Hoe kies je nu een nieuw matras- met tips

Hoe kies je nu een nieuw matras- met tips

Op wat voor matras slaap jij het liefst? Wil jij juist hard of zacht slapen? Wist jij dat een matras zo’n 10 jaar mee gaat. Na deze tijd is het belangrijk om een nieuwe te kopen. Maar waar kies je dan voor? Welke verschillen zijn er en wat is ideaal voor jou? Ik geef hieronder een aantal tips.

Een goed matras kiezen

Een goed matras ondersteunt met name de rug maar het dient ook te zorgen voor een goede nachtrust. Iedereen heeft voor zijn gezondheid voldoende slaap nodig. Veel mensen vragen zich af of een zacht of hard bed de juiste oplossing is. Want wat kies je? Waar slaap jij nu het beste op?

Persoonlijke keuze

Of je nu kiest voor een hard of zacht matras is een hele persoonlijke keuze. Wel is een stevige dikwijls een betere keuze. Een matras dient de S-curve van de rug voldoende te ondersteunen en te zorgen dat het gewicht goed verdeeld wordt. Is het te zacht dan is er eerder sprake van kuilvorming wat een slechte ligpositie oplevert. Mensen met een gewicht van 80 kilogram of meer zijn beter gebaat met een stevig matras. Dat advies geldt ook voor mensen met rugklachten. Veel leveranciers bieden een proefperiode van drie maanden aan waarbij een geleverd matras omgeruild kan worden.

Vochtregulering

Een goed matras neemt goed vocht op en dit is ook nodig want we verliezen nu eenmaal behoorlijk wat vocht gedurende onze slaap. Naast de vochtregulering is de temperatuur essentieel. Het dient een goede warmteweerstand te hebben, wat betekent dat het niet te koud of te wam is. Een pocketvering heeft een uitstekende vochtregulatie. Polyether en latex matrassen ventileren niet of nauwelijks. Koudschuim is wel weer goed ventilerend.

Ondersteuning

Conformiteit is het vermogen van het matras om zich te voegen naar het lichaam van de slaper. Matrassen van latex of traagschuim vormen zich naar het lichaam. Dit is een pluspunt voor een juiste ondersteuning, maar weer minder geschikt voor mensen die zich veel bewegen tijdens de slaap omdat het matras zich niet direct aanpast bij verschillende posities. Vooral voor kinderen is de juiste ondersteuning essentieel. De Matrassen van Yousleep hebben zeven verschillende zones wat een optimale ondersteuning oplevert.

Zorg voor slaapcomfort

Het aantal slaapuren is voor volwassen zo’n 7 of 8 uren per dag. Ouderen hebben dikwijls minder slaapuren nodig. Jongeren en schoolgaande kinderen maken daarentegen meer nachturen. Baby’s slapen het meest zo’n 15 uren. Tot en met de kleutertijd is er behoefte aan een tussentijdse slaap. Een goed matras is dus essentieel. Ga eens na hoe lang jij jouw bed al hebt en of het niet tijd is voor een nieuwe. Met bovenstaande tips, koop je in ieder geval het juiste matras voor jou!


foto gratis afbeelding van congerdesign via Pixabay/ samenwerking

meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept