Wat is de beste make-up voor de zomer?

Wat is nu de beste make-up om in de zomer te dragen

Nu de warme dagen van het jaar weer voor de deur staan, vraag je je wellicht af: wat is nu eigenlijk de beste make-up om in de zomer te dragen? Hoewel dit natuurlijk nogal een persoonlijke vraag is, zijn er zeker wat algemene tips die we graag met je willen delen.

Leg de basis met primer

Hoewel het in alle seizoenen slim is om primer te gebruiken, is dit in de zomer nog meer het geval. Je make-up ‘glijdt’ namelijk sneller van je gezicht af, als de temperaturen hoog zijn. Met primer leg je de ideale basis. Je verdere make-up, zoals je oogschaduw, hecht zich een stuk beter en verdwijnt dus minder snel. Ook kun je je make-up netter aanbrengen met primer.

Minimalistische look maken

Wat is nu de ideale make-up look voor de zomermaanden? Dit heeft te maken met je persoonlijke voorkeur, maar de meeste mensen dragen ’s zomers het liefst lichte kleuren. Je krijgt immers al een glow van het zonlicht: je huid heeft minder make-up nodig! Ga liever voor een natural uitstraling, met rustgevende kleuren. Qua oogschaduw kun je denken aan kleuren als bruin, beige of oranje. Pas op met heel donkere blush of bronzer: dit is meestal niet nodig in de zomer. Je kunt wel een highlighter aanbrengen, om meer contrast te creëren in je gezicht. En een dikke laag lipstick of eyeliner? Ook dit is in de zomer eigenlijk al gauw te veel. Houd het subtiel. Tenzij je natuurlijk eens een avond voor volledige glitter en glam wilt gaan.

Lees ook: Hoe creëer je een natuurlijke make-up look.

Waterproof make-up bij zwemmen

Het is niet voor iedere zomerdag relevant, maar toch zeker regelmatig: kies voor waterproof make-up als je gaat zwemmen! Zo kun je gewoon mascara en andere make-up dragen als je een duik neemt in de zee of het zwembad. Een ideale uitvinding is het toch wel, waterproof make-up. Je make-up loopt zo trouwens ook minder snel uit door zweten. Nog een reden om dit te dragen.

BB cream in plaats van foundation

Ruil je foundation in de zomermaanden het liefst om voor BB cream. Dit ligt namelijk minder zwaar op de huid en trekt beter in – zo blijft het dus ook langer zitten. Daarnaast voelt BB cream prettiger en luchtiger aan: precies wat je nodig hebt in de zomermaanden. Als je trouwens wilt dat je gezicht mooi bruin wordt door het zonlicht, kun je een basislaag van BB cream of foundation eventueel achterwege laten, zodat het zonlicht sneller de huid bereikt. Kies natuurlijk wel altijd voor een laagje zonnebrand, ter bescherming van de huid.

Fixing spray als finishing touch

Is het echt belangrijk dat je make-up de hele dag goed blijft zitten? Dan kun je nog een extra laagje toevoegen aan je look, met een fixing spray. Dit spuit je als laatst op, als je make-up verder helemaal in orde is. Je look ziet er zo ook nog eens natuurlijker uit! Dat is altijd mooi meegenomen.

Lees ook: Wat kan je zelf doen voor een mooie huid.

Lees ook: Sensiderm Cream- zijdezachte crème voor na het zonnen.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept