Ontdek Giethoorn- Een sprookjesachtige plek aan het water

Ontdek giethoorn met deze tips

Hoe mooi Nederland is, dat hebben velen de afgelopen jaren wel (her)ontdekt. Toch zijn er ook plekken waar je misschien minder snel aan denkt om naar toe te gaan. Misschien wel omdat ze erg toeristisch zijn. Toch zijn deze plekken ook echt het bezoeken waard. Zoals Giethoorn. Ontdek Giethoorn, per boot of te voet. Lees hier mijn tips voor een echt dagje toerist in eigen land.

Ontdek Giethoorn, een waterrijk en sprookjesachtige plek

Waar vind je in Nederland nog een plek waar je verrast wordt door de schoonheid van de huizen, smalle wandelpaden en schattige bruggetjes. Waar waan jij je op een filmset en kan je ongestoord wandelen omdat er geen auto’s rijden, maar met een boot door de grachten kan varen? Dat is Giethoorn. In het centrum van Giethoorn zijn geen autowegen te vinden. Je auto laat je staan op een van de grote parkeerplekken aan de rand van Giethoorn. Vervolgens kan je al wandelend Giethoorn ontdekken, maar eigenlijk mag een tocht met de boot niet ontbreken.

Een dagje weg in eigen land

Samen met een groep bloggers was ik door Esmée van Blogger by Nature uitgenodigd om een weekend naar Giethoorn te komen. En ondanks de slechtere weersvoorspellingen, had ik ontzettend veel zin in dit weekend, want Giethoorn was onbekend voor mij. Tenminste, ik ben er ooit geweest maar dat is al zo lang geleden. Het weer was wisselvallig, naast een paar buien, zagen we ook de zon. Eigenlijk ideaal weer om Giethoorn te ontdekken, want het was ontzettend rustig. Wat je allemaal kan ontdekken in Giethoorn. Je leest het hier.

Zelf varen door de grachten van Giethoorn

Giethoorn is echt een sprookjesachtige plek. Loop je over de smalle wandelpaden of zit je in een boot, dan waan je jezelf in een film. De huizen zijn zo mooi met hun rieten daken, de kleine bruggetjes super leuk en het uitzicht vanaf het water wonderschoon. Wij ontdekten Giethoorn met een fluisterboot, die we zelf mochten besturen (kijk voor een fluisterboot op sloep huren Giethoorn). Voordeel van op het water zijn, is dat het vanaf het centum het allemaal een richtingsverkeer is. Je hoeft dus niet bang te zijn, als je geen ervaren schipper bent. Door de borden te volgen vaar je vanzelf een rondje. Een tip, mochten de bruggetjes wel erg laag worden, dan moet je toch even terug, want dan ben je te ver gevaren.

Een fluisterboot of een rondvaartboot

Loop je langs het water dan zie je de verschillende boten al liggen. Vaarden wij in de ochtend zelf met een fluisterboot. ’s Middags hebben we ook nog een rondvaart gemaakt in een overdekte boot. Ondanks dat we hetzelfde rondje vaarden, hoorden we nu alles over Giethoorn. Wil jij nu ook meer weten, huur dan een boot met gids.

Lees meer over boten huren op de website: rondvaart door Giethoorn

Museum bezoeken

In Giethoorn is genoeg te zien en te doen. Erg mooi is museum de Oude Aarde, dit is het Edelsteencentrum van Nederland. Hier ontdek je de schoonheid van moeder natuur. In het museum zie je de mooiste edelstenen, mineralen en fossielen die sinds 1969 verzameld zijn in het museum. Het museum is gevuld met unieke collectie. Zo zie je hier onder anderen het grootste ei ter wereld, de Amethist geode uit Brazilië en een versteende boomstam uit Amerika.

Het museum eindigt in een museum winkel waar je jouw eigen stenen kan kopen.

Lees meer op de website: De Oude Aarde

Alpaca Eiland Giethoorn

Wat zijn ze lief en wollig, Alpaca’s. Op het Alpaca Eiland vind je bezinning en ontspanning. Zo voelt het ook echt. Alleen al door naar de alpaca’s te kijken die er rond lopen. Arian van Alpaca Eiland Giethoorn is coach, trainer en adviseur voor mensen en organisaties. Arian werk altijd buiten, op het eiland, tussen de dieren. Met het eiland biedt hij een plek om te vertragen, om op te laden en om nieuwe inspiratie op te doen.

Het Alpaca Eiland is een plek voor mensen met een (onder)zoekende basishouding. Het is voor diegene die wil mijmeren over alle- en niet-alledaagse zaken. Het Alpaca Eiland is een ontspannen plek om even helemaal tot rust te komen.

Eet een pizza bij Restaurant Fratelli

Terwijl wij op het prachtige eiland bij de Alpaca’s stonden begon het ineens flink te regenen. Tijd voor een pauze. We gingen naar Ristorante Fratelli. Wil je lunchen of dineren in Giethoorn dan is dit een aanrader! Het restaurant heeft een prachtig terras aan de gracht (voor zonnige dagen) gelegen aan hét mooiste plekje in Giethoorn. Je wordt hier warm ontvangen door de broers Davide en Salvatore. De pizza’s en pasta’s waren heerlijk, de bediening goed en de gastvrijheid straalde er vanaf.

Alle informatie vind je op de site: Restaurant Fratelli Giethoorn

Waterfietsen bij Aqua Verhuur

Zelf waren wij te laat (en ook even te nat na een flinke hagelbui) voor het waterfietsen bij Aqua Verhuur. Dus deze activiteit heb ik zelf niet gedaan, maar wat ik van mede-bloggers hoorde, was het een leuke ervaring. Bij Aqua Verhuur huur je hippe waterfietsen, voor een persoon! Vanaf de opstapplaats fietst je zo de de waterroute op. Fietst langs de pittoreske huizen en traditionele bruggetjes. Fiets relaxed een grote ronde of leg de fiets aan wal en geniet van een hapje of drankje op één van de vele terrasjes van Giethoorn! Met de waterfietsen van Aqua verhuur ontdek je Giethoorn, weer op een hele andere unieke manier.

Meer weten, kijk dan op de website: Aqua Verhuur

Diner bij Hotel Brasserie de Pergola

We begonnen de dag bij Hotel Brasserie de Pergola en eindigden hier ons Giethoorn avontuur ook. We genoten we een shared dining. Op tafel kwamen grote houten snijplanken met vlees, vis, spinazie taartjes, loempia’s en verschillende soorten groenten. Wij hadden geluncht bij Fratelli, maar ik hoorde van andere groepen al dat de lunch bij de Pergola ook erg lekker was. We zaten ontzettend ontspannen, aten heerlijk en konden even bijkletsen voor we naar de overnachtingsplek zouden gaan.

Overnachten in Oldemarkt

Na het eten vertrokken we naar de plek waar we zouden slapen. Dit was in groepsaccomatie Mooi Oldemarkt. Het was zo een twintig minuutjes rijden van Giethoorn. Zoals de naam Mooi Oldemarkt al aangeeft, is dit te vinden op één van de mooiste locaties van Oldemarkt. Mooi Oldemarkt herbergt twee groepsaccommodaties. Hoeve A & B zijn twee afzonderlijke ruimtes welke door middel van tussendeuren met elkaar te verbinden zijn. Beide hoeves hebben een grote woonkamer met keuken, een eigen ’tuin’ en gratis parkeergelegenheid. Met ruim twintig bloggers verbleven wij in Hoeve A, waar we een gezellige avond hebben gehad en waar ik heerlijk heb geslapen in een vierpersoonskamer.

Meer informatie over Mooi Oldemarkt lees je hier: groepsaccommodatie Giethoorn

​Toerist in eigen land

Na de afgelopen twee jaar is het zo fijn om weer op stap te zijn, om Nederland te ontdekken en toerist te zijn in eigen land. Giethoorn is natuurlijk vaak druk met toeristen uit binnen en buitenland. Door het weer hadden we eigenlijk de mazzel dat het rustig was en het weer dat deerde eigenlijk helemaal niet. Ik heb genoten van dit weekend, heb Giethoorn kunnen ontdekken per boot en te voet en heb ook weer gezien dat we eigenlijk helemaal niet ver hoeven te reizen voor een prachtige fotogenieke plek.

Ontdek giethoorn zelf! Wil je bootje huren kijk dan zeker bij Giethoorn bootje huren. Hier vind je keuze uit 5 verschillende elektrische bootjes.

varen door het centrum van giethoorn

Lees ook: Het prehistorisch dorp- Echte historie met echte mensen.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept