Fit at Home: een eigen sportprogramma voor thuis maken

Fit at Home: Je eigen sportprogramma voor thuis

Ben jij iemand die graag buiten komt? Graag veel beweegt en sportief is? Mis jij het bewegen ook zo? We zijn hier thuis vrij sportief en bedachten een sportprogramma voor thuis. Wat we allemaal doen, lees je hieronder.

Ik ging het missen

Na een week thuis binnen blijven, begon ik het wandelen echt te missen. Voordat we thuis moesten blijven, liep ik elke ochtend een rondje alleen en elke avond met man en soms de kinderen ook. Momenteel lopen we ’s avonds even een kort rondje om toch wat frisse lucht te krijgen. We werken met zijn allen thuis en eigenlijk zitten we de hele dag achter de laptop. We bewegen veel minder en dat ga je merken.

Veel attributen van het revalideren

Door het vele zitten, krijg je last van je rug ( echt ideaal zijn eetkamer stoelen ook niet) en je slaapt nachts slechter want echt moe ben je niet. Daarom besloten we dat ook al zitten we voorlopig binnen, we wel wilden sporten en maakten een sportprogramma voor thuis. Nu heb ik het een en ander aan sport spullen liggen. Een paar jaar geleden liep ik bij een fysiotherapeut voor knieklachten. Ik kreeg toen oefeningen mee, die ik huis moest doen. Hiervoor kocht ik toen het een en ander aan attributen. Attributen die nu boven in de slaapkamer lagen te verstoffen. Voor het maken van een sportprogramma thuis, bedacht ik me dat ik deze sport spullen eigenlijk wel weer kon gebruiken. Wat ik onder anderen thuis heb liggen is een ketelbelt, hoelahoep en TRX.

Benieuwd naar alles wat er is op thuis sport gebied? Kijk eens wat je allemaal kan gebruiken

Bedenk je eigen sportprogramma

Maar hoe bedenk je nu je eigen sportprogramma? Work-outs op YouTube, kunnen hier heel goed bij helpen. Je kan echt elke spiergroep vinden, waar wel een work-out filmpje van is gemaakt. Zelf doen wij het anders. Dat komt een beetje door mijn knieklachten, waardoor ik zelf nog al beperkt ben in bewegen. Zelf begin ik mijn sportprogramma met Ring Fit Adventure op de Nintendo Switch. Ik heb hier oefeningen uitgezocht voor mezelf die voor de buik, taille en arm zijn. Deze doe ik elke dag en als ik klaar ben zet mijn man zijn programma aan, hij heeft wat zwaardere oefeningen hier uitgekozen en zo maken we allebei gebruik van de Nintendo Switch.

Lees ook: Trainen met de Ring Fit Adventure- Nintendo Switch

Terug in de tijd met de hoelahoep

Na deze oefeningen pak ik er wat sport attributen bij. Ik ga eerst even hoelahoepen, ik doe een aantal oefeningen aan de TRX ( die hangt aan de trap) en train mijn armspieren met een kettlebell. Omdat ik -voor mijn knieklachten- een langere tijd aan bootcamp heb gedaan, weet ik veel oefeningen. Deze oefeningen doe ik nu in een klein sportprogramma hier gewoon ik de huiskamer. Heb jij trouwens geen gewichten in huis dan kan je gewoon twee pet flessen met zand vullen en deze gebruiken.

Lees ook: Hoelahoepen, een leuke manier van bewegen.

Fit at Home: Je eigen sportprogramma voor thuis

Gebruik een filmpje bij het hoelahoepen

Even terug homenop het hoelaheoepn. Hoelahoepen is best saai. Je staat een beetje te draaien en om je heen te kijken, wat ik dan wel doe is als ik aan het bewegen ben, ondertussen mijn favoriete soap op tv kijken of -en dat is echt een aanrader- een filmpje hoelahoepen volgen via Youtube. Je kijkt dan ondertussen niet alleen naar een ander, je kan hem of haar ook volgen in bewegingen en oefeningen. Dit stimuleert echt ontzettend tot bewegen.

Wat kan je allemaal gebruiken bij het sporten

Wat kan je nu allemaal gebruiken in een sportprogramma voor thuis? Zoals al eerder aangegeven, heb je gen inspiratie, ga op zoek naar YouTube filmpjes. Deze kunnen je ontzettend stimuleren om goed aan de slag te gaan. Maar wat kan je nog meer doen, maar zorg ook dat je gezond eet, Gezond eten stimuleert je ook veel meer tot bewegen:

 • Gebruik een springtouw, de jongens springen elke ochtend tussen schoolwerk door even in de tuin, je hoeft echt geen fitness springtouw te hebben, een touw is ook prima.
 • Heb je een trampoline in de tuin, gebruik deze dan, of doe eens mal en koop een speciale fitness trampoline, deze kan gewoon binnen in huis staan. Hier bouw je echt een conditie mee op.
 • Een kettkebell, gewichten of lege pet flessen vullen met zand.
 • Een hoelahoep. Lees je even goed in, je hebt namelijk verschillende hoelahoepen om mee te sporten. Kijk goed welke bij jou past.
 • Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch
 • Weerstandbanden, zijn heel goed om mee te trainen.
 • Je vind naast YouTube ook heel veel sportprogramma’s in boeken. Ik heb in de loop der jaren een aantal boeken gekregen waar ook sportoefeningen in staan, zoals:

Thuis sporten en gezond leven

Het klinkt misschien allemaal makkelijk, maar thuis sporten kan je natuurlijk prima doen. Je kan dit doen wanneer jij wil, welke dag en tijdstip jou uitkomt en met de nodige fitness aparaten of hulpmiddelen lukt jou dit ook!

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. zegt:

  Goed idee, zo’n programma voor thuis. Ik wandel nog steeds elke dag een uur door de polder, maar stel dat we helemaal niet meer naar buiten mogen, heb ik al besloten dat ik op YouTube op zoek ga naar fitness voor thuis. Ik hoop alleen écht dat dat moment niet gaat komen.

  1. zegt:

   Goed hoor dat wandelen, hier hoop ik ook dat we het er in kunnen blijven houden, even een frisse neus en hoofd leeg maken.

 2. zegt:

  Hoelahoepen is zo goedf voor je he? Ik deed eerst dagelijks aan springtouwen. Dat kan ik nu wel weer op gaan pakken nu we meer thuis zijn.

  1. zegt:

   Hoelahoepen is echt heel goed en nog leuk om te doen ook, lastig in het begin, maar nu hoepel ik zo een kwartier door.

 3. Ik ben nu ook bezig om zo’n programma te maken. De komende maand wil ik sowieso elke dag yoga doen. En verder 3x een workout. Touwtje springen is ook wel een goede, die ga ik ook nog toevoegen. Een weerstandsband is ook onderweg!

 4. Ik combineer hoelahoepen altijd met de Headspace app, en mediteer 10 minuten. Dat werkt ook geweldig. Hoelahoepen vraagt toch amper aandacht.

 5. Felice Veenman zegt:

  ik doe een stevige 7 minut ework out en doe dan 1 yoga oefening die ik 5 minuten vohou. In de middag wandel ik of ik werk in een van mijn tuinen

 6. Dit lijkt mij ook nog eens leuk om te doen! Misschien toch maar een Nintendo switch aanschaffen. Ik sport thuis wel , maar op deze manier is het wel veel leuker!

 7. zegt:

  Leuk! Ik ben ook steeds meer thuis aan het sporten nu ik de RingFit heb voor de switch.
  Soms alleen wel passen en meten met een hummeltje in huis. En oh lekker weer om weer te gaan skaten; ik heb er inmiddels al 2 ritten op zitten 🙂

 8. zegt:

  Leuk om te lezen hoe jij in deze tijd het sporten oppakt. Ik mis het wandelen ook echt en hoewel ik het nog wel doe, is het toch een stuk minder dan voorheen. Daarom doe ik sinds kort op mijn werkdagen mee aan Nederland in Beweging, heerlijk om op die manier even mijn koffiepauze te benutten.

 9. Ik merk ook wel dat we nu met zijn allen thuis zitten dat de situatie heel anders is. Maar ik probeer zoveel mogelijk te bewegen, en ga ’s ochtends wel voor mijn vaste wandeling.

 10. zegt:

  Goede tips, ik gebruik een app om actief te blijven en daarnaast heb ik een horloge dat mijn activiteiten bij houdt. Ik dwing mezelf om in ieder geval twee keer per week te sporten, het liefst drie keer maar dat lukt niet altijd.

 11. zegt:

  Die Nintendo accessoires interesseren me wel heel erg! Kinderen hebben vanalles en nog wat maar dat nog niet. Misschien een leuk idee om als cadeautje voor Pasen te geven. Wie weet bewegen ze dan wat meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept