escapetown amersfoort avontuurlijk
Gezelschapsspellen Uitjes in Nederland Vrije tijd

Avontuurlijk: Naar een escapetown en op hoogte dineren in Amersfoort

Zaterdag waren de man en ik een dag op stap. Sinds kort heb ik me aangesloten bij de redactie van de vereniging Ziekte van Hirschsprung en we waren uitgenodigd voor een vrijwilligers uitje. Het uitje begon rond drie uur in Amersfoort en omdat de jongens een nachtje bij opa en oma waren, besloten we er meteen maar een dagje Amersfoort van te maken. Het werd een avontuurlijk dagje. Met een ontsnapping uit Escapetown en dineren op grote hoogte.

OV jaarkaart

Meer dan vijfentwintig jaar geleden kwam ik voor het eerst in Amersfoort. Samen met een vriendin maakte we goed gebruik van onze OV jaarkaart, waarmee we heel Nederland door konden. Grappig, want het is zo lang geleden, maar ik herinner het me nog prima. Veel van deze stad wist ik me niet meer te herinneren. Daarom vond ik het eigenlijk wel leuk om hier weer eens heen te gaan en ik was eigenlijk verrast over deze mooie stad en wil eigenlijk nog wel eens terug voor een stadswandeling.

Cadeaus kopen

Er waren twee redenen waarom we gingen shoppen. Over een paar weken wordt de jongste alweer negen en dus waren we op zoek naar cadeaus voor hem en ik zocht nieuwe laarzen. Ik draag eigenlijk het liefst de hele winter laarzen, maar ik had geen meer. Dus ging ik deze dag elke schoenenwinkel in en uit die ik maar zag. Ik heb niet zulke dikke kuiten en de meeste laarzen staan hierdoor niet mooi. Er zit dan zo een grote ruimte tussen de laars en mijn been, dat kan echt niet. Jaren geleden kocht ik laarzen in maat S en eigenlijk zocht ik dit weer. Geen winkel had ze nog, tot ik besloot nog een winkel in te gaan. Bij Manfield zag ik achter de kassa een paar smalle laarzen staan en toen ik hier naar vroeg bleken ze net binnen te zijn gekomen. Ik paste een paar en deze zaten prima! Wat was ik blij en ook opgelucht. Ik loop er dus weer net en warm bij deze winter.

escapetown amersfoort avontuurlijk

Lunchen

Goed geslaagd voor mijn laarzen, dus tijd voor een lunch en wel bij Bagels en Beans. Ik kom hier graag, maar was er nog nooit met de man samen geweest. Dus hem getrakteerd op een Cappuccino voor hem en Chai latte voor mij. Met een heerlijke bagel.

escapetown amersfoort avontuurlijk

Escapetown

En toen gingen we naar het Oppidium, waar onder anderen ook Escapetown te vinden is. Het was voor mij de eerste keer dat ik in een Escapetown was en ik was echt super nieuwsgierig. Ik heb er natuurlijk veel over gelezen en gehoord, maar wat een ervaring was het om dit zelf mee te maken. Bij Escapetown in Amersfoort zijn er drie mogelijkheden: The cabine in te wood, Theft at the morgue en The wizard school ( ook voor kinderen). Met vier anderen van de groep ging ik de Morque kamer in. Dit was de moeilijkste kamer en dat was te merken, want wij kwamen als enige groep niet zelf uit de kamer. Al waren we er bijna, het scheelde nog een oplossing. Ik verklap natuurlijk niets, maar een tip: Echt doen!

Eten bij 22HIGH

Nadat we ‘bevrijd waren’ uit de escaperoom gingen we eten bij 22HIGH. Een restaurant op grote hoogte, met prachtig uitzicht over Amersfoort. 22HIGH heeft een all you can eat buffet met wereldkaart. En wat was het goed verzorgd. Je kan vooral kiezen uit 2 uur, 2,5 uur of 3 uur. Het eten was goed, er was keuze zat, zo kon je onder andere kiezen uit sushi, vlees, vis, chinees, salades en natuurlijk toetjes!

escapetown amersfoort avontuurlijk

Een heerlijk dagje weg was het, dat is duidelijk.

Ben jij wel eens bij een Escapetown/room geweest?

Hier nog leuke tips voor cadeaus voor een tien en acht jarige

foto’s lodiblogt

24 thoughts on “Avontuurlijk: Naar een escapetown en op hoogte dineren in Amersfoort”

  1. Ik heb ooit 1x een escaperoom gedaan, maar ik vond het niet zo heel erg leuk. Is ook echt niks voor mij dat soort dingen, maar gelukkig zijn er heel veel mensen die er super van genieten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *