Spelen en ontdekken- SimpelSamenSpel TV voor kinderen van 2-12 jaar

Spelen en ontdekken- SimpelSamenSpel TV voor kinderen van 2-12 jaar

Je hebt de hele dag de kinderen in huis en even een momentje voor jezelf zit er maar weinig in. Toch heb je gewoon af en toe even tijd voor jezelf nodig. Dan is er het gratis YouTube kanaal SimpelSamenSpel TV waar kinderen kunnen spelen en ontdekken.

“Wat kan ik doen?” 

Veel ouders, zitten momenteel binnen met de kinderen. Dat brengt mooie dingen met zich mee, maar is ook pittig. Daar kunnen we niet omheen en is gewoon zo. Een moment voor jezelf is er bijna niet meer. Toch heb je ook tijd voor jezelf nodig. Om te werken, maar ook om af en toe even te ontspannen. Kinderen zullen zich zelf gewoon soms even zelf moeten kunnen vermaken. Maar hoe motiveer je de kinderen om zélf te spelen en te ontdekken?

Kinderen inspireren en motiveren

Daar wilden Stefanie en Ronald, initiatiefnemers en beiden met een professionele achtergrond in kinderopvang en onderwijs, iets voor bedenken. En het resultaat is er: www.simpelsamenspel.tv. Op SimpelSamen Spelen TV vind je speel- en ontdek video’s die kinderen inspireren en motiveren lekker zelf te spelen en ontdekken, zónder dat je er iets voor hoeft te kopen. Perfect toch!

Spelen en ontdekken. Gratis YouTube kanaal

Het gloednieuwe en gratis YouTube-kanaal SimpelSamenSpel TV biedt aansprekende speelvideo’s en -activiteiten voor kinderen van 2 tot 8, en van 5 tot 12 jaar. Stefanie en Ronald nemen je kinderen élke dag mee in de wereld van spelen, ontdekken en bewegen! Éxtra welkom: het motiveert je kinderen tot zélf verder spelen, helpt schermgebruik verminderen en helpt ze ook nog eens in hun ontwikkeling.

Héél veel lol samen met Jet & Jul (2 – 8 jaar)

Samen spelen en ontdekken. Kinderen genieten er intens van. En precies dát is nu extra lastig. In de speelvideo’s voor kinderen tot 8 jaar spelen kinderen daarom met hun nieuwe speelvriendjes Jet en Jul. Vanuit het perspectief van je kind bedenken zij samen met jouw kind een leuke activiteit die kinderen gelijk kunnen doen. De video’s zijn leuk, handig, én gebaseerd op de speelmethode ‘4 ways to play!’: een simpele manier om gevarieerd spelen te bevorderen, en goed voor je kind.

Spelen en ontdekken- SimpelSamenSpel TV voor kinderen van 2-12 jaar

Zin avontuur? Supertof! (5 – 12 jaar)

Maar ook voor kinderen tot 12 jaar is er genoeg te zien, te doen en te spelen Willen jouw kinderen ontdekken? Hebben ze zin om bloedzuigers te vangen? Zelf een lanceerplank te maken? Of om te freerunnen? De energie in deze video’s maakt élk kind enthousiast om lekker op avontuur te gaan, en te bewegen. De ideeën en interesses van kinderen staan centraal, en zetten aan tot actie. Uiteraard zijn de video’s 100% kidsproof, dus je kunt het met een gerust hart opzetten terwijl jij even je werk doet of koffie drinkt.       

Spelen en ontdekken- SimpelSamenSpel TV voor kinderen van 2-12 jaar

Abonneer je GRATIS via www.simpelsamenspel.tv

Het YouTube kanaal SimpelSamenSpel TV

Het YouTubekanaal SimpelSamenSpel TV is een initiatief van Ronald en Stefanie Bouwels. Stefanie en Ronald hebben een achtergrond in spelenderwijs onderwijs en kinderopvang, en ontwikkelden een handige denktechniek die kinderen motiveert tot gevarieerd spelen. Op basis van deze denktechniek ontwikkelen ze allerlei producten en diensten voor ouders en kinderen die gaan over spelen. Zo is er nu het Speelboek Supertof! en gratis waardevolle YouTubekanalen voor kinderen. 

Stefanie Bouwels, initiatiefneemster van SimpelSamenSpel, content-, productontwikkelaar, life- & speelcoach en auteur van het speelboek Supertof!

Ronald Bouwels,  initiatiefnemer van SimpelSamenSpel, content-, productontwikkelaar, producer, redacteur en enthousiaste presentator voor zijn eigen YouTube kanaal Supertof! TV. Ontwikkelaar van edutainment, presentator en spreker over de waarde en kracht van SimpelSamenSpel.

foto’s www.simpelsamenspel.tv

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  Het eerste kanaal ga ik straks nog even bekijken met mijn jongste. Hij verveelt zich, want (en ik quote) “We gaan helemaal niets leuks doen door die corona!”, haha.

  1. zegt:

   Haha zo herkenbaar! Dit zijn dan leuke afwisselingen om af en toe even te kijken.

 2. zegt:

  wat leuk dit allemaa!! hier zijn ze daar weer wat te oud voor maar voor mijn neefjes is het wel leuk

 3. Er is echt enorm veel aanbod om te helpen om kinderen te vermaken op het moment. Aan de hulpbronnen hoeft het beslist niet te liggen.

 4. Wat een leuk kanaal! Wie weet kan ik dit ook wel inzetten in het onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept