Het nieuwe schooljaar- wat heeft je kind allemaal nodig

Het nieuwe schooljaar, waar moet je aan denken

Het nieuwe schooljaar begint bijna weer en wat moeten we ook al weer allemaal doen, checken en misschien wel nieuw kopen? Omdat niet iedereen dit misschien altijd maar meteen paraat heeft staan zet ik alles op een rij, voor basisschool en middelbare school leerlingen.

Het nieuwe schooljaar

Soms gaat de tijd zo snel en of dit nu komt door het rare jaar waar we in hebben gezeten, maar het afgelopen schooljaar is echt ontzettend snel gegaan. De oudste ging naar de brugklas en onze jongste nam afscheid van de basisschool. En nu begint alweer het nieuwe schooljaar. Een schooljaar waarin ik dus alleen nog maar op het voortgezet onderwijs gericht ben. Een raar idee hoor.

Waar moet je aan denken

En nu de zomervakantie bijna voorbij is, is het ook weer tijd om de tassen te gaan controleren. Wat heeft je kind allemaal allemaal nodig voor het nieuwe schooljaar.

De Basisschool

Pas nu onze kinderen op het voortgezet onderwijs zitten merk ik wat je eigenlijk weinig nodig had op de basisschool wanneer het nieuwe schooljaar weer begon. Gaat jouw kindje dit jaar voor het eerst naar de basisschool. start het in groep 1, spannend allemaal en misschien heb je nu wel een rugtas, broodtrommel en gymschoenen nodig. Maar ook als ze al langer op school zitten, zal je aan het begin van het nieuwe schooljaar weer even alles na moeten kijken: Check in ieder geval even de gympen en de sportkleding. Maar vraag ook even na of de kinderen nog tevreden zijn met hun broodtrommeltje en drinkbeker. Ook moesten ze bij ons op de basisschool vanaf groep 6 een agenda meenemen naar school.

Lees ook: Tips- een kind helpen leren op de basisschool

Het middelbaar onderwijs

Wij gingen vroeger in de vakantie naar de ‘Back to School’ campus van de V&D en kochten hier al onze spullen voor het nieuwe schooljaar. Leuk vond ik dit moment altijd. Tegenwoordig ga je waarschijnlijk naar meer verschillende winkels of koop je veelal online. Vaak krijg je voor in de brugklas een lijstje mee wat je zoon of dochter allemaal nodig heeft het eerste jaar, mocht je deze nu kwijt zijn of niet hebben gehad. Dit zijn de dingen die op de lijst van schoolspullen voor de middelbare school staan:

 • geodriehoek
 • passer met 2 vaste benen
 • geruit schrift (10 mm) A4 formaat
 • rekenmachine Casio
 • woordenboeken vreemde talen
 • schaar, schriften, potlood, wat kleurpotloden, gum, puntenslijper, etui
 • kaftpapier of boekenhoezen
 • rugzak
 • ‘oortjes’ met kleine plug
 • agenda ( al wordt deze op veel scholen niet meer gebruikt, huiswerk staat in Magister)
 • gemakkelijke sportkleding
 • zaalschoenen (geen zwarte zolen) (niet voor buiten)

Waar moet je nu nog meer naar kijken?

Een goede fiets is echt een prè voor kinderen. Niet alleen op de middelbare school, ook voor het basisonderwijs. Let er vooral op bij de middelbare scholieren dat er een goede mand of Monkey Mee fietsdrager op de fiets zit. De schooltassen zijn zo zwaar dat ze hun tas vaak niet op de rug mee kunnen nemen.

Klaar voor de start

Of jouw kinderen nu naar de basisschool gaan of de middelbare school, het eerste jaar of het laatste. Er zijn altijd voorbereidingen te doen, voor het nieuwe schooljaar van start kan gaan. Wees er op tijd bij zodat de back to school periode goed verloopt en kom zo snel mogelijk weer in het ritme.

Lees ook: Zo bereid jij je voor op het nieuwe schooljaar!

foto pixabay/ affilate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept