Met een trampoline in de tuin spelen de kinderen het hele jaar buiten

met een trampoline spelen kinderen het hele jaar buiten

Mijn kinderen zijn niet echte buiten kinderen. Zomers willen ze nog wel buiten voetballen, maar als het weer minder begint te worden, zitten ze het liefste binnen. Tot dat ik besloot een trampoline in de tuin te zetten. Nu zijn ze altijd buiten.

Buiten spelen

Na een paar jaar voetballen en daarna atletiek, besloten de jongens dat ze met ons mee wilden gaan klimmen. Sindsdien gaan ze regelmatig met ons mee naar de klimhal. Ook fietsen ze veel om. Zomers willen ze gerust wel graag buiten spelen, maar als het weer kouder wordt zijn ze vaak binnen en spelen met LEGO of op de Nintendo.

Een trampoline in de tuin

Jaren hadden we een trampoline voor het huis staan, die kochten we met meerdere families en van deze trampoline werd veel gebruik gemaakt. Na een storm een paar jaar geleden is deze afgeschreven en is er geen meer voor in de plaats gekomen. De jongens zeiden al vaker dat ze hem miste en toen ze op een foto zagen. dat hun tante in Amerika een trampoline voor hun neefjes had gekocht, kwam de vraag ook hier weer.

Een trampoline, ideaal het hele jaar door.

Omdat ik weet dat een trampoline ze echt wel buiten krijgt, besloot ik er een te bestellen. Niet een hele grote. Ik bestelde een trampoline met een diameter van 183 cm. Deze past prima in de tuin, maar ik heb nog genoeg ruimte om langs te kunnen lopen. Op de site waar ik bestelde vond ik een grote keuze aan trampolines. Er zijn vele soorten en maten. Hier las ik ook dat de levertijd 3-5 werkdagen was. Toen ik na een week nog niets had gehoord belde ik en bleek er problemen te zijn met de levering. Weer een week later kreeg ik bericht dat de gewenste kleur niet meer leverbaar was en of ik een andere kleur wilde hebben. Dit was geen probleem. De communicatie ging in het begin wat stroef, maar nadat ik een nieuwe kleur had besteld, hielden ze me goed op de hoogte van de levering. Drie weken na de bestelling kwam de trampoline toch binnen.

Wat vinden de jongens van de trampoline?

Het in elkaar zetten van de trampoline was, wat ik me kon herinneren een hele klus. Net voor het eten besloten de mannen in huis dat ze hem nu in elkaar wilden gaan eten en ik hield mijn hart vast. Echter het in elkaar zetten was zo gedaan. We hebben hem met zijn vieren in elkaar gezet, al kan het ook prima met zijn tweeën. De gebruiksaanwijzingen zijn duidelijk. Het net en de zachte rand zorgen ervoor dat het veilig is om te springen. In een half uur stond die klaar en konden de jongens er op. Het was misschien even wachten tot hij er was, maar dat was het waard. Wat een plezier hebben ze op de trampoline. Zodra ze uit school komen zijn ze in de tuin en dat het nu wat kouder wordt maakt ze niks uit, ze springen er lustig op los.

trampoline
trampoline
trampoline
trampoline

Hebben jullie een trampoline in de tuin staan?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

24 reacties

 1. zegt:

  Heerlijk, zo’n trampoline in de tuin. Ik ben opgegroeid zonder trampoline en voor mijn gevoel had niemand in ons dorp er één. Waar ik nu woon, staat bijna in elke tuin een trampoline en ik zie er ook heel regelmatig kinderen op springen. Vaak ook na het eten, om even uit te razen. Ik vraag me dan wel altijd af hoe lekker dat kan zijn, met een volle maag op de trampoline. Lijkt mij niks;).

  1. zegt:

   nou dat lijkt me ook niks, moet ik zeggen al doen ze het hier ook wel.

 2. zegt:

  Daar is onze tuinen n niet groot genoeg voor, wil ook wel wat van d planten zien. Kennissen hebben een trampoline binnen staan en kinderen gaan erop als ze boos zijn of agressief, om zo de negatieve gevoelens weg te springen. Helpt erg goed!

  1. zegt:

   precies, dat is ook helemaal niet verkeerd, zodat ze even uit kunnen razen.

 3. Ik wil er ook een maar het mag niet hahaha.
  Zou een groteren willen zodat ik daar mijn sprongen voor het wakeboarden oid op kan oefenen. Is echt een complete work-out hoor een paar minuten springen.

 4. zegt:

  Nee, we hebben er wel over nagedacht overigens. Maar ik vind het toch te groot. Plus ik denk dat je ‘m ook regelmatig moet schoonhouden (logisch trouwens. Alleen zijn we daar niet zo goed in). Bij ons in de achtertuin komt er vrij snel mos, dus ik vermoed dat het de trampoline niet ten goede zou komen.

 5. Felice Veenman zegt:

  hahha en nu lekker zo hoog springen dat je bij de buren in de tuin kan kijken

 6. We hadden er eentje maar die is ondertussen weg. Ga je er zelf ook op? Of kan dat misschien niet vanwege je knie?

  1. zegt:

   ik ga er zelf niet op, nee, jammer hoor, want ben best jaloers op de jongens.

 7. zegt:

  Haha yes daar spot ik ‘m weer 😉 Stiekem ook fan van de trampoline zeker?

  1. zegt:

   haha absoluut!

 8. Wij hebben en hadden geen trampoline in de tuin staan, maar ik kon er met gym altijd al van genieten. Ik weet dat er ook hallen bestaan met heel veel trampolines. Het lijkt me tof om daar een keer heen te gaan!
  Trampoline is echt heerlijk om je energie in kwijt te kunnen.

  1. zegt:

   Klopt, wij gaan wel naar zullen hallen met verjaardag feestjes, te leuk!

 9. Vroeger wilde ik altijd zo’n trampoline, maar het mocht nooit.. sowieso ga ik er later eentje voor mijn kinderen kopen!

  1. zegt:

   haha, ik snap je helemaal.:)

 10. zegt:

  Ik wilde er altijd eentje hebben. Nu woon ik om de hoek bij een trampoline. Heb er lekker op gesprongen. Ook op het strand heerlijk.

 11. Wij hebben heel lang een trampoline in de tuin gehad. Een feestje voor alle kinderen uit de buurt. De trampoline is nu al weer een paar jaar weg uit onze tuin omdat onze kinderen er te groot voor werden. Ik vond het heel fijn de ruimte weer terug te hebben en te kunnen gebruiken voor andere doeleinden.

 12. Jessie zegt:

  Mijn zus heeft er eentje. Ze keek me verwonderd aan toen ik vroeg: “Ga jij er ook wel eens op staan als de jongens naar school zijn of op bed liggen? Ik bedoel, dan kan je ongestoord je gang gaan.” Hihi, dat zou ik nl. zéker doen…. zij niet 😉

  1. zegt:

   ik snap je helemaal hoor! Het is ook een super goede fitness oefening.

 13. Anja zegt:

  Helaas hebben mijn kids nooit een trampoline gehad, maar heb ook nooit problemen gehad met ze met buitenspelen. Moet er wel eerlijk bij zeggen dat ze in de tropen opgegroeid zijn en dat is een wereld van verschil 😉

  1. zegt:

   Ik kan me voorstellen dat ze daar veel buiten waren. Mijn zus woont in Californie, mijn neefjes zijn ook altijd buiten.

 14. zegt:

  Wat een goed idee, zo had ik het nog nooit bekeken. Vroeger toen we naar oma reden in de auto kwamen we altijd langs een soort trampoline-verkoper aan huis. Die had een mega achtertuin met allerlei soorten en maten aan trampolines. Ik dacht altijd dat het een trampoline-pretpark was, haha!

 15. zegt:

  Vroeger hadden wij ook een trampoline. Helaas was ik niet zo’n springer omdat ik altijd door Mn enkel ging.
  Liefs,
  Elles

 16. zegt:

  Ik denk dat mijn meiden het wel superleuk zouden vinden, maar helaas leent de indeling van onze tuin zich er niet voor om er eentje neer te zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept