Lukt het mij om met het boek ‘De Fit Methode’ fit te worden.

de fit methode, fit worden met een boek

Door mijn studie’s als verpleegkundige en gewichtsconsulent, weet ik veel over het menselijk lichaam, gezond eten, afvallen en fit worden. Dit betekend niet dat ik me niet interesseer voor de nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. Ik lees veel over fit worden en afvallen. Ik was dan ook enthousiast, toen ik benaderd werd of ik het boek ‘ De Fit Methode’ wilde lezen en reviewen. De Fit Methode is niet alleen een boek, maar er is mogelijkheid tot mail, app en skype contact met deskundigen. Een boek die niet in de kast komt te staan, maar daadwerkelijk iets mee gedaan zal worden.

Gewichtsconsulent

De laatste jaren heb ik -mede door mijn studie tot gewichtsconsulent- veel boeken en artikel gelezen over fit worden, afvallen en gezond leven  Ondanks dat ik gestopt ben met mijn praktijk, blijf ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid te maken heeft.

Meer wandelen

Door mijn knie blessure kan ik momenteel niet sporten. Ik mis het klimmen en hardlopen heel erg. Maar alles voor een goed doel. Ik beweeg wel. Heb een halve fitness zaal van mijn huiskamer gemaakt en doe oefeningen, aangereikt door mijn fysiotherapeut. Ik mag nu iets meer gaan bewegen. Heb onlangs een knie brace aangeschaft en loop nu -rustig opbouwend- drie keer per week een rondje. Ik merk wel, nu ik veel minder beweeg dan anders, dat ik meer op mijn voeding  moet letten. Ik heb de neiging om net zo veel te eten als toen ik wel aan het sporten was en dat moet ik natuurlijk niet doen. Tenslotte verbrand ik veel minder calorieën momenteel.

De Fit methode

Ik werd benaderd of ik het boek De Fit Methode ‘het plan voor een fit lichaam’ wilde reviewen. Natuurlijk, tenslotte ben en blijf ik iemand die graag fit is. De Fit Methode is een boek en app, samengesteld door personal coaches, sportdiëtisten en professionals. Naast een boek en eventueel app, heb je ook mail contact, krijg je huiswerk opdrachten en word je in de gaten gehouden.

Het Boek

Het boek ‘De Fit Methode’ is prettig, duidelijk en begrijpelijk geschreven. Omdat ik als gewichtsconsulent al veel kennis heb, komt veel uit het boek, mij bekend voor. Het is in een makkelijke, begrijpbare tekst geschreven. Het boek is ingedeeld in verschillende stukken. Zo begint het natuurlijk eerst met een duidelijke uitleg, maar mag je ook meteen aan de slag met meten, wegen en doelen stellen. Elke opdracht is heel goed beschreven, dus prima uit te voeren. Dan komt er een stuk mindset, want een goede mindset is belangrijk, wil je fit worden. Vervolgens gaat het over beweging en staan er trainingen beschreven. Ook herstel en vooral voeding geeft naast het onderwerp training een grote inhoud aan het boek.

Meteen aan de slag

Wanneer je de eerste twee hoofdstukken gelezen heb, kan je eigelijk meteen aan de slag met het maken van doelen. Deze kan je doorgeven via de website. Hier geef  je heel duidelijk aan wat je meet gegevens zijn, wat je doel is, wat je wilt bereiken en hoe. Mochten ze nog vragen hebben dan stellen ze deze en binnen een paar dagen krijg je informatie en huiswerk opdrachten via de mail. De bedoeling van dit boek is namelijk, dat het niet in de kast komt te staan, maar daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

Voordelen van het boek

 • Het boek is in duidelijk taal geschreven
 • Veel goede informatie over voeding
 • Goede opbouw van de onderwerpen
 • Stimulerende teksten
 • Huiswerkopdrachten via de mail
 • Contact via de mail.

Het boek of ander pakket

Op zich vind ik persoonlijk het boek een aanrader. Wil jij meer achtergrond, achter het waarom van sporten, gezond eten, spierkracht opbouwen enzovoorts dan is dit boek een goed begin. Het boek kost €29,95 en telt maar liefs 328 bladzijdes. Doordat het vlot geschreven is, leest het snel door. Hierbij krijg je mail van een persoonlijke coach. Ik heb tot nu toe een aantal mailtjes gekregen over het stellen van mijn doelen en hoe ik mijn voeding bij kan gaan houden. De mailtjes komen niet regelmatig en zijn automatisch opgesteld.

Wanneer je het boek koopt, kan je kiezen tussen dit pakket met alleen een boek en af en toe huiswerkopdrachten of het complete Fit Methode pakket voor € 69,95. Hierbij krijg je naast het boek, fitness schema’s, thuistrainingschema’s en mail contact,  onder andere toegang tot de fit-app, extra voedingsthema’s, een app om je voeding bij te houden en drie maanden een e-mail traject.

Meer gaat ook meer kosten

Terwijl ik bezig was met het opstellen van doelen en bijhouden van voedingsschema’s kreeg ik een mailtje dat er nu een tijdelijke actie is dat ik ook andere pakketten aan kan schaffen. Tenslotte hebben mensen soms meer motivatie en ondersteuning nodig. Ik kon nu voor € 49,00, per maand  of € 99,00 per maand Online personal coachen krijgen. Je krijgt dan veel extra’s, zoals skype momenten, het boek als e-book, trainingsschema’s en meer.  Met het boek alleen, kan je klaar zijn en aan de slag gaan. Wil je meer, aan begeleiding, schema’s enzovoorts, dan zal je meer en extra moeten betalen. Dit had wat mij betreft duidelijker op de site mogen staan, toen ik het pakket bestelde..

Mijn Tip

Ondanks al deze extra’s wat voor mij een verassing was. En wat je natuurlijk niet aan hoeft te schaffen, vind ik het boek nog steeds een aanrader. Alleen al door dit te lezen krijg je heel veel inzicht in gezondheid, fit worden, voeding en meer.J e krijgt mail contact, met huiswerk opdrachten die je kan doen. Al is het contact niet heel regelmatig en ontving ik ook niet alles wat ik aanvroeg.  Ben je hier in geïnteresseerd dan is dit echt een goede koop. Wil je daarna extra’s, weet dan wel dat je hier meer voor zal betalen.

Er is nu ook een nieuwe uitgave van de FIT-Methode

Foto’s lodiblogt/gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. Het klinkt interessant, maar ook wel een beetje irritant dat als je eenmaal ‘over de drempel’ bent je om meer info te krijgen steeds de portemonnee moet trekken.

  1. zegt:

   Dat heb ik ook een beetje, al si het boek alleen ook prima om mee aan de slag te gaan.

   1. Ik ga eens kijken of ik het kan reserveren in de bibliotheek. Het lijkt me wel leuk om eens te bekijken!

 2. het lijkt mij toch een interessant en volledig boek dat je op weg kan helpen. Spijtig wel van het hele bijbetalen concept

  1. zegt:

   Het boek zelf is echt een aanrader en absoluut niet duur! Ik keek ook op van de extra kosten, Als je meer wilt, tenslotte kan je het ook met het boek alleen en dan is het niet duur.

 3. Ik weet niet of dit iets voor mij zou zijn. Met mijn gezondheid heb ik begeleiding nodig maar niet ten koste van mijn hele budget

  1. zegt:

   Het boek alleen is prima, maar niet als je zoals jij extra begeleiding nog hebt en dan zou je zeker beter echt persoonlijk contact moeten hebben. tenslotte is je gezondheid zo belangrijk.

 4. zegt:

  Ik heb het boek ook! Een goed boek maar wil nog wel even zeggen dat de community gratis is. Daar hoef je dus niet voor te betalen. Goede en fijne review!

  1. zegt:

   Bedankt voor je aanvulling, ik pas het meteen even aan en zal even mailen, want ik kom er met mijn wachtwoord dus niet op. Vandaar dat ik hier van uit ging.

 5. zegt:

  Interessant boek. Al vind ik met dit soort dingen wel altijd dat het bij je moet passen. Er bestaan zoveel verschillende methodes.

 6. Het ziet er veel belovend uit, maar ja, die eerste stap. Die is altijd zo verdomde lastig te zetten.

 7. Laura zegt:

  Ik heb al HEEL VEEL gehoord over dit boek, en 9/10 was zeer positief! Het gaat blijkbaar over kleine, haalbare aanpassingen aan je levensstijl, dus zeker geen grote inspanningen enzo..

  1. zegt:

   Klopt helemaal en het is echt een aanrader. het boek zelf daar kan je al zoveel mee, als je fit wilt worden. Juist omdat het zo ‘ fijn’ geschreven is.

 8. zegt:

  Ik ben benieuwd of dit boek ook toegepast zou kunnen worden op tieners. Ik merk dat de meeste boeken over afvallen e/of fit worden echt toegespitst zijn op volwassenen en dat er amper wat te vinden is voor pubers.

  1. zegt:

   Toevallig heb ik daar een boek over gelezen: kom van die bank af. Heel fijn geschreven en vol informatie over beweging. Weet even niet meer of het ook praktisch was, al een tijdje geleden. Staat evt een review op mn site mocht je willen kijken.

 9. zegt:

  Het ijkt me zeker een goede, interessante manier om meer te weten te komen over gezond leven, voeding en bewegen. Vele weet je wel, maar d.m.v een boek bleef je het bewuster denk ik. Mooie vondst

 10. zegt:

  Ben ook wel benieuwd naar het boek, al denk ik dat je de meeste info ook onlmine kan vinden!

 11. Er zit vooral een zeer slim businessmodel achter 🙂

 12. zegt:

  Fijne review! Uitgebreid en eerlijk.

 13. Ik ben het eens met de reactie van Nicole, dat houd mij al tegen

 14. zegt:

  Precies dat heb ik nu ook, ik eet namelijk als toen ik nog sporten en kom daar door gewoon aan. Ik moet echt mijn voeding weer aan passen.

 15. zegt:

  Ik denk niet dat een boek iets voor mij zou zijn, zou eerder online tutorials of tips via youtubers of blogs zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept