fit methode
Boeken Boekrecensies Gezondheid

Lukt het mij om met het boek ‘De Fit Methode’ fit te worden.

Door mijn studie’s als verpleegkundige en gewichtsconsulent, weet ik veel over het menselijk lichaam, gezond eten, afvallen en fit worden. Dit betekend niet dat ik me niet interesseer voor de nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. Ik lees veel over fit worden en afvallen. Ik was dan ook enthousiast, toen ik benaderd werd of ik het boek ‘ De Fit Methode’ wilde lezen en reviewen. De Fit Methode is niet alleen een boek, maar er is mogelijkheid tot mail, app en skype contact met deskundigen. Een boek die niet in de kast komt te staan, maar daadwerkelijk iets mee gedaan zal worden.

Gewichtsconsulent

De laatste jaren heb ik -mede door mijn studie tot gewichtsconsulent- veel boeken en artikel gelezen over fit worden, afvallen en gezond leven  Ondanks dat ik gestopt ben met mijn praktijk, blijf ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid te maken heeft.

Meer wandelen

Door mijn knie blessure kan ik momenteel niet sporten. Ik mis het klimmen en hardlopen heel erg. Maar alles voor een goed doel. Ik beweeg wel. Heb een halve fitness zaal van mijn huiskamer gemaakt en doe oefeningen, aangereikt door mijn fysiotherapeut. Ik mag nu iets meer gaan bewegen. Heb onlangs een knie brace aangeschaft en loop nu -rustig opbouwend- drie keer per week een rondje. Ik merk wel, nu ik veel minder beweeg dan anders, dat ik meer op mijn voeding  moet letten. Ik heb de neiging om net zo veel te eten als toen ik wel aan het sporten was en dat moet ik natuurlijk niet doen. Tenslotte verbrand ik veel minder calorieën momenteel.

De Fit methode

Ik werd benaderd of ik het boek De Fit Methode ‘het plan voor een fit lichaam’ wilde reviewen. Natuurlijk, tenslotte ben en blijf ik iemand die graag fit is. De Fit Methode is een boek en app, samengesteld door personal coaches, sportdiëtisten en professionals. Naast een boek en eventueel app, heb je ook mail contact, krijg je huiswerk opdrachten en word je in de gaten gehouden.

Het Boek

Het boek ‘De Fit Methode’ is prettig, duidelijk en begrijpelijk geschreven. Omdat ik als gewichtsconsulent al veel kennis heb, komt veel uit het boek, mij bekend voor. Het is in een makkelijke, begrijpbare tekst geschreven. Het boek is ingedeeld in verschillende stukken. Zo begint het natuurlijk eerst met een duidelijke uitleg, maar mag je ook meteen aan de slag met meten, wegen en doelen stellen. Elke opdracht is heel goed beschreven, dus prima uit te voeren. Dan komt er een stuk mindset, want een goede mindset is belangrijk, wil je fit worden. Vervolgens gaat het over beweging en staan er trainingen beschreven. Ook herstel en vooral voeding geeft naast het onderwerp training een grote inhoud aan het boek.

Meteen aan de slag

Wanneer je de eerste twee hoofdstukken gelezen heb, kan je eigelijk meteen aan de slag met het maken van doelen. Deze kan je doorgeven via de website. Hier geef  je heel duidelijk aan wat je meet gegevens zijn, wat je doel is, wat je wilt bereiken en hoe. Mochten ze nog vragen hebben dan stellen ze deze en binnen een paar dagen krijg je informatie en huiswerk opdrachten via de mail. De bedoeling van dit boek is namelijk, dat het niet in de kast komt te staan, maar daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

Voordelen van het boek

 • Het boek is in duidelijk taal geschreven
 • Veel goede informatie over voeding
 • Goede opbouw van de onderwerpen
 • Stimulerende teksten
 • Huiswerkopdrachten via de mail
 • Contact via de mail.

Het boek of ander pakket

Op zich vind ik persoonlijk het boek een aanrader. Wil jij meer achtergrond, achter het waarom van sporten, gezond eten, spierkracht opbouwen enzovoorts dan is dit boek een goed begin. Het boek kost €29,95 en telt maar liefs 328 bladzijdes. Doordat het vlot geschreven is, leest het snel door. Hierbij krijg je mail van een persoonlijke coach. Ik heb tot nu toe een aantal mailtjes gekregen over het stellen van mijn doelen en hoe ik mijn voeding bij kan gaan houden. De mailtjes komen niet regelmatig en zijn automatisch opgesteld.

Wanneer je het boek koopt, kan je kiezen tussen dit pakket met alleen een boek en af en toe huiswerkopdrachten of het complete Fit Methode pakket voor € 69,95. Hierbij krijg je naast het boek, fitness schema’s, thuistrainingschema’s en mail contact,  onder andere toegang tot de fit-app, extra voedingsthema’s, een app om je voeding bij te houden en drie maanden een e-mail traject.

Meer gaat ook meer kosten

Terwijl ik bezig was met het opstellen van doelen en bijhouden van voedingsschema’s kreeg ik een mailtje dat er nu een tijdelijke actie is dat ik ook andere pakketten aan kan schaffen. Tenslotte hebben mensen soms meer motivatie en ondersteuning nodig. Ik kon nu voor € 49,00, per maand  of € 99,00 per maand Online personal coachen krijgen. Je krijgt dan veel extra’s, zoals skype momenten, het boek als e-book, trainingsschema’s en meer.  Met het boek alleen, kan je klaar zijn en aan de slag gaan. Wil je meer, aan begeleiding, schema’s enzovoorts, dan zal je meer en extra moeten betalen. Dit had wat mij betreft duidelijker op de site mogen staan, toen ik het pakket bestelde..

Mijn Tip

Ondanks al deze extra’s wat voor mij een verassing was. En wat je natuurlijk niet aan hoeft te schaffen, vind ik het boek nog steeds een aanrader. Alleen al door dit te lezen krijg je heel veel inzicht in gezondheid, fit worden, voeding en meer.J e krijgt mail contact, met huiswerk opdrachten die je kan doen. Al is het contact niet heel regelmatig en ontving ik ook niet alles wat ik aanvroeg.  Ben je hier in geïnteresseerd dan is dit echt een goede koop. Wil je daarna extra’s, weet dan wel dat je hier meer voor zal betalen.

Er is nu ook een nieuwe uitgave van de FIT-Methode.

Het boek is te koop via de site van de Fit Methode of op Bol.com

Koop bij bol.com

Foto’s lodiblogt/Disclaimer

24 thoughts on “Lukt het mij om met het boek ‘De Fit Methode’ fit te worden.”

  1. Het boek zelf is echt een aanrader en absoluut niet duur! Ik keek ook op van de extra kosten, Als je meer wilt, tenslotte kan je het ook met het boek alleen en dan is het niet duur.

  1. Het boek alleen is prima, maar niet als je zoals jij extra begeleiding nog hebt en dan zou je zeker beter echt persoonlijk contact moeten hebben. tenslotte is je gezondheid zo belangrijk.

 1. Ik heb het boek ook! Een goed boek maar wil nog wel even zeggen dat de community gratis is. Daar hoef je dus niet voor te betalen. Goede en fijne review!

 2. Ik heb al HEEL VEEL gehoord over dit boek, en 9/10 was zeer positief! Het gaat blijkbaar over kleine, haalbare aanpassingen aan je levensstijl, dus zeker geen grote inspanningen enzo..

 3. Ik ben benieuwd of dit boek ook toegepast zou kunnen worden op tieners. Ik merk dat de meeste boeken over afvallen e/of fit worden echt toegespitst zijn op volwassenen en dat er amper wat te vinden is voor pubers.

  1. Toevallig heb ik daar een boek over gelezen: kom van die bank af. Heel fijn geschreven en vol informatie over beweging. Weet even niet meer of het ook praktisch was, al een tijdje geleden. Staat evt een review op mn site mocht je willen kijken.

 4. Het ijkt me zeker een goede, interessante manier om meer te weten te komen over gezond leven, voeding en bewegen. Vele weet je wel, maar d.m.v een boek bleef je het bewuster denk ik. Mooie vondst

 5. Vooral de relatie van voeding tot fit zijn vind ik erg interessant! Fijn dat dit boek zo fijn weg leest. Zelf vind ik het erg jammer dat ik door mijn gezondheid niet meer kan sporten, daarom vind ik het extra belangrijk om goed op mijn voeding te letten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *