luie huisvrouw
Gezondheid Lifestyle

Hoe ik van een luie huisvrouw een bikini babe werd!

Ken je dat, ineens gaat de knop om. Ik ging fanatiek sporten. Van luie huisvrouw werd ik een bikini babe! Maar hoe deed ik dit nu?

De knop moet om

In de zomer van 2015 ging de knop om. Van af en toe eens een beetje hardlopen en steeds weer starten met een nieuwe challenges, ging ik fanatiek sporten. Waarom? Sinds een aantal jaren eet ik gezond. De 80-20 regel is bij mij van toepassing. Ik merkte dat ik me gezonder voelde en fitter, maar mijn lichaam veranderde maar minimaal in positieve zin. Sinds ik 40+ ben, merk ik  dat mijn lichaam aan het veranderen is en eigenlijk wilde ik dit weer terug veranderen naar de ‘in mijn 30 tijd’. Ik begon met sporten en ging van luie huisvrouw naar bikini babe!

De Bikini Body Guide

Via verschillende blogs kwam ik terecht bij de Bikini Body Guide (BBG) van Kayla Itsines. Ik schreef hier al meerdere blogs over en heb nu de vierentwintig weken van haar programma volbracht. Enthousiast werd ik door de vele fascinerende foto’s die ik tegen kwam. Ik heb altijd een beetje een hard hoofd in dit soort foto’s. Weet nooit zo goed of ik dit moet geloven. Echter op deze foto’s waren gewone vrouwen te zien, dun, dik, sterk, slap. Je zag ze veranderen op de foto’s naar sterkte fitte vrouwen. Ik was benieuwd of mij dat ook zou lukken.

Luie huisvrouw af

En nu vierentwintig weken verder. Wat heeft het me opgebracht. Een mooier lijf, dat ten eerste. De oefeningen zijn zwaar, maar zo opgebouwd dat je elke keer andere oefeningen doet en andere spiergroepen gebruikt. Maandags is bijvoorbeeld ‘leg-day’, maar na 28 minuten circuits voel je je armen en buik net zo branden als je benen. Mijn benen zijn gespierde geworden deze vierentwintig weken. Maar de grootse verandering zit denk ik wel in mijn armen. De kipfiletjes, de onder mijn armen hingen en mee zwaaide met elke beweging,  zijn weg. Mijn armen voelen stevig! Ik merk ook duidelijk verschil met klimmen, ben veel sterken geworden. Maar ook  mijn buik, toch de plek waar ik me het meest aan irriteerde heeft meer spieren, af en toe zie ik zelfs een streepje buikspier lopen. Maar vooral mijn taille is smaller geworden.

De resultaten duurde wat langer

Misschien gezien mijn leeftijd, duurde de eerste resultaten op de foto’s langer dan wat ik voorbij zag komen op Instagram en Facebook. Sommige meiden hebben na 9 weken al een super strakke buik, daar deed ik 24 weken over. Maar dat maakt me niet uit. Het resultaat is gekomen en deze luie huisvrouw is niet zo lui meer.

En nu doorgaan

Naast een mooier lichaam ( ik ben de muffin top kwijt). Ben ik vooral erg trots op mijn doorzettingsvermogen. Haakte ik voorheen al snel af bij challenges. Ik hield het prima vol. En ik ga dan ook gewoon door. Ik start weer bij week 1, maak de gewichten wat zwaarder en ga gewoon weer verder met de Bikini Body Guide.

Het ideale van BBG vind ik. dat ik het thuis kan doen. Ik hoef er de deur niet vooruit en alhoewel ik de materialen zoals gewichten heb, kan je ook net zo goed een lege fles gevuld met zand gebruiken als gewichten.

Wat doe jij aan sport? En ben je tevreden met het resultaat?

luie huisvrouw

luie huisvrouw2011 en 2015 kilo of 5 minder maar vooral veel fitter en beter in mijn vel.

foto’s pixabay/ lodiblogt

BewarenBewaren

6 thoughts on “Hoe ik van een luie huisvrouw een bikini babe werd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *