Uitjes in Nederland Vrije tijd

Het Zuiderzeemuseum. Een leuke activiteit in de buitenlucht

Een van de opdrachten van de #mamachallenge2016 is een leuke activiteit in de buitenlucht doen. Ondanks het slechtere weer van de week besloten we toch om met opa en oma op stap te gaan en het werd het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ondanks dat ik jaren dicht in de buurt van dit museum heb gewoond, was ik er nog nooit geweest. Hoe het was? In een woord geweldig. Het overtrof al mijn verwachtingen.

Het Zuiderzeemuseum

De weers voorspellingen waren niet zo goed, maar het viel achteraf allemaal reuze mee. Naast een paar spetters nattigheid was het verder prima weer en kwam zelfs het zonnetje af en toe zijn gezicht laten zien. Omdat ik al hoorde dat het een groot museum was, gingen we al vroeg op pad. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vind je echt alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Het buitenmuseum lijkt een dorp op zich! Er staan meer dan honderdveertig historische huizen, winkels en werkplaatsen. Er waren demonstraties van visnetten breien en springtouwen maken. Ook deden we oudhollandse spelletjes en waren onder de indruk van de ‘watersnoodstraat’. In sommige huizen kon je mensen spreken die zich helemaal inleefde in hun rol.

zuiderzeemuseum

Kinderactiviteiten

Naast alle huizen, winkels en werkplaatsen de we in konden waren er ook speciale kinderactiviteiten als klompboten maken, een schilderijtje maken, aardrijkskundeles of zelf flessenpost maken ( sommige activiteiten binnen het Zuiderzeemuseum zijn tegen betaling).

Dag vullend programma

We hebben de hele dag rondgelopen in het Zuiderzeemuseum, gepraat met de ‘bewoners’ en een patatje gegeten in het restaurant. Ondanks dat ik jaren lang in de buurt van het museum woonde, was ik hier nog nooit geweest. Ik was echt aangenaam verrast. Het was een ontzettend leuk en leerzaam museum. Echt een aanrader om heen te gaan. Wist je trouwens ook dat in de winter elk jaar het Zuiderzeelicht plaats vind in het museum?

#Mamachallenge2016

Welke bloggers schreven nog meer een blog naar aanleiding van deze opdracht van de #mamachallenge2016? Priscilla van glim.org was in het Openluchtmuseum in Arnhem. Ramona van kijkmama.nl was bij de Heidebloemplas en Fleur van mamasliefste.nl was op werfpop.

Vind alle blogs over de mamachallange 2016 op de mamachallenge 2016 link party van Mizz Flurry.

mamachallenge2016

Het Zuiderzeemuseum. Een leuke activiteit in de buitenlucht

Andere mamachallenge uitdagingen: Huishouden, Minions knutselen, me-time

foto’s lodiblogt

11 thoughts on “Het Zuiderzeemuseum. Een leuke activiteit in de buitenlucht”

  1. Leuk dat je mijn mamachallenge heb genoemd.
    We moeten ook zeker eens gaan kijken bij het Zuiderzee museum. Had er al eerder eens over gelezen, maar nog nooit geweest. Misschien leuk voor een weekendje weg, want over het Sprookjeswonderland moet ook zo leuk zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *