ruim je leven op cursus
Persoonlijk

Waarom de cursus ‘Ruim je leven op’ volgen | kortingscode

Ken je dat? Een lade in je kast vol foto’s die nog ingeplakt moeten worden. Een plank met kinderkleertjes die in het stof liggen. De trap naar boven, vol met speelgoed, wasgoed en meer? Maar opruimen of weggooien? Ho maar! Hier was dat in huis dus eigenlijk heel normaal. Begin januari kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen aan het online cursus programmama ‘Ruim je leven op’. Zes weken lang een programma volgen om te leren opruimen. Dat klonk mij goed in de oren. In deze zes weken zou ik leren ik op te ruimen en weg te gooien. Is het me gelukt? Is mijn huis (en hoofd) opgeruimd? Lees verder en wie weet doe jij zelf wel mee  aan dit programma vanaf 24 maart.

Cursus

Een cursus van zes weken volgen om mijn huis en leven meer opgeruimd te krijgen, dat zag ik wel zitten. Wij wonen in een rijtjeswoning. Hebben ruimte genoeg, maar ook troep genoeg. De man en ik hebben al moeite met weggooien, maar mijn kinderen kunnen er helemaal wat van. Zij bewaren alles! Persoonlijk vind Ik het lastig om dingen weg te gooien. Want stel je voor dat je het nog eens nodig kan hebben. Je begrijpt, Ik kan dus wel wat hulp gebruiken.

Ruim je leven op

De cursus wordt gegeven via Goed Leven Academie. Bij aanmelding kreeg ik een inlog code en kon meteen aan de slag met de cursus. De cursus begint met een mooie zin van Iris van Ruim je leven op:

Opruimen is iets wat je kunt leren. Met simpele ingrepen kun je al een wereld van verschil maken. Het opruimen gaat veel efficienter en je zorgt ervoor dat dezelfde klusjes niet steeds terugkomen. Je maakt voor altijd korte metten met de rommel om je heen.

Ik starte de cursus met het downloaden en lezen van het werkboek en keek de eerste filmpjes die Iris had gemaakt voor week 1. Contact met andere cursisten hield ik via een besloten Facebook groep.

Opruimen

De cursus ‘Ruim je Leven op’ duurt zes weken. In de eerste week begin je met het invullen van het werkboek en word je meteen  geconfronteerd met je eigen opruimen. Beschrijf je je doelen en zie je je eigen valkuilen al even onder ogen. In week twee ga je daadwerkelijk aan de slag met opruimen. Iris heeft elke week een aantal filmpjes online staan en deze werken heel verhelderend. In de filmpjes legt Iris alles goed uit en dit nodig ook uit om aan de slag te gaan. Ze verteld de opdrachten die je moet gaan doen, goed en duidelijk uit. Waarna je meteen aan de slag kan, maar ook wil.

Bij mij begon het daadwerkelijke opruimen op zolder. Ik maakte eerst een toolkit klaar met onder ander vuilniszakken en schoonmaak doekjes en bekeek ook het filmpje over de verschillende methodes om effectief op te ruimen. Hierna begon ik enthousiast met opruimen en dat was hard nodig. Lades werden opgeruimd, spullen weggegooid, stapeltjes foto’s verzameld en netjes in een schoenen doos gelegd. En mijn administratie ( ook zo een struikelblok) ging in mappen.

ruim je leven op

De weken waren intensief

Onderwerpen als valkuilen en twijfels werden besproken. Maar ook hoe je de focus vast kon houden en wat je met alle opgeruimde spullen kan doen (naast weggooien). De weken waren intensief. Al de filmpjes bekijken, het werkboek invullen en dan ook daadwerkelijk aan de slag gaan. Ik maakte er elke week echt tijd voor vrij en dat was ook nodig. Met resultaat. Want na de zolder, waren de kamers van de jongens aan de beurt. Maar onze trap is tegenwoordig leeg van troep.

ruim je leven op cursus

Goed leven Academie

Het programma ‘ Ruim je Leven op” volgde ik bij Goed Leven Academie. Eerder volgde ik hier een Online Pilates cursus en ben ook deze keer weer onder de indruk van de professionaliteit van de cursus. Zo goed als het verzorgd was qua werkboek, duidelijke video’s en prettige Facebook groep.

Wil je deze cursus ook volgen?

Ik heb heel veel aan dit programma gehad. Door te begrijpen waarom ik van alles bewaar, kon ik ook loslaten en opruimen. Op mijn trap liggen geen spullen meer (die neem ik meteen mee naar boven) en ook mijn zolder is opgeruimd en geordend. Ik zelf merk dat een opgeruimd huis mij ook een opgeruimd hoofd geeft. Het voelt allemaal minder gehaast en ik ben echt thuis in mijn eigen opgeruimde huis.

Heb jij te veel spullen en ze staan me in de weg?  Volle kasten en gebruik je veel eigenlijk helemaal niet? Heb je het te druk en kom je nergens aan toe? Sta je altijd voor iedereen klaar en schiet tijd voor jezelf er bij in?

Mocht bovenstaande je bekend voorkomen? En ben je enthousiast zijn geworden naar het programma. De volgende Online Cursus start op 24 Maart 2018. Geef je op via de site en vul de kortingscode ‘Lodi’ in. Je betaald dan €87,00 in plaats van €187,00. Het is veel geld, dat zeker. Maar als het opruimen je alleen maar niet lukt, dan is dit een heel goed programma om te volgen.

Welke ruimte in jouw huis zou echt opgeruimd moeten worden?

#foto’s lodiblogt

#voor dit artikel mocht ik deelnemen aan een online cursus/ Disclaimer

45 thoughts on “Waarom de cursus ‘Ruim je leven op’ volgen | kortingscode”

 1. Misschien moet ik ook eens zo’n cursus gaan geven, ha, ha. Ik ben namelijk best goed in opruimen. Dan denk ik opeens: ik had toch nog ergens een stokbroodmandje?! Had ik het een tijd niet gebruikt en heb ik het weggedaan…

 2. Hier staat het washok al geruime tijd op de lijst om op te ruimen. Helaas komt er steeds weer een nieuwe lading bij als ik denk dat ik er bijna ben. Ik zou zo’n cursus zeker wel kunnen gebruiken

 3. Wat goed dat zo’n cursus bestaat! Nou moet ik zeggen dat ik het zelf niet echt nodig heb, omdat ik totaal niet kan functioneren in rommel, haha… Ik zorg altijd dat ik meteen alles opruim als ik de kamer verlaat. Daarom is m’n huis ook best netjes, al zeg ik het zelf! Je hoort ook wel eens dat mensen juist beter functioneren in een rommelig huis, dus zo’n cursus zal ook niet voor iedereen gunstig zijn, denk ik…

 4. Ik verbaasde me enigszins dat er zelf hiervoor cursussen zijn. Weggooien doe ik redelijk makkelijk. Dan denk ik dat de kans groot is dat ik het niet meer gebruik.

 5. Via het blog van Jeanetblogt – waar ik een gastblog had geschreven – kwam ik hier terecht.
  Deze blogpost is echt precies mijn straatje! Het is zó leerzaam om op te ruimen. Het is zelfs de reden waarom ik jaren geleden ben gaan bloggen. Een paar jaar geleden waren er heel veel mensen die hun huis opruimden volgens het principe EenKastjePerDag. Dat sprak me toen ontzettend aan en ging ik ook op een blog mijn vorderingen bijhouden. Het was zó ontzettend leerzaam. Het gaat meestal niet om de rommel zelf, maar om het gevoel wat je er bij hebt. Bijv. dat je teveel hooi op je vork hebt, of dat je gevangen zit in het onderhoud van spullen en huis, terwijl je inmiddels andere dingen belangrijker vindt. Of omdat je liever minder veel tijd buitenshuis wilt doorbrengen. Of juist meer tijd buitenshuis wilt doorbrengen. Dat je moeite hebt om gekregen spullen weg te doen of dat je afleiding zoekt in het kopen van spullen. De lessen van het huis opruimen zijn eindeloos! Ik raak er nog altijd niet over uitgepraat in ieder geval. 😀

  Ik snap wat je zegt dat het een intensieve tijd was om En op te ruimen En instructies kijken En werkboek invullen. Maar het is wel de inspanning waard.

  1. Wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt, het is zeker zo dat goed opruimen zeker tijd komst en intensief is, maar ik vind het zo het prettig nu mijn huis zo opgeruimd is. Ik ga meteen even op jouw blog kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.