Zo kom je weer in het dagelijks ritme na de vakantie

Met deze tips kom je weer in het dagelijks ritme na de vakantie

De vakantie zit er voor ons en vele andere gezinnen weer op en na zes weken zomervakantie is het voor kinderen -maar ook volwassenen- vaak lastig om weer in het ritme terug te komen. Want hoe fijn was het op vakantie om laat naar bed te gaan, uit te slapen, lekker veel eten en drinken en vooral ontspannen. Hoe kom je nu weer terug in het dagelijks ritme na de vakantie, je leest het hier.

De vakantie is over en nu

De vakantie is weer voorbij, de kinderen gaan naar school en jij moet weer aan het werk. De een komt helemaal uitgerust terug van de zomervakantie en de ander zou eigenlijk nog een keer op vakantie moeten, na alle drukte en activiteiten. Want hoe fijn het ook is, vakantie met kinderen is niet voor iedereen even ontspannen. Om zo snel mogelijk weer in het dagelijks ritme na de vakantie te komen is het goed om er toch even voor te gaan zitten en zo snel mogelijk weer ‘back to normal’ te zijn.

Terug naar het dagelijks ritme na de vakantie

De vraag is natuurlijk ook, wil je terug in het dagelijks ritme? Velen willen dat zomervakantie gevoel, die rust en ontspanning graag nog even vast houden, maar soms kan je niet anders. Dit omdat de kinderen weer naar school moeten, de plicht weer roept of omdat je nu eenmaal een bezige bij bent, die graag in de weer is. Wat kan je nu doen om terug te komen in dat ritme van alle dag?

Op tijd naar bed

Ik weet dat het ontzettend moeilijk is, helemaal wanneer het nog mooi weer is, maar om weer in het ritme van school en werk te komen is het belangrijk om je dag en nacht ritme weer in het gareel te krijgen. Ga niet te laat naar bed en zet de wekken in de ochtend.

Zorg voor routine

Velen eten en drinken in de vakantie vaak meer dan normaal, om nu weer in het dagelijks ritme te komen na de vakantie is het verstandig om weer terug te gaan naar gezond eten. Stop weer met die kaasjes, de pizza, patat en de alcohol, ga weer terug naar gezond eten en bewegen. Je zal merken dat je door gezond te eten en geen alcohol te drinken, beter slaapt, maar je ook beter zal voelen.

Ruim je huis op

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Het nieuwe schooljaar beginnen, weer terug naar kantoor of je thuis werkplek begint met ruimte te creëren. Ga opruimen, kijk wat er weg kan en maak ruimte in huis.

Back to school

Voor veel kinderen die vallen onder ‘midden’ is vandaag weer de eerste schooldag. Sommige kinderen zijn er echt helemaal aan toe, maar andere helemaal niet. Hetzelfde geldt voor ouders. De een hangt de vlag uit nu de kinderen weer naar school gaan, anderen- waaronder ik zelf- vind het altijd weer jammer en gaat de gezelligheid, de rust van de dag missen. Check wel weer even of alles nog heel is en past. Denk aan gymschoenen, beker en broodtrommel. Bereid vooral kleine kinderen weer voor op het naar school gaan.

Heb je nog school spullen nodig? Kijk eens voor schriften, agenda’s etc bij de Action of HEMA

De eerste school dag/ werkdag

Zorg voor jezelf dat je eerste werkdag je agenda leeg is zodat je rustig op kan starten, mails kan lezen etc zonder meteen weer in de hectiek terecht te komen.

De eerste schooldag is niet voor elk kind even leuk, misschien ziet jouw zoon of dochter op tegen de eerste schooldag, dit kan komen omdat hij of zij in een nieuwe klas komt met nieuwe leraren, misschien een nieuwe school, gaat hij van de basisschool naar de middelbare school en vind hij of zij dit spannend, bespreek dit met jouw kind. Probeer de ergste spanning van die eerste schooldag er af te halen.

Begin weer met frisse tegenzin

Of je nu staat te springen omdat de kinderen weer naar school mogen of je brengt ze met frisse tegenzin weer naar school en gaat daarna door naar jouw eigen werk, de dagen na de zomervakantie zijn vaak zwaar. Leg jezelf niet te veel druk op, probeer dat vakantie gevoel nog even vast te houden en verzand niet meteen weer in de drukte van alle dag. Door rustig op te starten ben je sowieso weer snel in het dagelijks ritme na de vakantie en is dat ook juist niet wat we soms juist een beetje willen voorkomen?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept