Waarom de cursus ‘Ruim je leven op’ volgen | kortingscode

ruim je leven op cursus

Ken je dat? Een lade in je kast vol foto’s die nog ingeplakt moeten worden. Een plank met kinderkleertjes die in het stof liggen. De trap naar boven, vol met speelgoed, wasgoed en meer? Maar opruimen of weggooien? Ho maar! Hier was dat in huis dus eigenlijk heel normaal. Begin januari kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen aan het online cursus programmama ‘Ruim je leven op’. Zes weken lang een programma volgen om te leren opruimen. Dat klonk mij goed in de oren. In deze zes weken zou ik leren ik op te ruimen en weg te gooien. Is het me gelukt? Is mijn huis (en hoofd) opgeruimd? Lees verder en wie weet doe jij zelf wel mee  aan dit programma vanaf 24 maart.

Cursus

Een cursus van zes weken volgen om mijn huis en leven meer opgeruimd te krijgen, dat zag ik wel zitten. Wij wonen in een rijtjeswoning. Hebben ruimte genoeg, maar ook troep genoeg. De man en ik hebben al moeite met weggooien, maar mijn kinderen kunnen er helemaal wat van. Zij bewaren alles! Persoonlijk vind Ik het lastig om dingen weg te gooien. Want stel je voor dat je het nog eens nodig kan hebben. Je begrijpt, Ik kan dus wel wat hulp gebruiken.

Ruim je leven op

De cursus wordt gegeven via Goed Leven Academie. Bij aanmelding kreeg ik een inlog code en kon meteen aan de slag met de cursus. De cursus begint met een mooie zin van Iris van Ruim je leven op:

Opruimen is iets wat je kunt leren. Met simpele ingrepen kun je al een wereld van verschil maken. Het opruimen gaat veel efficienter en je zorgt ervoor dat dezelfde klusjes niet steeds terugkomen. Je maakt voor altijd korte metten met de rommel om je heen.

Ik starte de cursus met het downloaden en lezen van het werkboek en keek de eerste filmpjes die Iris had gemaakt voor week 1. Contact met andere cursisten hield ik via een besloten Facebook groep.

Opruimen

De cursus ‘Ruim je Leven op’ duurt zes weken. In de eerste week begin je met het invullen van het werkboek en word je meteen  geconfronteerd met je eigen opruimen. Beschrijf je je doelen en zie je je eigen valkuilen al even onder ogen. In week twee ga je daadwerkelijk aan de slag met opruimen. Iris heeft elke week een aantal filmpjes online staan en deze werken heel verhelderend. In de filmpjes legt Iris alles goed uit en dit nodig ook uit om aan de slag te gaan. Ze verteld de opdrachten die je moet gaan doen, goed en duidelijk uit. Waarna je meteen aan de slag kan, maar ook wil.

Bij mij begon het daadwerkelijke opruimen op zolder. Ik maakte eerst een toolkit klaar met onder ander vuilniszakken en schoonmaak doekjes en bekeek ook het filmpje over de verschillende methodes om effectief op te ruimen. Hierna begon ik enthousiast met opruimen en dat was hard nodig. Lades werden opgeruimd, spullen weggegooid, stapeltjes foto’s verzameld en netjes in een schoenen doos gelegd. En mijn administratie ( ook zo een struikelblok) ging in mappen.

ruim je leven op

De weken waren intensief

Onderwerpen als valkuilen en twijfels werden besproken. Maar ook hoe je de focus vast kon houden en wat je met alle opgeruimde spullen kan doen (naast weggooien). De weken waren intensief. Al de filmpjes bekijken, het werkboek invullen en dan ook daadwerkelijk aan de slag gaan. Ik maakte er elke week echt tijd voor vrij en dat was ook nodig. Met resultaat. Want na de zolder, waren de kamers van de jongens aan de beurt. Maar onze trap is tegenwoordig leeg van troep.

ruim je leven op cursus

Goed leven Academie

Het programma ‘ Ruim je Leven op” volgde ik bij Goed Leven Academie. Eerder volgde ik hier een Online Pilates cursus en ben ook deze keer weer onder de indruk van de professionaliteit van de cursus. Zo goed als het verzorgd was qua werkboek, duidelijke video’s en prettige Facebook groep.

Wil je deze cursus ook volgen?

Ik heb heel veel aan dit programma gehad. Door te begrijpen waarom ik van alles bewaar, kon ik ook loslaten en opruimen. Op mijn trap liggen geen spullen meer (die neem ik meteen mee naar boven) en ook mijn zolder is opgeruimd en geordend. Ik zelf merk dat een opgeruimd huis mij ook een opgeruimd hoofd geeft. Het voelt allemaal minder gehaast en ik ben echt thuis in mijn eigen opgeruimde huis.

Heb jij te veel spullen en ze staan me in de weg?  Volle kasten en gebruik je veel eigenlijk helemaal niet? Heb je het te druk en kom je nergens aan toe? Sta je altijd voor iedereen klaar en schiet tijd voor jezelf er bij in?

Mocht bovenstaande je bekend voorkomen? En ben je enthousiast zijn geworden naar het programma. De volgende Online Cursus start op 24 Maart 2018. Geef je op via de site en vul de kortingscode ‘Lodi’ in. Je betaald dan €87,00 in plaats van €187,00. Het is veel geld, dat zeker. Maar als het opruimen je alleen maar niet lukt, dan is dit een heel goed programma om te volgen.

Welke ruimte in jouw huis zou echt opgeruimd moeten worden?

#foto’s lodiblogt

#voor dit artikel mocht ik deelnemen aan een online cursus

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

41 reacties

 1. zegt:

  Misschien moet ik ook eens zo’n cursus gaan geven, ha, ha. Ik ben namelijk best goed in opruimen. Dan denk ik opeens: ik had toch nog ergens een stokbroodmandje?! Had ik het een tijd niet gebruikt en heb ik het weggedaan…

  1. zegt:

   precies dat dus! 🙂

 2. Klinkt alsof je er echt veel aan hebt gehad. Ik ben redelijk opruimend van uit mijzelf.

 3. Ik heb niet een bepaalde ruimte die opgeruimd dient te worden, ik doe het zelf altijd wel

 4. Haha wat grappig dat hier echt een cursus voor bestaat. Ik ben zelf al het type dat de hele dag opruimt.

  1. zegt:

   heerlijk!

 5. zegt:

  Tot nu toe ben ik nog steeds bezig met opruimen. Het lijkt mij geen einde als over opruimen praten

  1. zegt:

   Nou dat is zeker zo, je begint, maar er komt geen eind aan.

 6. ik wist niet dat ze hier ook een cursus voor hadden. Ik heb het zelf niet nodig, omdat ik al vrij opgeruimd van mezelf ben 🙂

  1. zegt:

   Fijn is dat!

 7. zegt:

  Eens in zoveel tijd krijg ik een opruimbui en ga ik meteen heel het huis door. Heerlijk als alles daarna weer opgeruimd en schoon is.

  1. zegt:

   haha, dat herken ik wel ja!

 8. zegt:

  Ik ben ook al een tijdje bezig met opruimen en vooral met minder spullen kopen. Ik krijg enorm veel stress van een rommelig huis dus zo’n cursus is ideaal!

  1. zegt:

   precies dat is het!

 9. Kimberly zegt:

  Opruimen.. dat is iets wat ik altijd doe, het eerste bijvoorbeeld na het eten, alles weer netjes!

  1. zegt:

   Sommige hebben date echt, knap ook, daar moet ik echt aan werken.

 10. Ik heb vaak opruimwoede. Dan moet het allemaal ineens gebeuren haha. En natuurlijk in een huis met kinderen is niet alles altijd even netjes

  1. zegt:

   Nee dat klopt en hoeft ook helemaal niet. Er moet ook geleefd worden.

 11. zegt:

  Had hier echt nog nooit van gehoord! Voor sommige kan dit een uitkomst zijn ( in positieve zin uiteraad ).

  Fijn dat het zo goed geholpen heeft

  1. zegt:

   Nou absoluut hoor, ik moet zeggen dat ik nu een stuk beter weg kan gooien.

 12. zegt:

  Ik ruim zelf eigenlijk altijd al heel veel op, wel leuk dat er zo een cursus bestaat. Had er nog niet over gehoord.

  1. zegt:

   nee grappig he! Blijkbaar is er toch belangstelling voor!

 13. Nog nooit van gehoord maar zoiets zou wel iets voor mij zijn haha.

  1. zegt:

   haha ja het is best even makkelijk dat een ander je leert hoe en wat!

 14. Ik heb zo een cursus niet nodig om op te ruimen. Dat is iets dat ik automatisch doe, want ik heb een enorme heel aan rommel.

  1. zegt:

   🙂 kijk dit zijn nou fijne eigenschappen!

 15. zegt:

  Haha geweldig dit. Ik ben niet zo een sloddervos maar ken er genoeg 😛

 16. zegt:

  Hier staat het washok al geruime tijd op de lijst om op te ruimen. Helaas komt er steeds weer een nieuwe lading bij als ik denk dat ik er bijna ben. Ik zou zo’n cursus zeker wel kunnen gebruiken

  1. zegt:

   haha ja het washok, heel herkenbaar!

 17. De kelder is een enorme bende. Ook omdat daar toch niemand het kan zien. Daar moet ik nodig eens wat aan doen.

 18. Als ik lees dat je eerst de filmpjes moet bekijken en het werkboek moet maken haak ik eerlijk gezegd af….

 19. De korting vind ik wel mooi. Anders zou ik de cursus vrij duur vinden.

 20. Klinkt als een hele zinvolle cursus! Gelukkig ben ik vanuit mijzelf erg ‘opgeruimd’ ingesteld

  1. zegt:

   beter zo 😉

 21. zegt:

  Wat goed dat zo’n cursus bestaat! Nou moet ik zeggen dat ik het zelf niet echt nodig heb, omdat ik totaal niet kan functioneren in rommel, haha… Ik zorg altijd dat ik meteen alles opruim als ik de kamer verlaat. Daarom is m’n huis ook best netjes, al zeg ik het zelf! Je hoort ook wel eens dat mensen juist beter functioneren in een rommelig huis, dus zo’n cursus zal ook niet voor iedereen gunstig zijn, denk ik…

 22. Wow die cursus heb ik echt nodig! Bedankt voor de tip!

 23. zegt:

  Ik ben gelukkig ordelijk van mezelf, maar er waren wel enkele interessante tips.

 24. zegt:

  Leuk initiatief en goede foto’s ook!

 25. Ik ben best vd structuur. Alleen met kinderen is niet altijd even alles goed opgeruimd. Wel leuk dat er zo’n cursus is!

 26. Via het blog van Jeanetblogt – waar ik een gastblog had geschreven – kwam ik hier terecht.
  Deze blogpost is echt precies mijn straatje! Het is zó leerzaam om op te ruimen. Het is zelfs de reden waarom ik jaren geleden ben gaan bloggen. Een paar jaar geleden waren er heel veel mensen die hun huis opruimden volgens het principe EenKastjePerDag. Dat sprak me toen ontzettend aan en ging ik ook op een blog mijn vorderingen bijhouden. Het was zó ontzettend leerzaam. Het gaat meestal niet om de rommel zelf, maar om het gevoel wat je er bij hebt. Bijv. dat je teveel hooi op je vork hebt, of dat je gevangen zit in het onderhoud van spullen en huis, terwijl je inmiddels andere dingen belangrijker vindt. Of omdat je liever minder veel tijd buitenshuis wilt doorbrengen. Of juist meer tijd buitenshuis wilt doorbrengen. Dat je moeite hebt om gekregen spullen weg te doen of dat je afleiding zoekt in het kopen van spullen. De lessen van het huis opruimen zijn eindeloos! Ik raak er nog altijd niet over uitgepraat in ieder geval. 😀

  Ik snap wat je zegt dat het een intensieve tijd was om En op te ruimen En instructies kijken En werkboek invullen. Maar het is wel de inspanning waard.

  1. zegt:

   Wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt, het is zeker zo dat goed opruimen zeker tijd komst en intensief is, maar ik vind het zo het prettig nu mijn huis zo opgeruimd is. Ik ga meteen even op jouw blog kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept