Fitbit- laat je motiveren tot bewegen door een horloge

Fitbit- laat je motiveren tot bewegen

Heb jij al een sporthorloge? Een Fitbit kan je helpen meer te sporten. Doordat je gemotiveerd bent om te bewegen- tenslotte wil je wel al je doelen en stappen halen- zal je meer bewegen. Maar welke activity tracker of Fitbit kies je en waarom? 

De Fitbit HR

De Fitbit HR heeft naast een stappenteller ook een hartslagmeter. Maar ook kan het je slaapritme meten, en stimuleert en motiveert het tot bewegen, want de doelen die je jezelf stekte ie wil je natuurlijk wel halen.

Welke functies zitten er op de Fitbit HR?

En wat kan je nu allemaal met een Fitbit?

De stappenteller

De stappen op mijn fitbit staan op 10.000 stappen per dag. Dit kan je zelf veranderen, wanneer je je doel hoger of lager in wilt stellen. Waneer ik de 10.000 stappen heb behaald, geeft de fitbit een seintje. Doordeweeks kom ik eigenlijk altijd wel aan mijn stappen. In het weekend is het af en toe nog een hele uitdaging en gaan we dus wel eens een wandeling maken, omdat moeders nog aan haar stappen met komen de dag. Een goede stimulans om te bewegen dus!

De hartslagmeter

Houd de hele dag mijn hartslag bij. Bij het sporten kan je precies zien hoeveel tijd je in de vet verbrand zone hebt gezeten.

De afstand

De HR geeft aan hoeveel afstand je de dag hebt afgelegd. Het doel ligt op 8 km per dag.

Verbrandingsmeter

Gedurende de dag verbrand je calorieën, ook waaneer je slaapt. De Fitbit Charge HR laat weten hoeveel calorieën je verbrand. Deze functie motiveert me naast de stappenteller nog wel het meest. Door de verbrandingsmeter zie ik hoeveel calorieën ik verbrand. Zo at ik voorheen meestal rond de 1500 kcal. Nu met de Fitbit, merk ik dat ik daarmee veel te weinig voedingsstoffen binnen kreeg. Ik verbruik tussen de 2300-2500 kcal per dag. Tegenwoordig let ik veel meer op wat ik eet, hoeveel ik binnen krijg en verbruik.

Trappenteller

Het doel van de trappenteller staat op 10 trappen. Een goede stimulans om vaker de trap te nemen in plaast van de lift.

Slaapmonitor

Je kan met de Fitbit Hr precies zien hoe lang je geslapen hebt, hoe vaak je wakker was of rusteloos. Zo kan je ook inspelen op je slaapgedrag. Zet je de tv een half uur voor het slapen gaan uit en je slaapt rustiger, dan weet je dat dit jouw helpt naar een goede nachtrust. De fitbit heeft ook een wekker functie. Door lichte trillingen om je pols word je wakker gemaakt. Voordeel is dat je niet gewekt wordt door een luide wekker en ook de geen naast je wordt er niet wakker van.

Caller ID

Je kan de Fitbit Charge via bleutooth aan je mobiel koppelen. Op de fitbit verschijnt de naam van de beller.

Klok

Er zit , jawel, ook gewoon een klokfunctie op de Fitbit Charge HR.

Stopwatch

Door op het knopje op de Fitbit Charge te drukken, activeer je de stopwatch. Het meet de tijd, afstand, stappen, hartslag en calorieën verbruik tijdens je activiteit.

Activeren van de fitbit

Je kan de Fitbit Charge activeren door zachtjes op de fitbit te drukken. Opladen gaat via de computer en de Fitbit Charge HR gaat per opladen ongeveer vijf dagen mee. Opladen aan de computer gaat vrij snel.

Alles bijhouden

Via je mobiel, tablet of computer kan je al de gegevens bijhouden, invoeren ( sporten, voeding, doelen) om zo een volledig beeld te krijgen.

Vrienden toevoegen

Het leuke is dat je vrienden te kan voegen en zo challanges met elkaar aan kan gaan. Wie loopt de meeste stappen door de week, of wie is het actiefste in het weekend.

Enthousiast geworden. Klik dan hier voor alle producten

Mijn ervaringen met de Charge HR

Ik zelf ben enthousiast over de Charge HR. Door het gebruik van de Fitbit, ben ik veel gemotiveerder om te bewegen. Elke dag wil ik mijn doelen halen en daar loop ik wel eens een extra stap voor of beweeg meer om dat doel ook daadwerkelijk te halen. Ik let op mijn voeding en dan vooral wat ik verbrand en zorg dat ik ongeveer evenveel aan voedingstoffen weer binnen krijg.  Ik ben erg blij met mijn aankoop!

Lees ook: Uitleg over de Bikini Body Guide

En jij? Heb jij een activiteiten tracker? Beweeg jij ook meer dan voorheen?

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Ik heb nog geen stappenteller, mijn vriend wel. Elk jaar doen we mee via zijn werk aan een challenge om de 10.000 stappen te halen en moet zeggen dat het erg leuk is om te doen, maar vooral erg gezond!

    1. zegt:

      Absoluut, hier ook elke dag de challange om die 10.000 te halen. Een leuke en gezonde uitdaging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept