Adem in, adem uit- 5 online yogalessen voor dagelijkse sereniteit

online yogalessen, wie te volgen

Wil je beginnen met yoga en wil je graag online yogalessen gaan volgen, dan kan je verstrikt raken in het vele aanbod en de vele informatie die je online kan vinden. Zelf ben ik een newbie, maar heb een aantal verschillende online lessen gevolgd en heb zo voor mezelf een keuze gemaakt welke ik persoonlijk fijn vind om te volgen. Vandaag zet ik ze op een rij om anderen misschien ook wel enthousiast te maken.

Beginnen met yoga

Eerlijk is eerlijk, ik had nooit gedacht ooit aan yoga te gaan doen, ik vond het totaal niet bij me passen en vond het maar een beetje zweverig gedoe. Wat heb ik me vergist. Zowel in het zweverige gedoe als dat het niks voor mij zou zijn. Ik doe online yogalessen sinds november, dit naar aanleiding van een artikel dat ik schreef over yoga matten. Ik deed toen zoveel onderzoek dat ik zelf steeds enthousiaster werd. Ondertussen doe ik praktisch elke dag een online les en ben me er helemaal aan het verdiepen.

Het is meer dan adem in adem uit

Want dat yoga zoveel meer is dan het adem int adem uit, daar ben ik ondertussen wel achter gekomen. Yoga is een leefstijl, een die ik perfect kan combineren met mijn bohemian leefstijl. Beide zijn gericht op vrijheid, natuur en een vrije geest. Het volgen van online yogalessen voelt eigenlijk en beetje alsof ik nieuwe mensen heb leren kennen. Het is een community waar we allemaal hetzelfde willen. Bezig zijn met lichaam en geest.

Welke soorten yoga zijn er

Er zijn verschillende soorten yoga, misschien ken je ze al wel of een paar namen, maar dit zijn een aantal vormen:

  • Hatha Yoga
  • Vinyasa Yoga
  • Ashtanga Yoga
  • Iyengar Yoga
  • Bikram Yoga:
  • Kundalini Yoga:
  • Yin Yoga
  • Restorative Yoga
  • Power Yoga

Nu zijn er nog veel meer variaties en stijlen van yoga, maar bovenstaande worden over het algemeen beschouwd als enkele van de bekendste.

Smaken verschillen ook in online yogalessen

Er zijn zoveel verschillende YouTube kanalen die je kan volgen om online yogalessen te volgen er er vanuit gaand dat dit allemaal mensen zijn die weten wat ze doen. Er is voor iedereen wel iemand te vinden. Smaken verschillen en dat geldt ook voor online yoga. Niet alleen zijn er ontzettend veel variaties in yoga, er zijn ook heel veel verschillende manieren om deze uit te voeren en doet de een dit wat sneller dan de ander en staat de ene stem je beter aan dan de ander.

Het is belangrijk om een stijl te kiezen die past bij jouw behoeften en fysieke conditie

Begin je net met yoga dan is het goed om het internet eens af te gaan en te kijken welk aanbod er is voor beginners. Op die manier leer je de verschillende yoga docenten kennen en ontdek je ook wat jou ligt. Ga zeker op zoek, want er is een ontzettend groot aanbod en niet allemaal spreken ze je aan. Zo merk ik zelf dat ik gevoelig ben voor hoe iemand spreekt, natuurlijk het tempo van de oefeningen en de lengte van de lessen.

Op zoek naar leuke (en goed zittende) yoga kleding, kijk dan eens hier

Mijn favorieten op Youtube

Nu ben ik natuurlijk nog maar een groentje wat yoga betreft, maar ik heb ondertussen wel mijn favoriete lessen gevonden op Youtube. Mijn keuze heeft vooral te maken met de oefeningen, de snelheid maar ook de stem van de geen die de lessen doet. Ik vind het persoonlijk erg prettig om naar een fijne stem te luisteren. Ik zet ze hier willekeurig neer welke online yogalessen in zelf volg:

Yoga with Adrianna

Yoga with Adrianna: Bij Adrianna heb ik de 30 dagen yoga lessen in januari gedaan. Adrianna vind je op Youtube, waar zij samen met haar hond Benji in haar studio in Texas je mee neemt in het yoga avontuur. Adrianna heeft een prettige stem om naar te luisteren en brengt op een ontspannen manier yoga. De oefeningen gaan geleidelijk achter elkaar en is goed te volgen.

Boho Beautiful

Boho Beautiful: dit zijn Juliana en Mark die van vanaf de mooiste plekken op aarde yogavideo’s maken. Juliana heeft een hele prettige stem om naar te luisteren en haar yoga sessie zijn qua oefeningen in een vaak erg snel tempo. Ik vind haar lessen echt een uitdaging en moet zeker op adem komen na oefeningen.Ik zoek op YouTube bij hun video’s net naar hoe lang ik bezig wil zijn en kom zo elke keer weer een nieuwe pareltje tegen. Bij Boho Beautiful kan je een betaald abonnement nemen, maar ik heb meer dan genoeg aan de gratis video’s.

Yoga met Milou

Yoga met Milou. Milou heeft vele verschillende yoga lessen online staan op youtube. Ik kwam bij haar toen ik zocht naar ‘Yoga voor beginners.’ Milou heeft een fijne rustige stem om naar te luisteren maar geeft ook net dat stukje humor in haar lessen, wat het ontspannen maakt, maar intensief. De video’s zijn een tot twee jaar geleden geplaatst, maar natuurlijk is dit geen probleem.

De Yogaschool

De Yogaschool. Bij de Yogaschool leggen ze in een Youtube filmpje heel duidelijk de zonnegroet uit. De zonnegroet is een reeks soepel achter elkaar uitgevoerde bewegingen uit de hatha-yoga, die je in principe elke dag even zou kunnen doen om de dag ’te begroeten.’

Yoga With Sky

Yoga With Sky: Sky is een Engelse dame die nu in ZO Azië woont. Zij heeft veel video’s voor beginners en om de zoveel dagen komt er een nieuwe video online. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren en legt goed uit wat ze doet, maar geeft ook alternatieven, mochten de oefeningen te moeilijk zijn.

Nog een extra, met aantekening

Sophie Lavers Yoga

Sophie Lavers Yoga: Positive energy through the power of yoga. Ook op het Youtube kanaal van Sophie komt elke week wel een nieuwe yoga les online. Deze variëren in minuten en je kan dus heel bewust op zoek gaan naar een lengte van een les die jou aanstaat. Sophie heeft ook een fijne stem om naar te luisteren vind ik persoonlijk en de lessen zijn goed te volgen. Nadeel is dat ik constant reclame in de filmpjes krijg, dus zit je net lekker in de flow, komt er reclame. Dit vind ik erg storend.

Kiezen wat goed voelt

Begin je net als ik met yoga, dan zal je moeten ontdekken welke online yogalessen het best bij jou passen. Welke vorm van yoga, hoe lang wil je les volgen, hoe bevallen de lessen je, want pas dan kan je het volhouden en elke dag of een paar keer per week een online les volgen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van yogakalyanii via Pixabay/#ad

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept