Een goede voorbereiding is het halve werk: zo bereid jij je voor op het nieuwe schooljaar!

Het nieuwe schooljaar, zi bereid jij je voor

De zomervakantie loopt alweer bijna ten einde. Dat betekent dus ook dat we ons langzaam weer moeten voorbereiden op een nieuw schooljaar. Of je nu pas net op de middelbare school zit, je examenjaar in gaat of op het hogere onderwijs begint, die allereerste schoolweek blijft spannend en weer even wennen. Daarom geldt ook hierbij: een goede voorbereiding is het halve werk! Maar hoe bereid je je goed voor op het nieuwe schooljaar? Waar moet je aan denken? We zetten een aantal tips op een rij om je op weg te helpen.

Check welke schoolspullen je nodig hebt

Een nieuw schooljaar betekent ook vaak nieuwe aankopen doen. Denk hierbij aan schriften, een agenda, eventueel kaftpapier, enzovoorts. Misschien moet je nu naar college wel een laptop meenemen en betekent dit dat je ook nog een geheel nieuwe laptoptas aan moet schaffen. Dit zijn dingen die je beter zo vroeg mogelijk van tevoren kan doen. Zo voorkom je dat je straks enkele dagen voor het einde van de vakantie met enorm veel stress rondloopt. De meeste scholen versturen wel lijsten met dingen die je écht aan moet schaffen. Zorg er ook voor dat je je boeken ruim voor tijd binnen hebt. Het laatste wat je wil is dat je deze nog niet in huis hebt als school al begint.

Extra tip: op zoek naar extra bescherming voor je laptop? Kies dan altijd een waterdichte laptoptas. Zo is deze beschermd tegen weer en wind als jij op de fiets zit of naar de bus loopt.

Kom terug in het schoolritme

In de vakantie gooi je alle normale ‘regels’ meestal wel een beetje overboord. Je gaat te laat naar bed en blijft regelmatig tot ver in de middag op bed liggen. Niet bepaald het ritme waar je in moet blijven als je naar school gaat. Als je niet nu al in het ritme terugkomt, zal het nog heel lastig worden die eerste weken school. Probeer daarom nu al wat eerder naar bed te gaan en zet je wekker om in de ochtend steeds iets eerder op te staan. Dat hoeft niet rigoureus. Probeer alles steeds een half uurtje te vervroegen. Zo stoom je jezelf langzaam weer klaar voor het oude schoolritme.

Koop nieuwe kleding

Voel je je een beetje gespannen voor de allereerste schoolweek? Bijvoorbeeld omdat je op een nieuwe school start? Dan is het goed om je zelfvertrouwen eens een flinke boost te geven en te gaan shoppen. Met enkele nieuwe outfits voel je jezelf direct een stuk beter en hoef je over je looks niet meer te twijfelen die eerste week. Kies iets waar jij je prettig en zelfverzekerd in voelt.

Sluit de vakantie goed af

Het is wel zo leuk om de vakantie nog even goed af te sluiten. Bijvoorbeeld door een dagje weg te gaan of met vrienden uit eten te gaan. Maak het natuurlijk niet te laat, want iedereen moet de volgende dag weer vroeg uit de veren! 

Lees ook: Waar kan je op letten bij het zoeken van een middelbare school.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept