De Lockdown games. Een fotospel om thuis te spelen tegen andere gezinnen

De Lockdown games. Een fotospel om thuis te spelen tegen andere gezinnen

Nu we zoveel mogelijk thuiswerken, de kinderen hun schoolwerk thuis doen en veel tijd samen zijn, is er ook af en toe tijd voor ontspanning. Daarom is elke woensdag en zondag de Lockdown Games van Das Box. Een gratis fotospel om thuis te spelen tegen andere gezinnen. Doen jullie mee?

Thuiswerken en onderwijs

Gisteren was het nog even wennen, maar vandaag zitten we al helemaal in het ritme. Met zijn vieren thuis, de hele dag binnen. Mijn man werkt thuis , ik zit achter de laptop aan mijn blog te werken en de kinderen volgen thuisonderwijs via Google Classroom. Omdat deze situatie sowieso minimaal drie weken aan zal houden, zorgen wij ervoor dat we het ritme van alle dag in huis houden. We staan dan wel een half uurtje later op, maar na het ontbijten pakken de jongens de laptop erbij en starten met thuisonderwijs. Wij kunnen dan ook aan de slag en volgen zoveel mogelijk de werk en schooltijden op.

Gezinnen nemen het tegen elkaar op om coronaverveling te verdrijven

De kinderen hebben het druk zat met hun schoolwerk, op woensdag stoppen we net als elke woensdag om half een en in het weekend hoeven ze in principe niets aan school te doen. Mochten ze zich nu gaan vervelen of alleen al even ter ontspanning, organiseert Das Box, ontwikkelaar van stadsspelen, de Lockdown Games, een fotospel om thuis te spelen tegen andere gezinnen. Kinderen kunnen vanaf nu op woensdag en zondag tussen 14u en 16u plezier beleven met opdrachten en raadsels die speciaal zijn aangepast aan quarantaine-tijden en perfect thuis uit te voeren zijn. Hoe gaat het in zijn werk?

De Lockdown games. Een fotospel om thuis te spelen tegen andere gezinnen
Nu buiten spelen niet meer kan, organiseert Das Box Lockdown Games
Copyright afbeelding: Das Box

Elke woensdag en zondag Lockdown Games

Elke woensdag- en zondagochtend zullen op de website van het bedrijf een spelcode en een reeks opdrachten voor die dag te vinden zijn. Het spel verloopt via een messenger chatbot en is volledig gratis en zelfstandig te spelen. Per opdracht worden punten uitgereikt, zo ontstaat een rangschikking tussen de deelnemers en wordt uiteindelijk ook een winnaar gekozen. 

Een steentje bijdragen in deze tijd

“Wij wilden ook ons steentje bijdragen in deze moeilijke tijden. Nu buiten spelen niet meer mag, brengen wij het spel gewoon naar binnen!”, vertelt zaakvoerder Kristof Van den Branden. 
De Lockdown Games worden gratis georganiseerd zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Wie wil meedoen kan nu al surfen naar dasbox.nl/doemee

Zo speel je mee met de Lockdown Games

Op de site van Das Box lees je alles over de spelregels, maar hier alvast even in het kort:

 • Vorm een groepje van 2 of 3 spelers, bijvoorbeeld met je broers of zussen. Ben je met meer: deel de groep dan op in meerdere teams van 2 of 3 spelers.
 • Geef je op via het inschrijfformulier
 • het spel is elke woensdag en zondag in de namiddag (14 uur) en je kan gratis meespelen.
 • Om 16 uur maken ze de 2 winnaars van het spel bekend: dat is het team met de meeste punten, maar ook het team dat de leukste foto heeft opgestuurd naar Super Sam. Je speelt mee wanneer je wilt, op woensdag of zondag
 • Als je wilt meespelen, ga dan naar Facebook Messenger op de telefoon van je mama of papa en zoek naar Super Sam. Zoek naar supersamdasbox in Messenger of tik m.me/supersamdasbox in de browser van je telefoon. Stuur een berichtje naar Super Sam, bijvoorbeeld ‘Hallo’ en Sam zal je vragen naar de spelcode.
 • Keer woensdag terug naar de pagina van Das Box, hier verschijnt de spelcode waarmee je kan spelen. En om 14 uur start de game!

Doen jullie ook mee?

Toen ik gisteren het bericht over de Lockdown games in mijn mail kreeg, dacht ik meteen dat het fijn zal zijn om na al het thuisonderwijs even een vorm van ontspanning aan te kunnen bieden. Doen jouw kinderen ook mee?

foto’s lodiblogt/das box

Aanvulling 20-maart

De Lockdown Games waren zo een succes afgelopen woensdag, dat er besloten is meer dagen dit fotospel te spelen. Op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan jij je nu opgeven en mee doen.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  Echt een supergoed idee!

  1. zegt:

   Echt he! Morgen krijgen we een code en dan horen we wat de opdrachten zijn, de jongens vinden het helemaal spannend! Zo goed voor nu, even een stukje ontspanning.

 2. Dat spel klinkt echt iets als voor ons! We vervelen ons ontzettend snel als we de hele dag thuis moeten zitten en waren er al met dag 1 klaar mee. Ik ga het eens verder uitzoeken

  1. zegt:

   Ik kende het nog niet. Ik ben benieuwd naar de opdrachten. Al enig idee aan wat voor opdrachten je moet denken?

   1. zegt:

    Het is super leuk, met opdrachten als: maak een selfie als je in een slaapzak ligt, leg met potloden een waard neer, zoek 5 dingen in huis met de letter S. Je maakt dan foto’s en stuurt deze toe. Per foto krijg je punten. De kinderen ( en jij) zijn er echt even mee bezig, zo leuk om te zien hoe vindingrijk ze zijn.

 3. Hier dezelfde situatie: man en kinderen thuis achter de computer voor school en werk, en ik achter de computer om te bloggen. Ook wij hanteren een duidelijk dagritme.

  1. zegt:

   dat dagritme is echt nodig he! Anders komt er niks uit je handen.

 4. zegt:

  Echt leuk dat er dingen bedacht worden nu voor de kinderen. Ontspanning is zo belangrijk nu!

  1. zegt:

   Echt hoor en beter dit, dan dat ze ter ontspanning alleen maar op de tablet zitten.

 5. zegt:

  Ik hoorde er toevallig vandaag collega’s over in de groepsapp, inderdaad wel een uitkomst om de dagen een beetje door te komen.

  1. zegt:

   Wat grappig, het is echt een uitkomst, de kinderen ( en ik) lekker bezig.

 6. zegt:

  Ik had eerst een heel schema opgesteld, om er na 1 dag achter te komen dat het niet ons ding is. We staan wel iedere dag op iets latere tijd op. Man rond 6 uur, wij om 7 uur. Dan gaan we na het ontbijt iets van school doen, als ik douche mag ze even televisie kijken. En de rest van de dag bestaat uit een mix van creatief zijn met tekenen, dansen op mama’s muziek. En een keer per dag ga ik mij een half uur ‘afsluiten’ om yoga te doen. Dan gaat zij haar half uur lezen doen wat op haar weektaak staat. H. is echt de hele dag aan het werk en ik doe eigenlijk mijn blogwerk tussen alle bedrijven door (thuisonderwijs, huishouden, koken, opruimen)… Ik vind het eerlijk gezegd best heftig. Ik was wel gewend om thuis te werken maar dat niet de deur uitkomen nekt mij. Dat gezegd hebbende gaan we elke dag (Mila en ik) een uurtje in de tuin voetballen of iets dergelijks. Het klinkt gek, maar wandelen vind ik te spannend… Niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen.

 7. zegt:

  Nou dat is een goed idee zeg! Heeft er al iemand gewonnen?

 8. zegt:

  En zo wordt er steeds meer verzonnen om deze rottijd door te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept