Gezin Uitjes in Nederland Vrije tijd

Mei vakantie tip: Het Militair Museum in Soest

Half April gingen wij met de Vereniging ‘ziekte van Hirschsprung’ naar het Nationaal Militair Museum. We hebben hier zo genoten. Van te voren wist ik niet goed wat ik kon verwachten en werd aangenaam verrast. Het museum was ontzettend mooi, we hebben veel kunnen zien en kunnen leren. Ook waren er buiten het museum nog leuke dingen te doen voor de kinderen. Een echt leuk uitje voor bijvoorbeeld de Mei vakantie.

De vereniging

Elk jaar hebben we een jongeredag van de vereniging Ziekte van Hirschsprung. De ziekte van Hirschsprung is een chronische darmziekte. Een ziekte die beide jongens hebben. Deze dagen dat we samen komen met andere ouders van kinderen met Hirschsprung, vind ik zelf altijd erg fijn. Ondertussen heb ik meer ouders leren kennen en leuke contacten opgedaan. Na de koffie gaan de ouders altijd even samen zitten en praten met elkaar. Terwijl de kinderen een rondleiding kregen door het Nationaal Militair Museum.  Terwijl de kinderen en enkele ouders de rondleiding kregen spraken wij over de ziekte met elkaar en leerde weer het een en ander van elkaar. Na een lunch gingen we op eigen gelegenheid het museum in.

Het militair museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest is een museum waarin aandacht wordt besteed aan de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst met extra aandacht voor de collecties van land- en luchtmacht. Interessant waren de vele uniformen die in de loop der tijd gebruikt werden, de vele voertuigen, motoren en tankwagens. Waar je keek zag je vliegtuigen boven je, van klein tot groot. De informatie in het hele museum was interessant en leuk opgeschreven, waardoor het ook goed te lezen was voor de kinderen.

militair museum

militair museum

Stoere buitenactiviteiten

Kinderen kunnen in het weekend, woensdagmiddag en tijdens schoolvakanties, rijden in een NMM minitank en een rondje over de mooiste tankbaan van Europa rijden! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen  erg leuk. Regel is hier wel dat je minimaal 8 jaar en 1.35 m moet zijn. Onze oudste mocht in de minitank rijden en dit was echt een avontuur op zich. (Dat kan je zelf zien in het filmpje. Ik zelf ben niet zo van het hele ‘oorlogje spelen’ maar zijn acties in de tank deed ook mij mee genieten.

Ook kan je mee scheuren door het zand met de  M688, een amfibisch rupsvoertuig (met comfortabele stoelen)! Ik begreep van anderen dat je goed je mond dicht moest houden tijdens de rit want het zand zat overal!

Wat ook heel gaaf was voor de jongens, was een heuse stormbaan waar ze op konden klimmen!

foto’s lodiblogt

2 thoughts on “Mei vakantie tip: Het Militair Museum in Soest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *