De populairste fietsen voor de middelbare school
Tiener

De populairste fietsen voor de middelbare school

Wat zijn nu de populairste fietsen voor de middelbare school? En waarom zijn deze zo populair? Maar ook, wanneer koop je een nieuwe fiets en waar moet je opletten bij het kopen van een fiets?

Op de fiets naar school

Basisscholen zijn vaak in de buurt, op loop afstand. Of misschien moet er kort een stukje gefietst worden. Hoe anders is dit wanneer kinderen naar de middelbare school gaan. Ineens moeten ze een flink eind fietsen en ook nog eens met zware tassen.

Een zware rugzak

Wat die rugtas voor middelbare scholieren vooral zo zwaar maakt, zijn de vele boeken en de laptop. Onze oudste zoon reed op een fiets die eigenlijk al iets te klein werd, maar waar van we de hoop hadden dat het nog wel even zou passen. Echter toen hij thuis kwam met pijn in zijn rug van de zware rugtas, besloten we dat het tijd was voor een nieuwe fiets en zijn we ons gaan verdiepen in fietsen.

Wat zijn populaire fietsen voor de middelbare school

Welke fietsen zie je nu veel op de schoolpleinen staan?

 • Transportfietsen
 • Gewone fiets met eventueel een voordrager
 • Elektrische fietsen

Welke fiets kies je?

Wanneer je naar een nieuwe fiets gaat kijken is het leuk als het populaire fietsen zijn en waarschijnlijk kijken jongeren hier ook wel naar, maar laten we wel zijn, wij ouders willen vooral gebruiksgemak en duurzaamheid. Bovenstaande fietsen zie je momenteel veel bij de scholen staan, maar waarom zijn ze zo populair?

Een transportfiets

Een transportfiets is al jaren een van de populaire fietsen onder de middelbare scholieren. En ik snap wel waarom. De fiets ziet er super stoer uit, is stevig, heeft een dubbele standaard en een transportfiets heeft een voordrager waar je met of zonder mand je tas prima op kwijt kan. Nu zijn er natuurlijk verschillende merken transportfietsen. Goed is om te kijken waar je wens naar uit gaat. Hoeveel versnellingen wil je op de fiets en wil je een terugtrap rem of handrem. Ook is er verschil in de fietsen wanneer je kijkt naar de stabiliteit. Er zijn fietsen waarbij je het stuur vast kan zetten, waardoor de fiets niet om han vallen, staat de zware tas hierin.

De keuze viel op een Gazelle

Een fiets kopen kan online, toch besloten we naar een winkel te gaan. Puur omdat ik niet wist welke maat fiets hij zou moeten hebben. Dat we voor een transportfiets zouden gaan, dat wisten we al, maar dan is het nog de vraag; welk merk. In de winkel heeft hij fietsen geprobeerd en koos- na de nodige proef rondjes fietsen- voor een transportfiets van gazelle. Het voordeel van deze fiets is, dat je het stuur vast kan zetten, hierdoor valt de fiets niet om, de dubbele standaard, het voor en achter licht die automatisch altijd aanstaat en de zeven versnellingen op de fiets.

De populairste fietsen voor de middelbare school
De populairste fietsen voor de middelbare school

Een fiets eventueel met voordrager

Kies je voor een gewone fiets of heb je deze nog en kan je hier voorlopig nog prima mee voorruit. Dan kan je deze uitbreiden met een voordrager, waar je een krat op kan zetten voor je tas. Heb je nu een fiets waar geen voordrager op kan, dan kan je kiezen voor een Monkey Mee, dit is een standaard waar je een tas tegen aan kan zetten, achterop je fiets. De loodzware tas hoef je dan ook niet te dragen op je rug, maar zet je recht op achterop je fiets.

De populairste fietsen voor de middelbare school
De populairste fietsen voor de middelbare school

Een elektrische fiets

Moeten kinderen elke dag een flink eind fietsen dan is de elektrische fiets wel een van de populaire fietsen om te kopen voor kinderen. Nu hoor je natuurlijk best vaak over ongelukken met elektrische fietsen, dus of dit mijn voorkeur zou hebben, dat denk ik niet. Toch is een elektrische fiets wel de oplossing wil je momenteel minder met het OV reizen, maar de afstand of is eigenlijk te ver voor een gewone fiets.

Extra’s voor op de fiets

Wat kan je voor zorgen op de fiets:

 • Koop een extra slot voor op de fiets.
 • zorg voor een regenhoesje voor het zadel
 • Geen goede snelbinders? Een monkey mee rugzak drager achterop de iets is de uitkomst
 • Of koop een losse voordrager op de fiets
 • Hier kan je een krat op zetten, waar de tas in mee genomen kan worden.
De populairste fietsen voor de middelbare school
De populairste fietsen voor de middelbare school

Elke dag fiets plezier

Een nieuwe fiets kopen, al is het een fiets voor de middelbare school, kinderfiets, racefiets, mountainbike, mamafiets of e-bike het is echt wel even een dingetje. Kijk goed naar waar je voorkeur ligt en naar de maat. Tenslotte wil je niet volgend jaar weer een nieuwe fiets moeten kopen. Onze zonen zijn tevreden over hun nieuwe fietsen. De oudste met een van de populairste fietsen voor de middelbare school de transportfiets en de jongste met de oude fiets van zijn broer maar met een Monkey Mee voor achter op zijn fiets. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over de zware tassen op de rug of de tassen die tijdens het fietsen uit de snelbinders vallen en tussen de spaken kunnen komen.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

9 thoughts on “De populairste fietsen voor de middelbare school”

 1. hier krijgen ze geen nieuwe fiets meer haah, ze hebben menig fiets naar ze piep geholpen dus ze gaan hier met het OV of ik breng en haal ze 😉 ze hebben nu hun laatste fiets voor de deur staan en doen ze niks meer mee. ze hebben zo’n fiets met een mandje want die is wel heel handig voor een tas in te zetten

 2. Dit is wel een coole fiets. Om naar de middelbare school te fietsen hadden onze kinderen een goede tweedehands fiets. Nu zij studeren hebben zij allebei een Swap fiets.

 3. De transportfiets kende ik nog niet. Ok had vroeger een omafiets. Dat ging prima, maar binnenkort ga ik zelf over naar een elektrische fiets. Niet om naar school te gaan, maar toch! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *