Sprookjeswonderland Enkhuizen- leuk dagje uit

Bezoek sprookjeswonderland in Enkhuizen, in de zomer en in de winter

Ben jij al eens bij Sprookjeswonderland in Enkhuizen geweest? Dit is een super leuk park voor de jongere kinderen, met sprookjes, een speeltuin, voorstellingen en attracties. Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen in de vakantie. 

Wat is er te zien en te doen?

Sprookjeswonderland in Enkhuizen ligt op een prachtige plek. Boordevol sprookjes, mooie voorstellingen, een grote speeltuin en dieren in een dierenweide. Het park is overzichtelijk en ideaal met jonge kinderen.

Het sprookjesbos

Kom je langs de kassa van sprookjeswonderland dan loop je eerst naar de zelf rijdende auto’s waar kinderen nu eindelijk eens een keer hun ouders kunnen rondrijden.Vervolgens loop je naar het sprookjesbos en begin je bij het kabouterdorp.

Muziek en dansen

Je mag een kijkje nemen in hun huisjes en zij vertellen -veelal met vrolijke liedjes en deuntjes- wat je ziet in hun huis. Vervolgens loop je langs de bekende sprookjes: Hans & Grietje kom je tegen bij het snoephuis en Sneeuwwitje, Doornroosje,  de wolf en de 7 geitjes, die zijn ook allemaal van de partij. Ook klein duimpje en Pinokkio kom je tegen. Na het prachtige sprookjesbos  kan je vervolgens genieten van voorstellingen van Violinde, het tijdhuis en Gullivers reizen.

Attracties in Sprookjeswonderland

Maar er zijn ook attracties in sprookjeswonderland, zoals boten, je kan op een hobbelpaard een parkkoers afleggen, er is een heus schip, die nog aardig hoog gaat ook en je kan mee rijden met het treintje door het park. Vanaf 1 juli is er een nieuwe attractie ‘De Hekspeditie’.

Een hele grote speeltuin

Ook is er een grote speeltuin met plezier voor de kleine kinderen, maar ook de oudere kinderen kunnen heel veel klauteren en klimmen.. De kinderboerderij en de siertuinen zijn ook heel leuk om te bezoeken.

Lees ook: 10 leukste uitjes voor de vakantie

Een dagje uit

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is misschien niet het eerste park waar ja aan denkt voor een dagje uit, maar absoluut de moeite waard.

Alle informatie, activiteiten en ticketprijzen vind je hier.

foto lodiblogt/ Afbeelding van Press via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Oh, leuk! Daar zijn wij ooit ook geweest toen we kampeerden in Tuitjenhorn. Erg mooi park, en niet zo massaal.

    1. zegt:

      Nou dat is ook zeker een groot voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept