quinoasalade
Diner Eten en drinken Lunch

Recept: Quinoasalade met feta en avocado.

Verschillende recepten heb ik al gehaald uit het Powerfood boek van Rens Kroes. Nou zegt Powerfood me niet zo heel erg veel, wat ik vooral belangrijk vind is dat het lekker en gezond is. En dat zijn veel van de recepten uit dit boek zeker.  Al moet ik zeggen dat avocado en feta op zich samen best vet zijn. Toch is avocado (als je hier niet te veel van eet) erg gezond. Je hoort niet zoveel meer over Rens Kroes, heb ik het idee, maar ik haal nog veel recepten uit haar kookboeken. Vandaag de quinoasalade. Quinoa is voor mij nog nieuw. Ik heb het nog niet vaak gegeten, maar ben enthousiast geworden sinds ik deze salade een aantal keren heb gemaakt. Deze salade is een lunch recept maar met een geroosterd volkorenbroodje erbij ook prima als diner:

Salades met kaas

Ik ben dol op salades en als er kaas in gaat helemaal. Met geitenkaas vind ik heerlijk, maar ook zoals in dit recept waar feta in gaat. Door de vele groente die er in gaat kan dit recept ook prima als avondeten en dan kan je er eventueel nog een broodje bij eten.

Quinoasalade

Uit Powerfood van Rens Kroes

Bereidingstijd 35 minuten- 4 personen

Ingrediënten:

180 gr quinoa- 1 vegetarisch bouillonblokje- ¾ komkommer- 200 gr cherrytomaatjes- 1 avocado- 1 el olijven- 1 lente uitje- 1 kleine rode ui- 150 gr fetablokjes- 2 teentjes knoflook- 2 el fijngehakte koriander- zout en peper- 1 tl citroensap- 1 el olijfolie- handje rucola.

Bereiding:

Was de quinoa en kook hem met ongeveer 300 ml water en een bouillonblokje gaar en laat hem afkoelen. Snijd de komkommer, tomaatjes, avocado, olijven en uien in kleine stukjes, verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de korander toe aan de quinoa. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap en olijfolie. Hussel alles met een lepel door elkaar. Voeg als laatste wat rucola toe.

Super makkelijk recept en hartstikke lekker,. Ik heb zelf even moeten wennen aan quinoa, maar eet het nu erg graag.

Powerfood

Je hoort de laatste tijd niet zoveel meer van Rens Kroes. Ik heb alleen het kookboek Powerfood wat ik een heel prettig boek vind, mooi qua bladzijdes en vormgeving. Wel vond ik er vaak erg veel ‘gezondheid’ in staan, vandaar dat ik eigenlijk nooit verder heb gekeken naar haar andere boeken, terwijl ik hier toch zo enthousiast over ben. Misschien helemaal niet verkeerd om eens naar te kijken.

Meer recepten vind je hier: Kabeljauw met komkommer of wat dacht je van Courgette met rijst en rozijnen.

Eet jij veel salades? 

foto pixabay

2 thoughts on “Recept: Quinoasalade met feta en avocado.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *