Ook op warme zomerdagen lekker slapen met deze tips

Ook op warme zomerdagen lekker slapen met deze tips

Herken je dit, het is zo warm gedurende de nacht, dat je er slecht van slaapt. Je ligt maar te draaien in bed. Je hoort een mug en je kan maar niet in slaap vallen. Ik ging op zoek naar de manier om ook op warme zomerdagen goed te slapen.

Goed slapen is zo belangrijk

Jaren lang werkte ik in de zorg en werkte dus onregelmatig. Ik was dol op nachtdiensten draaien, ik kon namelijk overdag de hele dag prima slapen. Echter door de wisselende diensten sliep ik ook vaak slecht. Vooral wanneer ik na een aantal avonddiensten weer een dagdienst moest draaien en mijn lichaam helemaal geen zin had om te gaan slapen en nog in de avond stand zat. Toch is het zo ontzettend belangrijk. Het liefste een uur of zeven a acht per nacht.

He is buiten zo warm

Tegenwoordig heb ik regelmaat in het slapen. Door de weeks gaan we eigenlijk altijd tegen half elf naar bed en staan alle ochtend op hetzelfde moment op. Ik drink elke avond speciaal mijn nachtthee, maar dit heb ik helemaal niet nodig, want ik slaap meestal heerlijk. In het weekend gaan we later naar bed en kunnen ook blijven liggen. Dat is het voordeel nu de jongens ouder zijn. Zij vermaken zich prima beneden. Problemen om te slapen heb ik niet meer. Alleen als het erg warm is. Als ik terug denk aan die mooie warme zomer van vorig jaar, dan herinner ik me de mooie avonden, buiten. Maar ook de klamme, hete zomernachten. Nachten dat ik wakker lag Het ene moment had ik het te heet en gooide de laken van me af en het volgende moment had ik het te koud en wilde de laken weer terug hebben.

Lees ook: Sleepytime thee, helpt bij een betere nachtrust.

slapen

Tips om goed te slapen

Ook dit jaar hoop ik weer op een mooie lange zomer en die warme nachten neem ik dan op de koop toen, maar wel met beter slapen dan afgelopen jaar, hoop ik. Daarom zette ik eens een paar tips op een rijtje:

 • Koel je kamer. Zorg dat je de ramen en deuren tegen elkaar open zet zodra het afgekoeld is.
 • zorg voor goed beddengoed, wil je we graag een laken of dekbed over je heen hebben liggen denk dan aan een luchtig zomerdekbed
 • spring nog even onder een verfrissende douche voor je gaat slapen
 • zorg voor goede horren voor je deur en ramen, dit houdt de muggen buiten huis
 • zet een ventilator bij het voeteneinde, zorg wel dat deze niet op je gezicht gericht is anders heb je ’s morgens van die droge ogen. 
 • zorg er voor dat het goed donker is in de slaapkamer, denk aan verduisterende gordijnen of wat dacht je van een slaapmasker.

Lees ook: Raambekleding voor de bovenverdieping.

Slaap jij goed bij warm weer? En heb je nog meer tips om aan te vullen?

Lees ook: De klok een uur voor of achteruit, hoe ga je hier goed mee om.

foto’s pixabay

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Free spirited boho girl uit de '70s. Ik ben artistiek, hou van reizen en avontuur.

21 reacties

 1. zegt:

  Gelukkig is de warmte voor mij meestal geen belemmering om te slapen. Ik moet wel echt iets over me heen hebben, maar als het echt warm is, kies ik voor een lakentje en dan is ’t ook prima te doen.

 2. Een verfrissende douche voor het slapen gaan maakt me terug echt wakker en vol energie 🙂 de rest van je tips neem ik wel mee

 3. ingrid zegt:

  ik kan gelukkig prima slapen. met de warmte meestal ook wel. ik wil wel ergens onder liggen al is het maar een dun laken

 4. Toevallig ben ik vannacht nog wakker geworden omdat ik het zo warm had. Deze tips kan ik daarom ook wel gebruiken! (:

 5. zegt:

  Wij moeten nog steeds op onze kamer de horren ophangen, dus de ramen kunnen niet lekker open ’s nachts. Bij de kinderen hangen ze gelukkig al wel! Ik haal ook altijd mijn dekbed uit de hoeslaken en lig daar dan onder als het te warm is

  1. Mandy zegt:

   Ik haat warmte dus in mijn slaapkamer al helemaal. Ik heb zelf een airco en daar zweer ik bij! Heerlijk koel in mijn kamer.

 6. Toffe tips! Alleen ramen opzetten is geen optie in allergie seizoen helaas!

 7. Fijne tips. Een klein nadeel van de zomer, het ’s nachts minder goed kunnen slapen…

  1. Ik heb mede dankzij de cyste in mijn hoofd soms problemen om te slapen als het warm is. Mijn thermostaatje is namelijk kapot. We hebben sinds een paar maanden rolluiken en horren voor de raam en koelen zodra mogelijk. De tip die mijn man en mij vorig jaar goed geholpen heeft is een koelelement onder je kussen leggen. Steeds als je kussen warm is draai je het om en zo blijf je lekker op temperatuur.

 8. zegt:

  Een licht vochtig laken kan ook heel fijn zijn (uit de wasmachine en droger maar dan nog net niet helemaal droog).

 9. zegt:

  Wij gaan deze zomer investeren in een airco en daar kijk ik zo naar uit! Hopelijk gaat dat echt verschil maken voor ons qua slapen

 10. zegt:

  Bevroren flesje water voor ventilator zetten, schijnt een soort budget airco effect te hebben Maar goed nooit geprobeerd, deze zomer maar eens doen want slapen met warm weer vind ik echt een ramp

 11. Joanne zegt:

  Gelukkig heb ik het niet heel snel warm. Maar het werk altijd goed om even je voeten onder de koude kraan te houden!

 12. zegt:

  Bedankt voor de tips! Mijn kamer staat gelukkig uit de zon en ook nog een beneden. In de zomer heb ik daar gelukkig niet zo heel veel last van, tenzij het snikheet is buiten.
  Liefs,
  Elles

 13. Ik ben zoooo blij dat we eindelijk de stap hebben genomen voor airconditioning. Dankzij de airco kan ik nu normaal slapen. Anders was ik nu weer helemaal niet goed geworden van de hitte op onze zolderslaapkamer. Daar valt namelijk echt niet tegenop te ’trucen’ met verkoelende trucjes.

 14. Frederique zegt:

  Goede tips. Ik slaap de laatste week zo slecht, ik voel me exht gesloopt. Maar goed dat ligt niet aan het weer!

 15. Gelukkig valt de warmte bij ons nog mee. Op warme dagen heb ik de rolluiken de hele dag naar beneden en sávonds het raam open en dat werkt goed.

 16. Een slaapmasker heb ik nog nooit geprobeerd, maar tis misschien wel een gedacht 🙂

 17. zegt:

  Goeie timing. Je tips komen van pas met de nakende hittegolf 🙂

 18. Als het echt warm is, leg ik ene vochtige handdoek in bed en ga daar op liggen. Die tip kreeg ik ooit van een collega, werkt geweldig.
  En heel vaak ga ik ook gewoon buiten slapen, in de open lucht, dat doet ook goed! 😉

 19. zegt:

  Ik kan gelukkig geen last van. Wij gebruiken meestal sarung pantai die ik uit Indonesië meegenomen. Heerlijk zacht en voelt het afgekoeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept