Ontdek deze vakantie brandweer Lego in het Veiligheids museum PIT

museum brandweer

In het veiligheids museum PIT in Almere kan je altijd terecht. Deze deze kerst vakantie is er echter iets extra’s. Namelijk brandweer LEGO. Vorige week schreef ik hier al een artikel over als tip voor deze vakantie, Nu zijn we er heen geweest dus kan ik jullie uit eigen ervaring vertellen hoe het was bij brandweer LEGO en al het andere wat te zien is in Veiligheidsmuseum PIT in Almere.

Een dagje museum

Tijdens de twee weken kerstvakantie zijn veel dagen ingevuld. Toch is  genoeg tijd over om op stap te gaan. De dag na kerst gingen we naar Almere. Naar het veiligheidsmuseum PIT. Ten eerste natuurlijk voor de brandweer LEGO die hier te vinden is, maar eigenlijk was ik helemaal wel benieuwd naar het museum.

Tijdelijk brandweer LEGO

Wegens het succes van vorig jaar wordt de Brandweer LEGO tentoonstelling deze kerstvakantie herhaald. Met nieuwe incidenten en een nieuwe puzzeltocht. Hierdoor ontdekken bezoekers van alle leeftijden op een interactieve manier wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken. In de tentoonstelling worden meer dan 100.000 LEGO steentjes gebruikt. Ook dit jaar zijn er weer mooie Brandweer LEGO prijzen te winnen.

Toen ik de jongens vertelde dat we hier heen gingen, waren ze meteen enthousiast. Ze zij dol op LEGO en de brandweer kazerne was jaren geleden een van de eerste LEGO die ze kregen. Brandweer en Politie zijn altijd een beetje magische beroepen, ook voor mijn kinderen.

museum

Wat vonden ze er van?

Wanneer je het museum binnen komt mag zowel kind als volwassen zich in politie, brandweer of ambulance kleding verkleden. De jongens kregen een speurtocht mee en meteen liepen we tegen het brandweer LEGO aan. Hier pakte ze een formulier en zochten verschillende situaties op, die nagebouwd waren. Dit formulier mochten ze na invullen in de grote ‘prijsvraag bak;’ plaatsen Het LEGO was prachtig gebouwd en de kinderen keken gebiologeerd naar alle situaties, waar in een brandweer kan verkeren.

museum

Vervolgens gingen we het museum verder in. Hier waren brandweer auto’s ambulances en politie voertuigen, aar ook kleding van alle hulpdiensten te bewonderen en we bevonden ons in een heuse crime scene, waar ze de dader moesten opsporen. De jongens liepen het museum door met hun opdrachten en leerde zo heel veel over de veiligheid in Nederland.  Ze konden nog hun schetter diploma halen ( maar daar was het zo druk,dat we door liepen) en als ej schaatsen mee had genomen kon je buiten nog schaatsen.

museum

Het museum

Ik had nog nooit gehoord van veiligheidsmuseum PIT. En denk dat het zeker ook heel leuk is als schoolreisje om heen te gaan. Ik vond het zeker een bezoek waard. Mede door de tentoonstelling van LEGO, die heel erg aansloeg bij de jongens. Thuis gingen ze meteen verschillende brandweer situaties nabouwen van LEGO. Het museum zelf was interessant. Het was niet heel groot, maar de voertuigen waren erg mooi tentoongesteld. Door de speurtocht werden de kinderen gedwongen om goed en aandachtig te kijken. Nadeel was wel dat ze zo graag elke keer naar de volgende vraag wilde toegaan, dat ze andere delen van het museum vergaten. Ook hebben ze nog niet het geduld om overal te luisteren en alle borden te lezen. Er was heel veel informatie te vinden. Veel ook inter actief. Doordat het niet druk was, konden we overal ook goed kijken en luisteren, behalve bij het skelter rijden, waar een lange wachtrij stond.

Onze kinderen waren met de speurtocht vrij snel klaar en hebben nog niet het geduld om alle borden te lezen die bij de voertuigen stonden. Zij vonden het Brandweer LEGO gedeelte het allerleukste van het museum. Hierdoor vond ik persoonlijk de prijs van het museum, voor de tijd dat we binnen waren, best prijzig ( ook wetende dat het brandweer LEGO maar tijdelijk is). Nou is de tijd dat je binnen bent natuurlijk heel erg van jezelf ( en kinderen) afhankelijk. De toegang is trouwens gratis met museum jaarkaart, overige prijzen staan op de site.  Parkeren kan je vlakbij het museum in een overdekte ( betaalde) parkeergarage.

Voor alle informatie over veiligheidsmuseum PIT, adres, entree prijzen en openingstijden verwijs ik je graag naar hun site

 foto’s lodiblogt
Over de auteur

ik ben schrijver, reiziger, bohemian en modeliefhebber en deel graag tips, ervaringen en laatste trends met mijn lezers. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). In mijn vrije tijd ben ik creatief en druk met mijn moestuin.

22 reacties

 1. zegt:

  Wat een leuke activiteit! fijne omgeving precies!

 2. zegt:

  Lijkt me leuk om te doen met kids! Zou ik wel een dagje voor uit trekken.

 3. zegt:

  Wat heb ik vroeger vaak met lego gespeeld! Alleen spijtig genoeg nooitveen museum van gedaan.

 4. Dat is echt een aanrader, bedankt

 5. Ferry zegt:

  Tof om heen te gaan, dat is jeugd-sentiment, dat lego. 😉 Leuk!

  1. haha wel he!

 6. zegt:

  Wat een leuk uitje. Zeker een om in ons achterhoofd
  te houden

 7. zegt:

  Dit zou echt iets zijn voor onze peuter. Hij is dol op bouwen, lego (duplo) en brandweervoertuigen en ambu’s. Een echt jongetje zeg maar. Leuk om te onthouden, Almere ligt ook lekker centraal!

  1. oh absoluut!

 8. Leuk ,we zijn er nooit eerder geweest en denk dat de kinderen het hier wel naar hun zin zullen hebben. Leuk beschreven!

  1. Dankje, voor kinderen en volwassenen erg leuk.

 9. zegt:

  Leuk uitje, dank voor de tip!

  1. graag gedaan 🙂

 10. zegt:

  Superleuk Museum. Wij zijn begin dit jaar geweest en de meiden hebben zich er ook erg vermaakt

 11. Dat is een goed teken dat het zo’n succes was dat het herhaald wordt! Het klinkt ook erg leuk.

 12. Dat zouden mijn peuter en kleuter geweldig vinden. Balen dat Almere niet meer om de hoek is.

 13. zegt:

  Super leuke tip! Dit museum was alweer van mijn radar af.
  Ik ga hem onthouden nu!

  Goede jaarwisseling!
  Groet Jeanine.

 14. zegt:

  Nog nooit gedaan en natuurlijk eigenlijk heel erg dicht bij mij in de buurt. Ben je weleens naar het KAF geweest? Schouwburg van Almere. Daar is een maquette van de stad Almere – gebouwd van legosteentjes – te vinden. Binnenkort bij mij online 😉

 15. zegt:

  Wat leuk zeg! Zelf was ik geen Lego meisje vroeger.

 16. zegt:

  Leuk museum vonden we. Onze dochters bleven overal wel kijken, behalve de jongste van destijds 1

 17. zegt:

  Wij zijn vorig jaar (nou ja, inmiddels in 2016 alweer) met Kerst hier naar toe geweest en onze zoon vond het fantastisch, vooral de lego, haha.

  1. zegt:

   wat grappig, ja hier het lego ook groot favoriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept