Column-Mijn guilty pleasures

Column-Mijn guilty pleasures

We durven er misschien niet altijd voor uit te komen, maar we hebben ze allemaal; een guilty pleasure. Guilty pleasures zijn dingen die je eigenlijk niet zou moeten doen of wat men misschien niet bij jou zou verwachten. Kan jij er een paar opnoemen?

Guilty pleasures hebben

Van het stiekem een handje chips pakken als je tegen je kinderen zegt dat ze fruit moeten pakken tot elke keer weer tranen wegpinken bij romantische films, we hebben toch allemaal wel een guilty pleasure ( of meer), dingen die je misschien niet zou moeten doen of iets wat je heel leuk vind, maar wat anderen waarschijnlijk totaal niet bij jou vinden passen. Eigenlijk is het raar, maar praten over onze guilty pleasures doen we niet snel.

Een heimelijk genoegen

Ben jij eerlijk over jouw heimelijke genoegen? We hebben ze allemaal, maar vertellen dat ik groot fan ben van Love Actually vertel ik niemand. Raar toch, want er zullen echt veel meer zijn die net als ik alle zinnen van deze film mee kunnen praten.

Muziek keuze of mannen

Welke guilty pleasures kom je nou tegen? Vaak is het een guilty pleasure in muziek keuze of mannen. Maar ook in eten hoor je vaak dat mensen iets hebben, wat ze stiekem wel eens eten, wat niemand van ze weet.

Ik kom er niet meer aan toe

Hoe ik nu bij dit onderwerp kom? Nou eigenlijk heel simpel, omdat nu mijn man en kinderen thuis zijn ik niet meer aan mijn guilty pleasure toe kom. Ik mis namelijk mijn dagelijkse soap. Echt, normaliter kijk ik vaak in de ochtend, met een kopje koffie de aflevering van Neighbours terug. Deze serie ben ik gaan kijken toen ik (drieëntwintig jaar geleden) een jaar in Australië was om te backpacken en heb altijd, met af en toe een keer een seizoen niet, gekeken. Maar nooit met mijn gezin. Altijd alleen. En nu iedereen thuis is, kijk ik dus al ruim tien weken geen aflevering meer.

Schaam ik me soms?

En waarom niet? Schaam ik me er voor? Mag de rest van de familie niet mee kijken? Ik weet het niet. Het is een serie die ik alleen kijk en ik vind het eigenlijk raar om nu- als iedereen thuis is- twintig minuten op de bank te gaan zitten niksen.

Meer guilty pleasures op een rij

Maar ik heb meer guilty pleasures of misschien wel gewoon rare dingen die jij nog niet van mij wist:

 1. Op nummer 1 dus mijn fascinatie voor Neighbours.
 2. Toen ik op mezelf woonde keek ik elke zondag de Eastenders Marathon en alleen in de Ierse pub in Amsterdam begreep men mij hier in.
 3. Ik kan het nooit bij een koekje houden.
 4. Ik ben fan van Clouseau en van Van Dik hout.
 5. In de auto zing ik altijd heel hard mee met de radio
 6. Ik heb (bijna) al mijn knuffels van vroeger nog en deze liggen tegenwoordig bij mijn kinderen in bed.
 7. ’s Avonds is de Nintendo Switch van mij en speel ik een uur Animal Crossing; New Horizons.
 8. Romantische films zijn mijn favoriete films.
 9. Ik ben dol op kerstmuziek, ook als het geen kerst is.
 10. Ik kan een hele middag op Pinterest zitten en dan vooral DIY pins pinnen

Wat zijn jouw guilty pleasures?

foto lodiblogt

Meer columns lezen:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. Frederique zegt:

  Jeetje lastig hoor want ik ben een open boek. Ik houd van chocolade en snoep, van alle soorten films dus ja ook van musicals en qua muziek van alle soorten muziek dus ook country. Maar ja dat weet dus iedereen die mij minimaal 3 minuten heeft gesproken al wel 😉

 2. zegt:

  Ik vind het altijd zo leuk mensen hun guilty pleasures te lezen. Zo hou ik bv. van mijn 2 stukjes chocolade elke avond in de zetel & kijk ik heel graag naar reality shows zoals ex on the beach of geordie shore.

  1. Victor zegt:

   Zo heeft iedereen zijn/haar guilty pleasure toch? Voor mij is dat in het weekend Netflix series kijken met een biertje en nootje.

 3. Felice Veenman zegt:

  kijk het leuke van een quilty pleasure is, dat je die helemaal stiekempjes voor je zelf houdt. Dus ik ga hier echt niet vertellen dat ik heerlijk bezig ben de 7 sisters te lezen. Alle 7 boeken!

  1. zegt:

   haha, je bent verder dan ik, ik heb er nog maar 3 gelezen, maar ik wil ze ook allemaal lezen!

 4. zegt:

  oh wat een heerlijke blogpost is dit 😀 ik ben een flapuit en zeg dus alles! zoals je nu wel weet mag ik heel weinig eten laat staan chocola of een chippie…maar hey ik ben ook maar een mens en er verdwijnt wel eens een mars of 4 tegelijk ahahha wel met alle gevolgen van dien maar hey lekker dat het was haha. terwijl de rest mij uitlacht kan ik helemaal verdiept raken in oude films, neverending story, the goonies, sound of music, annie en ga zo maar door

 5. zegt:

  Haha, het niet bij één koekje kunnen houden. Die is herkenbaar (en geldt bij mij ook voor een chocolaatje, een schaaltje chips, enz;)). Ik kan af en toe ineens een paar keer per dag voor de kast met broodbeleg staan. Als de chocola op is, vind ik een handje hagelslag of vlokken namelijk wel héél erg lekker;).

 6. Caroline zegt:

  Mijn hele leven bestaat uit guilty pleasures, maar als ik er toch een paar moet noemen, snoepen van de slagroom spuitbus.

 7. Ik deel sowieso je guilty pleasures 3, 9 en 10. Daarnaast ben ik ook he-le-maal verzot kerstsfeer in z’n totaliteit. Maar… mijn echte guilty pleasure is.. ja ja nu komt het…
  Ik heb een pinbord maar ook een speciaal bord op Instagram zeg maar waar ik foto’s verzameld heb van de zee en het strand. Wel van Nederland he. Ik heb daar iets mee en kan daar helemaal rustig van worden. Dus soms kan ik gewoon al genieten door naar die foto’s te kijken.

  1. zegt:

   Oh wat heerlijk toch! En helemaal als het je zo rustig maakt en je hier zo van kan genieten! Daar gaat het toch om!

 8. zegt:

  Leuk artikel! Mijn guilty pleasure is Georie Shore kijken.

 9. Jasmina zegt:

  Ik ben een echte paprika chips freak

 10. Sherry zegt:

  Leuke blogpost met leuke guilty pleasures. Ik ben zelf super verslaafd aan lezen, snoep en koken

 11. zegt:

  Leuk om je guilty pleasures te lezen. Een guilty pleasure van mij is sim spelletjes spelen. Totaal onnodig tijdverblijf, maar wel lekker… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept