Black Cat Theatre Amsterdam- theater voor de allerkleinsten

Black Cat Theatre Amsterdam- theater voor de allerkleinsten

Het theater is altijd leuk. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. In Amsterdam komt er  een theater voor de allerkleinsten. Want in februari zal Black Cat Theatre haar deuren openen en vandaag alvast een voorproefje op wat komen gaat.

Op stap met kinderen

Met kinderen kan je naar veel plekken toe, denk aan de bioscoop of het circus. Maar ook pretparken zijn vanaf  jonge leeftijd al te bezoeken. Naar het theater kan ook. De voorstellingen die ik wel zie zijn vaak vanaf kleuter leeftijd en daar gaat het Black Cat Theatre in Amsterdam nu verandering in brengen en dat lees je hier in het persbericht wat ik mocht ontvangen:

Black Cat Theatre in Amsterdam

Black Cat Theatre, is in 2011 opgericht in Warschau (Polen) door Agnieszka Czekierda en produceert voorstellingen voor kinderen vanaf 8 maanden tot en met 5 jaar. De afgelopen 8 jaar zijn er meer dan 6000 voorstellingen gespeeld. Die bezocht zijn door meer dan 300.000 kinderen en hun ouders/verzorgers. In aanvulling op die drie locaties in Warschau opent Black Cat Theatre eind februari 2019 een locatie in Amsterdam. Momenteel wordt er in het pand aan de Schakelstraat 2 (Amsterdam West) een foyer met speelruimte en een kleine zaal (60 zitplaatsen) gecreëerd. Voor de introductie van Black Cat Theatre in Nederland worden er eerst een drietal bestaande voorstellingen gerepeteerd en gepresenteerd door het Nederlandse ensemble. Daarna worden er nieuwe voorstellingen gemaakt onder regie van Agnieszka Czekierda.

Het dagelijks leven vormt de inspiratie voor de diverse multidisciplinaire voorstellingen waarin (live) muziek altijd een belangrijke rol speelt. Door middel van beelden, muziek, licht, ritme, dans, beweging, sfeer, gebaren en mime wordt een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van het publiek.

Filosofie

Een kind is een partner en een volwaardig toeschouwer van – en deelnemer aan kunst en cultuur. We geloven dat de jongste kinderen het recht hebben op het verkennen van de wereld van kunst en cultuur en dat hun participatie in het artistieke proces, mits uitgevoerd op een goede verantwoorde manier, een enorme betekenis heeft voor de harmonieuze ontwikkeling van het kind, de gevoeligheid, de emotionele intelligentie en de competenties.

Amsterdam Black Cat Theatre

Hoe doen we dat?

We maken multidisciplinaire voorstellingen met veel aandacht voor beeld, muziek, licht, ritme, dans, beweging, sfeer, gebaren en mime. De thema’s van de voorstellingen zijn geïnspireerd op het dagelijks leven, vanuit de fascinatie van een twee jarige. We willen de kinderen de allermooiste wereld laten zien: die van hun eigen verbeelding.

Een korte introductie van de eerste drie voorstellingen op het programma in Amsterdam

DE REGENBOOG (1 t/m 4 jaar): Een uitnodiging om te spelen met water en kleuren. Luister naar de geluiden en objecten en hoe ze met elkaar praten en hun verhalen vertellen…Deze bijna woordeloze voorstelling bestaat uit beelden, muziek, ritme en gebaren.  Maak deel uit van een nieuwe realiteit, een andere dan de dagelijkse.

VIER SEIZOENEN (1 t/m 5 jaar): Een poëtische voorstelling over buitengewone en magische dingen die zich in de natuur afspelen, tijdens de seizoenen. Dans, beelden en live muziek, vormen voor de peuters een introductie tot het ritme van de natuur, hoe ze veranderd, hoeveel kleuren en schaduwen ze heeft en hoe mooi ze kan zijn.

AHOI (1 t/m 5 jaar): Ga je mee naar zee? We bouwen een schip of een boot, hijsen de zeilen en maken een verre reis met onbekende bestemming. Blaast de wind ons de goede kant op? Laten we nieuwe landen ontdekken en het zoute water van de golven voelen. Misschien ontdekken we onderweg grappige wezens; vissen, zeepaardjes, kwallen of krabben. Ga met ons mee naar zee!

Amsterdam Black Cat Theatre

Hier vind je alle informatie over het Black Cat Theatre in Amsterdam.

Ga jij wel eens naar het theater?

Tekst/ foto persbericht
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  Ik ga graag naar het theater. Vooral musicals vind ik leuk. Helaas is het vaak zo duur.

 2. Laura zegt:

  Wha! Dat ziet er echt super leuk uit, zeker voor de kleintjes! Helaas iets te ver voor mij, maar zeker eens het overwegen waard als ik eens in Nederland ben, in de omgeving van Amsterdam!

 3. Mandy zegt:

  Aah super gaaf! Zelf ben ik echt al heel lang niet meer bij het theater geweest. Leuk dat ze dit voor kleintjes hebben.

 4. zegt:

  ik heb geen kinderen dus momenteel nog niet interessant, maar wel handig om te weten voor wie weet wanneer

 5. zegt:

  Wat een leuk initiatief! Zou willen dat er zoiets was geweest toen onze jongens m=nog zo klein waren. Echt helemaal gemaakt voor het kleinste publiek.

 6. Eigenlijk bijna nooit. Vroeger wel eens, vooral naar caberetiers. Maar de laatste tijd komt het er niet meer van.

 7. Voor het vak CKV op middelbare scholen doen theaterbezoeken het trouwens ook altijd goed!

 8. zegt:

  Ik ga volgende week naar theater met twee vriendinnen. Het is eens iets anders dan een etentje…

 9. Wat ontzettend leuk! Ik ben zelf gek op musicals en ga dit echt onthouden, lijkt me heel leuk om met de kinderen naartoe te gaan!

 10. ik ga graag naar cabaret. heerlijk, ook een musical op zijn tijd vind ik leuk. maar voor de rest ga ik eigenlijk niet. misschien toch maar eens vaker doen

 11. zegt:

  Wat een ontzettend leuk initiatief om op die manier kinderen warm te krijgen voor het theater! Ik kom er zelf meestal een keer of vier per jaar. Varieert van toneel tot cabaret tot kleine musical, echt een heerlijk avondje uit.

 12. Ik vind dat ze echt een heel mooi doel hebben. Theater is ook van alle leeftijden. Kinderen zijn altijd vol van vertellingen.

 13. corrina zegt:

  we gaan graag naar het theather

 14. zegt:

  Aaaahw wat super leuk! Mijn kinderen zijn volwassen maar mocht ik ooit oma worden dan ga ik daar graag naar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept