Quinoa, eet jij het wel eens? En wat dacht je van een quinoasalade met feta en avocado. Lekker en gezond, want goede vetten en als je hier niet te veel van eet, zijn ze super goed voor je. Deze salade kan voor de lunch, maar is ook erg lekker tijdens het avondeten.
Salades met kaas
Ik ben dol op salades en helemaal wanneer er kaas in gaat. Vaak eet ik recepten met geitenkaas of brie, maar ook salades met feta vind ik heerlijk en de combinatie met quinoa maakt je meteen een gezonde quinoasalade. Ideaal voor de lunch of voor het avondeten. Het is een makkelijk smaakvol recept.
Quinoasalade
Uit Powerfood van Rens Kroes
Bereidingstijd 35 minuten- 4 personen
Ingrediënten:
180 gr quinoa- 1 vegetarisch bouillonblokje- ¾ komkommer- 200 gr cherrytomaatjes- 1 avocado- 1 el olijven- 1 lente uitje- 1 kleine rode ui- 150 gr fetablokjes- 2 teentjes knoflook- 2 el fijngehakte koriander- zout en peper- 1 tl citroensap- 1 el olijfolie- handje rucola.
Bereiding:
Was de quinoa en kook hem met ongeveer 300 ml water en een bouillonblokje gaar en laat hem afkoelen. Snijd de komkommer, tomaatjes, avocado, olijven en uien in kleine stukjes, verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de korander toe aan de quinoa. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap en olijfolie. Hussel alles met een lepel door elkaar. Voeg als laatste wat rucola toe en de quinoasalade is klaar!
Super makkelijk recept en hartstikke lekker,
Benieuwd geworden naar het boek Powerfood van Rens Kroes. Klik hier voor het product
Koken uit recepten boeken
Hoe makkelijk is het om recepten uit boeken te halen. Zo kook ik zelf erg veel uit kookboeken, maar ook heb ik een kitchen Journal, waar ik de lekkerste recepten uit bladen bewaar.
Eet jij veel salades?
foto pixabay
2 reacties
Ik heb nog nooit quinoa gehad, laat staan een salade hiervan.
haha, voor mij was het ook nieuw! Echt het proberen waard.