Uitjes in Nederland

Sprookjeswonderland Enkhuizen- leuk dagje uit

Ben jij al eens bij Sprookjeswonderland in Enkhuizen geweest? Dit is een super leuk park voor de jongere kinderen, met sprookjes, een speeltuin, voorstellingen en attracties. Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen in de vakantie. 

Wat is er te zien en te doen?

Sprookjeswonderland in Enkhuizen ligt op een prachtige plek. Boordevol sprookjes, mooie voorstellingen, een grote speeltuin en dieren in een dierenweide. Het park is overzichtelijk en ideaal met jonge kinderen.

Het sprookjesbos

Kom je langs de kassa van sprookjeswonderland dan loop je eerst naar de zelf rijdende auto’s waar kinderen nu eindelijk eens een keer hun ouders kunnen rondrijden.Vervolgens loop je naar het sprookjesbos en begin je bij het kabouterdorp.

Muziek en dansen

Je mag een kijkje nemen in hun huisjes en zij vertellen -veelal met vrolijke liedjes en deuntjes- wat je ziet in hun huis. Vervolgens loop je langs de bekende sprookjes: Hans & Grietje kom je tegen bij het snoephuis en Sneeuwwitje, Doornroosje,  de wolf en de 7 geitjes, die zijn ook allemaal van de partij. Ook klein duimpje en Pinokkio kom je tegen. Na het prachtige sprookjesbos  kan je vervolgens genieten van voorstellingen van Violinde, het tijdhuis en Gullivers reizen.

sprookjeswonderland Enkhuizen

Attracties in Sprookjeswonderland

Maar er zijn ook attracties in sprookjeswonderland, zoals boten, je kan op een hobbelpaard een parkkoers afleggen, er is een heus schip, die nog aardig hoog gaat ook en je kan mee rijden met het treintje door het park. Vanaf 1 juli is er een nieuwe attractie ‘De Hekspeditie’.

Een hele grote speeltuin

Ook is er een grote speeltuin met plezier voor de kleine kinderen, maar ook de oudere kinderen kunnen heel veel klauteren en klimmen.. De kinderboerderij en de siertuinen zijn zeker ook een bezoek waard.

Een dagje uit

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is misschien niet het eerste park waar ja aan denkt voor een dagje uit, maar absoluut de moeite waard.

Hier vind je alle informatie over openingstijden en ticketprijzen

foto’s lodiblogt/ pixabay

Meer artikelen

2 thoughts on “Sprookjeswonderland Enkhuizen- leuk dagje uit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *