Waarom verzamelen steeds populairder wordt

waarom verzamelen steeds populairder wordt als hobby

Velen denken dat mensen gouden munten sparen omdat ze veel waard kunnen worden, toch is dit niet altijd waar. Veel van deze verzamelaars sparen ze omdat ze een bijzondere munt willen die bijna niemand heeft of ze willen een hele collectie van een valuta sparen. Ook kan het veel emotionele waarde hebben. Munten gaan best een tijdje terug de geschiedenis in wat het interessant maakt om ze te verzamelen. Sommige munten komen uit de Romeinse tijd, de echte liefhebber gaat het hele land rond om bepaalde collecties te verzamelen. Ook staan er vaak unieke ontwerpen op of zelfs foutjes, waardoor ze meer waard kunnen zijn. Er zijn niet veel hobby’s die je nog geld kunnen opleveren wanneer je ermee besluit te stoppen. Bijvoorbeeld wanneer je fotografeert als hobby, worden je camera’s met de tijd minder waard. Met munten is dit niet het geval.

Aangesloten bij een vereniging

Wanneer je als handelaar bent aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Munt Handelaren wordt je eerder gezien als betrouwbaar. Je komt op een lijst te staan met andere handelaren waar veilig gekocht bij kan worden. Aangezien er vrij veel geld kan omgaan in de handel van gouden en zilveren munten is het daarom belangrijk om deze veiligheid te waarborgen, zodat het leuk gehouden kan worden. Naast dat het een hobby is, kan verzamelen dus ook een flinke investering zijn. Het interessante van munten is dat ze dus bijna nooit in waarde dalen, maar met tijd alleen maar meer waard worden. Ook kunnen ze generaties lang worden doorgegeven als erfenis en emotionele herinnering. Het is leuk om deze hobby door te geven aan je kinderen.

Iedere hobby kan duur zijn

Een uit de hand gelopen hobby kunnen velen het wel noemen, maar van hobby’s kun je erg vrolijk worden, nieuwe vaardigheden leren en zelfs nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesses als jij. Toch is niet iedere hobby goedkoop, maar het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel geld je er zelf in steekt. Als je het leuk vindt om aan auto’s te sleutelen zijn auto onderdelen vaak wel aan de prijzige kant, maar ook als je gaat leren hoe je keramiek moet maken moet je rekening houden met stookkosten en opbergruimte wat je vaak ergens moet huren. Ook zijn er mensen die zoveel plezier halen uit hun hobby dat ze van deze passie hun full time werk maken waar ze van kunnen leven.

Hoe vind ik een hobby?

Hoe vind ik de juiste hobby die bij mij past? Voor velen starten de interesses al op jonge leeftijd en vaak worden de passies doorgegeven door familie. Kinderen zien vaak waarom volwassenen het leuk vinden en willen hetzelfde. Toch kun je op latere leeftijd ook makkelijk nieuwe hobby’s vinden, ook al lijkt dit een uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan sporten, het is nooit te laat om fit te worden. Of ga eens met je telefoon op stap en probeer mooie composities te zoeken om te fotograferen voordat je besluit om een professionele spiegelreflex aan te schaffen. Voor iedereen is wel iets weggelegd om te kunnen doen waar je echt plezier uit kunt halen.

Lees ook: Fotografie als hobby, waar begin je?

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept