Resultaten na het sporten, hoe ik tot resultaat kwam

Resultaten na het sporten, hoe ik tot resultaat kwam

Resultaten na het sporten, dat is toch iets waar we allemaal naar verlangen. Want sporten en geen resultaat zijn, daar doen we het niet voor. Vandaag een update over De Bikini Body Guide, een sportavontuur waar ik aan begonnen ben en waar mijn lijf in ieder geval erg blij mee is.

Meer sporten

Eerder schreef ik al over mijn BBG avontuur die ik begonnen ben en ondertussen heb ik er 25 weken sporten met de BBG methode op zitten. Maar hoe gaat het nu? Heb ik het sporten weer helemaal te pakken? Wat zijn  de resultaten en blijf ik het leuk vinden?

In mei 2015 ging de knop om en werd er gestart met meer sporten en wel de BBG workouts van Kayla Itsines. Workouts van 28 minuten. Workouts waar je, drie keer per week veel plezier (en zweet) aan beleeft. Na elke vierde week vraagt Kayla om een foto van je zelf te maken om de resultaten te zien.

Hier lees je alles over deze Australische personal trainster

Lees meer: Bikini Body Guide- sporten op een hele leuke manier

Voor en na foto laten resultaten na het sporten zien

Na de vierde week keek ik op de foto’s natuurlijk meteen of die six-pack er al was. Deze was er nog niet, maar verandering in mijn buik en heupen zag ik al wel. Grappig zoals mijn focus (en die van de meeste, lees ik veel op Facebook en Instagram) op de buik is gericht. Naast buikspieren, train je namelijk ook je armen, benen en cardio.

De resultaten laten zich zien

De zomervakantie volgde. Drie weken klimmen in het zuiden van Frankrijk. Tijdens het rotsklimmen merkte ik wel dat mijn armen sterker waren geworden. Resultaten van alle push-ups, commando’s en gewichten van de laatste vijf weken training.Het klimmen ging goed, mijn armen verzuurde veel minder en ik bleef de kracht houden om boven te komen.

Het resultaat van de workouts

Pas thuis werd ik me echt bewust van het resultaat van de workouts. Ik ging winkelen en paste een truitje aan. Tot mijn verbazing zaten de mouwen te strak om mijn arm, het was geen gezicht. Ik klaagde over de productie, ze hadden zeker niet genoeg stof. Tot ik de volgende ochtend mijn haar ging kammen. Ik droeg een hemdje en keek naar mijn armen. Wat was er met die dunne stokjes gebeurd? Ik heb gewoon arm spieren gekregen. En niet zo een klein beetje ook.

Met sceptische blik

Na het zien van alle voor en na foto’s van de BBG dames, was mijn sceptische blik al wat getemperd. Het zijn geen nep foto’s (iets wat ik altijd dacht), maar vrouwen zoals jij en ik. Nu ik mijn eigen resultaat zo duidelijk zie, ben ik alleen maar meer gemotiveerd en enthousiast om door te gaan met alle trainingen.

Zijn er onder de lezers van mij  blog ook BBG-fans? Laat het me weten en wie weet kunnen we elkaar stimuleren.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Leuk dat je zoveel effect ziet zeg! Gespierde armen zijn best mooi.

  1. zegt:

   ja, ik ben er ook erg blij mee! 🙂 en door het goede resultaat ook goed vol te houden.

 2. Nikki - Sukhi.nl zegt:

  Super fijn dat je zoveel effect ziet!! Als ik wat pushups doe zie ik het ook wel gelijk, maar dan zakt het snel weer weg haha!
  Gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

  1. zegt:

   ja ben er echt super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept