Luchtvaart museum Aviodrome- een dagje uit voor jong en oud

Uitjes in Nederland- Luchtvaart museum Aviodrome

Hoe leuk is het, om door de romp van een vliegtuig te lopen, alles te leren over de historie van de vliegtuigen in Nederland maar ook wereldwijd en een heleboel verschillende vliegtoestellen te zien? Bij Luchtvaart museum Aviodrome ontdek je, leer je en doe je. Een belevenis voor jong en oud.

Een dagje er op uit

Naar het museum gaan is altijd leuk en een interactief museum dat vinden kinderen vaak helemaal fantastisch. Nu waren wij al wel eens in Soest geweest, bij het Militair Museum, maar was Aviodrome nog geheel onbekend voor ons. Maar daar is nu verandering in gekomen.

Lees ook: Dagje uit naar het Militair Museum.

Luchtvaart museum Aviodrome

Nog steeds ontdekken wij plekken in Nederland waar we gewoon nog nooit geweest zijn. Deze keer was dat Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. Het museum is makkelijk aan te rijden vanaf de snelweg en parkeren kost €7,50. Dit betaal je na afloop van je bezoek. Luchtvaart museum Aviodrome is een binnen en buitenmuseum. Er is genoeg te doen voor jong en oud

het buiten museum

Het binnenmuseum

Het binnen museum is verdeeld in een filmtheater waar diverse keren per dag 4D films van ongeveer een half uur worden vertoond. En een hele grote ruimte waar je leest en ziet over de historie van de luchtmacht, je ziet verschillende oude vliegmachines, maar leest ook de informatie over de gebroeders Wright die op 17 december 1903 met de Wright-Flyer (het eerste gemotoriseerde vliegtuig) een gecontroleerde vlucht maakten. Zie ook zeker de film over ‘Connie’ Constellation, de Grande Dame van de Nederlandse luchtvaart kijken. Deze Lockheed L-749 Constellation van KLM staat ook opgesteld in de binnenexpositie van Aviodrome. Hier mag je ook in. De Constellation (door haar rond, vrouwelijke vormen werd ze Connie genoemd) heeft tot en met 1967 voor de Amerikaanse Luchtmacht gevlogen.

Luister ook naar de motoren en zie de verschillende uniformen die gedragen werden. In het binnen museum valt van alles doen en ontdekken, neem hier zeker de tijd voor. En binnen klaar, dan wacht er buiten nog heel veel meer te zien en te doen.

binnenmuseum
vliegtuigen bekijken.

Buitenmuseum

Je hebt de schatkamer waar waardevolle objecten liggen die iets vertellen over de luchtvaart. Er is een uitkijkplatform en je kan een Boeing 747 van binnen bekijken. Er is een vluchtsimulator en er zijn verschillende speeltoestellen.Ook kan je een rondvlucht maken, ook hierin zijn er verschillende mogelijkheden.

Een uitje voor het hele gezin

Doordat er genoeg te doen en te zien is in het Luchtvaart Museum Aviodrome is echt een uitje voor het hele gezin. Doordat er een binnen en buitenmuseums, is het ook qua weer goed te doen. Kijk voor alle informatie op de site van Aviodrome.

Lees ook: Het preHistorisch Dorp- Echte historie met echte mensen.

Lees ook: Ontdek Giethoorn. Een sprookjesachtige plek aan het water.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept