Het Militair Museum in Soest- een super leuk dagje uit!

Nationaal Militair Museum in Soest

Ben jij al eens bij het Nationaal Militair Museum in Soest geweest? Het is een ontzettend mooi en verrassend museum waar je veel kan zien en leren. Naast een binnen museum si er ook buiten het museum genoeg te doen. Een echte tip voor een leuk dagje uit!

Het militair museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest is een museum waarin aandacht wordt besteed aan de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst met extra aandacht voor de collecties van land- en luchtmacht. Interessant waren de vele uniformen die in de loop der tijd gebruikt werden, de vele voertuigen, motoren en tankwagens. Waar je keek zag je vliegtuigen boven je, van klein tot groot. De informatie in het hele museum was interessant en leuk opgeschreven, waardoor het ook goed te lezen was voor de kinderen.

Stoere buitenactiviteiten

Kinderen kunnen in het weekend, woensdagmiddag en tijdens schoolvakanties, rijden in een NMM minitank en een rondje over de mooiste tankbaan van Europa rijden! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen  erg leuk. Regel is hier wel dat je minimaal 8 jaar en 1.35 m moet zijn. Onze oudste mocht in de minitank rijden en dit was echt een avontuur op zich.

Ook kan je mee scheuren door het zand met de  M688, een amfibisch rupsvoertuig (met comfortabele stoelen)! Ik begreep van anderen dat je goed je mond dicht moest houden tijdens de rit want het zand zat overal!

Wat ook heel gaaf was voor de jongens, was een heuse stormbaan waar ze op konden klimmen!

Lees ook: Leuke tips voor in de mei vakantie.

Een ideaal dagje weg

Naarhet museum gaan is misschien niet altijd het dagje uit waar kinderen naar verlangen. Toch is een doe museum zoals het Nationaal Militair Museum in Soest ideaal om met kinderen heen te gaan. Doordat er zoveel te zien en te doen is, zullen kinderen hun ogen uitkijken en veel kunnen leren.

Lees hier alle informatie over het Nationaal Militair Museum.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Een vriendin van mijn woont in Soest. Als ik daar nog eens kom zal ik hier zeker aan denken.

    1. zegt:

      Moet je echt doen, het was verrassend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept