Waarom zwemmen met jouw baby goed is

Zwemmen met jouw baby is heel erg goed, voor jou als ouder en voor jouw kindje

Zwemmen, elk kind vind dit leuk, ook baby’s. Wist jij dat er een heus Guppy diploma bestaat? Het Guppy zwemmen is bedoeld voor de hele kleintjes waarbij ze samen met papa en mama het water leren kennen en ervaren. Want zwemmen met jouw baby is een goed idee. Waarom? Je leest het hier.

De zwembaden zijn weer open

Door de corona waren de binnen zwembaden gesloten. Vanaf juni is stap 4 ingevoerd wat verdergaande versoepelingen betekent. Ouder en kind kunnen weer zwemmen en ook het schoolzwemmen kan weer. Er is wel nog een limiet aan het aantal personen per ruimte. Kijk dus even goed voor je gaat zwemmen, wat de regels momenteel zijn.

Goed voor de baby

Het is fijn dat de zwembaden weer open zijn, ook voor baby’s, want hoe leuk -en goed- is het om te zwemmen met jouw baby. Het gezamenlijk met de ouder zwemmen is goed voor de motoriek van de baby. Het constant in het water bezig te zijn bevorderd de fysieke ontwikkeling. De baby leert instinctief dat het in het water kan bewegen. Naast het lichamelijke wordt ook het coördinatievermogen en waarneming vergroot. Het bewegen heeft ook een positieve invloed op hart- en bloedvaten en bevordert het immuunstelsel.

Baby’s kunnen al vroeg het zwembad in

Zwemmen met jouw baby kan al vrij snel. Na de eerste inentingen mag er namelijk gezwommen worden. Een baby zal na de eerste gewenning het water aangenaam vinden omdat het lijkt op de situatie in de baarmoeder. Het water heeft een temperatuur van zo’n 33 graden. Het is voor de baby een rust en ontspanmoment. Voor de ouder heeft het ook een positief effect omdat het de band tussen kind en ouder versterkt.

Zwemluiers

Voor de baby zijn er speciale luiers die voorkomen dat de ontlasting in het water komt. Het plassen wordt niet geabsorbeerd. Baby zwemluiers nemen geen vocht op omdat anders de luier zich vol zou zuigen door het zwemwater. Het is wel verstandig om kort vóór en na het zwemmen de baby te verschonen. Vanwege het water zal de baby wel naar hartenlust in het water plassen.

Het eerste diploma

Het waterplezier duurt dikwijls een half uurtje. Sommige zwemverenigingen geven een speciaal certificaat uit; het guppydiploma. Dit diploma mag meteen in het babyboek. Na de eerste verjaardag zijn er meerdere peuterzwemprogramma’s. Op latere leeftijd krijgen basisschoolkinderen weer schoolzwemmen. Het is belangrijk dat jonge kinderen zichzelf kunnen redden in het water. Er verdrinken jaarlijks nog steeds kinderen en dat kan voorkomen worden wanneer kinderen minimaal zwemdiploma A behalen.

Zwemmen met jouw baby, een goed idee

Jonge kinderen lopen vooral een risico. Dit kan voorkomen worden door de watervrees weg te nemen en kinderen de basisbewegingen van het zwemmen aan te leren. Ook ik ben gaan zwemmen met de jongens. Hiervoor was een speciaal half uurtje ingepland bij het zwembad en zowel de jongens als ik vonden dit heel prettig. Het samen actief zijn met je baby is in een warm zwembad een hele fijne tijd. Een aanrader om te doen.

Lees ook: De functionaliteit van een Surf Poncho.

foto gratis afbeelding van McStone via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept