Column – samen staan we sterk

Meer dan en week zijn we nu thuis. We zitten met zijn vieren de hele dag samen. Natuurlijk is het geen ideale situatie, maar het is even niet anders en we zeuren niet. We zijn een sterk team samen, dat blijkt wel. Samen staan we sterk en is dat niet voor iedereen zo?

Irritaties lossen zich zelf op

Daar waar je normaliter misschien wel eens irritaties hebt, zeker wanneer je 24/7 samen bent, hebben we dat nu niet. We gaan de deur niet uit en zitten constant op elkaars lip. Het gaat goed. Nu kunnen we ook niet anders. Dat weten we. En de kans is groot dat we voorlopig zo ook nog wel even samen blijven in huis. Want hoe lang gaat dit nog door? Ik schrik echt van alle beelden van groepen mensen die samen komen en daar kan ik met mijn pet ook niet bij. Toch heb ik wel het idee dat hele grote groepen net als wij, constant afstand houden en thuis blijven.

Sterk team

Nu we zo op elkaars lip zitten, merk je pas hoe sterk je samen kan zijn. Er valt geen onvertogen woord, er zijn geen irritaties. We doen allemaal ons best om er het beste van te maken. We moeten het er mee doen. En ik moet toch even zeggen dat ik trots ben op ons als gezin, we vormen een team, een sterk team.

Samen in een kleine ruimte

Nu is het voor ons niet de eerste keer dat we voor langere tijd op elkaars lip zitten en zoveel samen zijn. In 2011 reisden we zeven maanden met een camper door Amerika en Canada. De jongens waren toen drie en een jaar oud. Natuurlijk was dit toen een hele andere situatie en niet met elkaar te vergelijken. Toen was het een bewuste keuze, er was geen angst of onzekerheid. Wel hebben we toen dagen vast gezeten in de camper omdat er zoveel sneeuw lag dat we niet weg konden en dan is zo een camper best klein, kan ik je vertellen. Toen merkte we ook al dat we toch aardig goed samen konden zijn en het prima kunnen vermaken en uithouden wanneer we minder contact met anderen hebben.

Column - samen staan we sterk

Het huis is groot genoeg, alhoewel

Wij wonen in een rijtjes woning en ons huis is in principe groot genoeg. Begonnen we de week nog met zijn allen aan de eettafel, de man werkt nu boven aan een van de bureaus van de jongens. Hier heeft hij meer rust en kan productiever werken. Zelf merk ik wel dat ik minder aan mijn eigen werk toe kom, helemaal als de jongens met schoolwerk bezig zijn. Ze vragen dan toch wat aandacht en geef ze eens ongelijk, ook voor hen is dit een rare situatie. We proberen het ritme er maar een beetje in te houden en maken er samen maar het beste van.

https://www.instagram.com/p/B-Et6yvjJH1/

Nog een tip

Zoek je nou nog iets leuks voor de kinderen om te doen, naast hun schoolwerk. Smartgames helpt kinderen verveling tegen gaan en heeft nu zes maanden gratis toegang tot mtartgames. Ook kan je samen met de kinderen gaan knutselen. Bijvoorbeeld voor de paasdagen. Geen idee hoe het tegen die tijd is, maar dan is in ieder geval het huis een beetje in voorjaar stemming.

Komen jullie de dagen een beetje door?

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. zegt:

  Het zal inderdaad best wennen zijn, ineens al die uren en dagen binnen met elkaar. Fijn dat het bij jullie tot nu toe redelijk gaat.

  1. Mandy zegt:

   Wat fijn dat het goed gaat bij jullie! Hier in huis is gewoon iedereen aan het werk. Moeder werkt in het ziekenhuis en ik en mn vader zijn chauffeur. Wij zijn blij dat we gewoon aan het werk kunnen en in ons vertrouwde ritme kunnen blijven

 2. Het gaat redelijk moet ik zeggen. We hebben zo onze momenten…. fijn dat er geej irritaties zijn. Hier bij de jongens onderling soms wel, maar dat snap ik

 3. Wat knap dat jullie zo goed met elkaar om kunnen gaan. Het is een vreselijke situatie en ik hoop ontzettend dat het niet lang meer duurt. Ik ben voornamelijk alleen thuis, dus dat scheelt wel. Nu is het nog goed te doen, maar hopelijk hoeven we dit niet maanden vol te houden met zijn allen. Maak er het beste van en let op elkaar! ♥️

 4. En zo is het maar net samen sta je sterk we kunnen de maatregelen toch niet veranderen wel er het beste van maken

 5. Frederique zegt:

  Ja wij komen ze hier wel door. Zoontje in de brugklas in zoet met leren en spelen, die vermaakt zich prima. Mijn oudste zit in de stress want ze hebben net een paar minuten geleden het eindexamen geschrapt!!! Spannend dus voor hem. Die loopt de hele dag dan ook te appen en verveelt zich ook niet 😉
  Ik werk voorlopig thuis omdat ik ziek ben.

  1. zegt:

   Het gaat hier gelukkig steeds beter. Ook wij beginnen nu onze draai te vinden gelukkig.

 6. Ja, dat gaat prima. Ik hanteer gewoon mijn normale dag en werkritme met dit verschil dat man en kinderen thuis zijn. Ik zorg voor de normale gang van zaken, zodat zij in die zin worden ingebed in een bestaande structuur. Zo hoop ik voor rust en kalmte te zorgen.

 7. Hier valt het gelukkig ook nog wel mee, dat 24/7 op elkaar lip zitten. Gelukkig zijn we onlangs verhuisd van een studio naar een appartement en dat scheelt gelukkig ook heel wat!

 8. Felice Veenman zegt:

  mocht er een volledige lockdown komen, heb ik mijn 2 kinderen aangeboden naar huis te komen± ze zijn beiden single: dan wordt een lockdown heel pittig. Beiden vonden dat fijn en overwegen dat ook te doen, mocht het zover komen. Ik kon dat alleen aanbieden omdat ik weet dat we dat met z’n 4-en aankunnen

 9. zegt:

  Inderdaad samen staan we allemaal sterk. Leuke tips geef je. Voor kinderen is het helemaal erg want die vervelen zich ontzettend.

 10. Silkeblogs zegt:

  Zo goed bezig! Het lijkt me niet gemakkelijk om deze periode met kinderen door te maken, maar je doet dat top!

 11. ingrid zegt:

  ik moet zeggen dat het bij ons tot nu toe erg goed gaat. eerst huiswerk maken, en ’s middags buiten spelen

 12. Dit is echt voor iedereen aanpassen, hè. Ik denk dat dat bij vele mensen tot frustraties lijkt, maar bij jullie verloopt het precies toch redelijk goed. Doen jullie goed! 😉

 13. zegt:

  Dat zal wel even wennen zijn inderdaad. Ik werk zelf in het onderwijs dus ben erg druk om het onderwijs op afstand te regelen. Ik krijg van dichtbij mee hoe ouders hiermee omgaan. Het is niet niks.. ik ben benieuwd hoe lang we nog op deze manier door zullen moeten gaan.

 14. zegt:

  Het is inderdaad even wennen deze situatie. Maar we proberen het beste er van te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept