanaf Marina Green Park is helemaal leuk. Hier is een prachtig aangelegd wandelpad waarbij je de brug steeds dichter bij ziet komen.

Chinatown bezoeken

Chinatown San Francisco is na Chinatown New York de grootste Chinatown in Noord-Amerika. De ingang van ChinaTown wordt duidelijk gemarkeerd door een Chinese toegangspoort. Er staan twee leeuwen geposteerd aan weerskanten van de poort die je verwelkomen in deze Chinese wijk.

Even de kuiten trainen bij Lombart street

Lombard Street is een oost-weststraat in San Francisco. De straat staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld, hoewel dit slechts een klein stukje van de gehele straat betreft. Dat stuk is slechts één huizenblok lang, maar telt acht scherpe haarspeldbochten. San Francisco staat bekend om zijn de vele ‘hills’ in de stad. Aan het eind van e dag voel je je kuiten aardig.

Clam Chowder eten aan Fisherman’s Warf

Fisherman’s Wharf ligt in het noorden van de stad en is een van de drukste toeristische wijken. Overal zie je souvenirwinkels en kraampjes waar je krab of clam chowder (een dikke soep met veel vis en schelpdieren en daar naast diverse groenten) met zuurdesembrood kunt kopen. Het uitzicht op de baai, de Golden Gate Bridge en Alcatraz is prachtig vanaf hier.

De zeehonden bij pier 39

Pier 39 is een winkelgebied gebouwd op de pier in San Francisco. Het is hier super gezellig. Er zijn verschillende winkels, restaurants, het Aquarium of the Bay en een draaimolen met twee verdiepingen. Pier 39 is vooral erg bekend om zijn kolonie Californische zeeleeuwen. De pier bevindt zich in het oosten van het Fisherman’s Wharf-gebied en ligt dicht bij de wijken North Beach, Chinatown en de Embarcadero. 

Be Sure to Wear Flowers in Your Hair

Natuurlijk weet ik helemaal niet of wij vanuit Nederland snel weer naar Amerika gaan, maar mocht dit in de planning liggen, vergeet dan zeker San Francisco niet. En zeker niet alleen voor een hippie cultuur, maar gewoon weg omdat San Fran een super leuke, gezellige en vrolijke stad is.

Zoek jij nog meer leeswerk over San Fran, kijk dan bij Bol.com

foto’s lodiblogt/foto Haight-Ashbury pixabay/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept