trainen draadloze hometrainer
Gezondheid

Hoe blijf je gemotiveerd om thuis te trainen?

Al vaker schreef ik in een artikel over hoe ik thuis probeer te trainen. Ik ben geen type die naar de sportschool gaat. Ik heb hier wel rond gelopen tijdens mijn revalidatie, maar het is gewoon niks voor mij. Toch wil ik wel in beweging blijven.

Sporten met een Hometrainer

Door een knieblessure mag ik niet meer hardlopen of bootcampen. Twee sporten die ik graag deed. Trainen vind ik niet altijd leuk, zoals zo velen dit met mij hebben. Wanneer ik thuis train in mijn eigen tijd, merk ik wel dat ik er meer zin in blijf houden. Nou moet je het, om gemotiveerd te blijven, wel aantrekkelijk maken voor jezelf. En daarom viel ik als een blok voor het bericht over een draadloze hometrainer van Decathlon. Hiermee kan ik niet alleen televisie kijken tijdens het trainen, maar zomers zet je hem ook zo buiten neer. Op die manier blijf ik wel gemotiveerd, wat jij?

Trainen in de huiskamer

In de zomer van 2017 zijn de klachten begonnen. Omdat ik het hardlopen en bootcampen niet op wilde geven, bleef ik eigenlijk te lang hier mee door gaan. Toen de pijn bleef, kwam ik terecht bij een orthopeed en een fysiotherapeut. Deze laatste liet me revalideren. Om deze reden stond er ruim zes maanden een hometrainer in mijn huiskamer. Deze hometrainer stond altijd stof te verzamelen in de slaapkamer en nu bleek dat ik drie keer per dag moest fietsen, wilde ik deze graag beneden hebben.

Dit was nog al een opdracht. De hometrainer is log en zwaar, maar stond uiteindelijk beneden in de huiskamer. Daar bij het enige lege stopcontact. Hierdoor kon ik de fiets niet verplaatsen en kon bijvoorbeeld tijdens het trainen geen televisie kijken. Iets wat ik eigenlijk wel miste, een kwartier voor me uitkijken vond ik maar wat saai. Een draadloze hometrainer zou voor mij de oplossing zijn geweest en is eigenlijk iets voor mij om ook nu over na te denken. Ik ben ondertussen een jaar verder en eigenlijk zijn de klachten nog net zo aanwezig als aan het begin van de revalidatie. De laatste woorden van de orthopeed waren; ‘zoek balans in wat je wel en niet kan. Om gemotiveerd te blijven om te revalideren, moet ik het mezelf misschien makkelijker maken en met een hometrainer als dit, zou ik zeker weer gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan.

trainen met een hometrainer

Lees ook: Zal ik het ooit leren om hulp te zoeken.

Een draadloze hometrainer

Maar waarom zou dit wat voor mij zijn? Ik hoorde over deze hometrainer en omdat ik meer training artikelen van het merk Domyos in huis heb, is mijn interesse gewekt. Domyos is een merk van Decathlon. De Domyos draadloze hometrainer is de eerste hometrainer die je overal in huis neer kunt zetten, omdat het geen stopcontact nodig heeft. Deze hometrainer werkt  op de bewegingen van je benen! Er is een grote keuze aan hometrainers.

Thuis trainen is motiverend

De hometrainers van Domyos zijn ontworpen voor mensen die graag thuis aan hun conditie willen werken. Uiteraard is er voor ieder wat wils: of je nou 4x in de week een uur op je hometrainer wil spenderen, of 1x in de week een half uurtje, Het voordeel van de draadloze hometrainer is dat deze makkelijk te verplaatsen is. Hierdoor kan je zomers bij mooi weer ook makkelijk buiten trainen. En binnen zet ik hem gewoon voor de tv. Kijk ik tijdens het trainen mijn favoriete soap serie

Lees ook: 4 redenen om te trainen met gewichten.

Domyos training artikelen

Aan het begin van mijn revalidatie kocht ik een TRX van Domyos. Deze TRX gebruik ik nog steeds met trainen en ben hier zeer tevreden over. De TRX hangt aan mijn trap en van de zomer kan ik hem makkelijk mee naar buiten nemen en in de tuin of een speeltuin hangen om te trainen. Domyos staat voor mij voor gemak. Thuis trainen is voor mij de oplossing en als ik maar gemotiveerd blijf zorgt deze training er voor dat het revalideren op een prettige manier gebeurd.

Lees ook: Thuis trainen meteen fitness bal, TRX of kettlebell.

thuisporten om fit te blijven

Lees ook: Fitness boxing met de Nintendo Switch.

Ben jij een sportschool type of train je ook liever thuis?

Foto’s met toestemming geplaatst/ samenwerking

31 thoughts on “Hoe blijf je gemotiveerd om thuis te trainen?”

 1. Wat een geweldige uitvinding is dit zeg. Ik ben ook niet van de sportschool. Ik ga elke dag even buiten lopen of fietsen en combineer zo de broodnodige lichaamsbeweging met het opdoen van vitamine D. En eh… Ja, ik ga ook naar buiten als het regent. Daar hebben ze paraplu’s voor uitgevonden.

 2. Wat een geweldige oplossing deze draadloze hometrainer . Ik ben net als jou niet echt een sportschool type dat komt vooral omdat ik niet van die starende blikken hou . Ik ben ook voorzichtig aan het trainen na een revalidatie dus mijn oefeningen zijn net was anders dan de meeste en dan kijken ze je echt zo aan van wat ben jij in hemelsnaam aan het doen . Dus wie weet ga ik ook eens kijken voor zo’n draadloze hometrainer .

 3. Mijn moeder had vroeger ook zo’n hometrainer met stekker, altijd ontzettend onhandig. Hij stond op zolder, dus in de zomer ging ze er nooit op zitten omdat het te warm was onder het dak. Dit zou dan veel handiger zijn geweest!

  1. Hou op, ik vond het wat hoor. maar voor een goed doel en ik moet zeggen, a ls ik tv had kunnen kijken was het misschien nog wel makkelijker ook geweest.

 4. Ik heb twee keer een hometrainer aangeschaft, de eerste periode na mijn aankoop was ik uiteraard fanatiek bezig, maar daarna werd het een onding die ik nergens in huis kwijt kon. Ik heb me dus voorgenomen om nooit zo een groot apparaat aan te schaffen – ik ga soms wel eens naar de sportschool maar ook dat is nog geen succes :bloos:

 5. Ik ben totaal geen sportschooltype en heb altijd wel hardgelopen. Iedere zondagochtend rende ik een rondje van een paar kilometer. Maar door een blessure is daar “de klad in gekomen” en heb ik daarna nauwelijks meer hardgelopen. Ik vind het namelijk moeilijk om het weer op te starten. Het moet zo uit jezelf komen en dat is best moeilijk vind ik.

 6. Ik heb mij net geabonneerd op de FitChannel, maar helaas momenteel rug/been klachten, dus komt het sporten er helemaal niet meer van. Mocht ik herstellend zijn, dan pak ik het weer op.

 7. Het is dat ik door mijn gezondheid niet meer kan en mag sporten, want anders had ik iedere dag wel iets gedaan. Was als kind al graag actief! Nu heb ik het geluk dat ik op het platteland woon en dat er hier hele mooie routes zijn. Denk dat ik dan ook sneller op de fiets zal stappen dan op de hometrainer. Al lijkt mij dat ook wel ideaal als je tegelijkertijd nog een Netflix aflevering wilt kijken haha!

 8. Ah wat fijn dat ie draadloos is, al weet ik niet of ik hem veel zou gebruiken! Het klinkt wel chil even sporten, maar ga liever echt het huis even uit!

 9. Momenteel doe ik mee aan een sportprogamma bij de fysiotherapeut. Niks geen sterke gespierde mannen en extreem slanke dames. Maar meer “echte” mensen.

 10. Wat goed dat je jezelf kunt motiveren om dit te doen zeg. Dat lukt mij echt niet! Thuis trainen dat komt er gewoon niet van dus ik ben meer een sportschool type. Maar dan niet de fitness, maar wel groepslessen zoals spinnen en pilates. Maar veel liever ga ik naar buiten. Tennissen, met mijn paard het bos in of een rondje joggen (hardlopen kun je het niet noemen…haha)

 11. Klinkt heel goed, ik denk dat ik wel overstag ga. Mijn zoon traint wel in de sportschool maar dochterlief en ik zijn daar ook niet zo van. Denk dat als dit dan thuis stond, we het allebei wel zouden doen.

 12. Ik ben zo niet goed in mezelf motiveren! In een sportschool kom ik al helemaal, niet, voel ik me mega opgelaten. Mijn voornemen is wel om lekker thuis te sporten, maar tot nu toe komt er nog niet veel van terecht.

 13. Lijkt me heerlijk om thuis te sporten. Ik heb een hele poos niets aan mijn conditie gedaan dus ik bouw het nu eerst op met wandelen. Als dat goed gaat misschien eens overwegen om een hometrainer aan te schaffen.

 14. Haha wat een handig ding! Ik zelf train thuis bijna niet, maar dat komt omdat sporten mijn werk is! Als dat niet zo was zou ik er zeker eentje in huis hebben. Netflix filmpje op en gaan!

 15. Fietsen op zo’n hometrainer vind ik wel leuk. Vooral voor de tv ook, ga je al snel langer door dan je wou. Ik loop heel veel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.