basisschool
Schoolkind

Je kind naar de basisschool

Kinderen op de basisschool. Ze leren steeds meer, maar moeten ook steeds meer thuis aan de slag, vooral voor aardrijkskunde en geschiedenis. Naast huiswerk hebben ze ook leerwerk voor proefwerken. Maar hoe help je jouw kind met schoolwerk? 

Je kind naar de basisschool

Wanneer je kindje naar de basisschool gaat zal het ook moeten leren hoe het moet leren. Hoe jij je kinderen leert leren, zal te maken hebben met hoe je zelf altijd geleerd hebt. Was jij een ‘stamper’? was jij iemand die de rijtjes goed uit het hoofd kon? Of had jij veel inzicht?  En kon jij goed toepassen? Voor kinderen is het zaak een fijne leermethode te vinden, die hen past.

Toesten op school

Toetsen als Aardrijkskunde waarbij landkaarten en plattegronden moeten worden bekeken. Ga jij dan samen met je kind aan tafel zitten en leer je hem of haar hoe ze deze teksten die ze mee hebben gekregen uit het hoofd kunnen leren?

Doe als ouder mee

Tijdens aardrijkskunde en geschiedenis kan je als ouder ook heel goed mee doen, want weet jij allemaal nog precies hoe het zat?  Leren doe je dus gewoon met hen mee.

Kinderen helpen met extra sommen

Nu is de leerstof op dit moment nog gemakkelijk, maar ik merk al dat de stof af en toe best ingewikkeld is. Zo begeleid ik eens per drie weken mijn zoon en een aantal klasgenootjes met de rekentijgers, Zij kunnen goed rekenen en krijgen zo wat extra uitdaging is. Bij deze sommen zit ik af en toe al even met mijn oren te klapperen en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.

basisschool

Je kind helpen

In mijn zoektocht naar ‘hoe help ik mijn kind’, vond ik deze handige site: over dat schoolwerk een makkie is. Misschien hebben jullie en jullie kinderen hier ook iets aan.

Hoe hebben jullie dit leren aangepakt? Ik lees het graag.

foto lodiblogt/pixabay

Meer  artikelen

2 thoughts on “Je kind naar de basisschool”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *