Hoe maak je een Altered Book Journal- DIY met uitleg

Een Altered Book Journal- DIY met uitleg

Een boek recyclen op een wel heel speciale manier, dat is een Altered Book Journal. Vandaag leg ik stap voor stap uit hoe je een Altered Book Journal maakt. Alhoewel net als met een Bullet Journal, het hier ook weer zo is, dat je er mee kan doen en van kan maken wat jij wil.

Een Altered Book Journal

Misschien heb jij wel een Bullet Journal, een Junk Journal of een scrap book, maar wil je nu wel eens iets anders. Dan is het maken van een Altered Book Journal een heel leuk idee. Een Alterd Book Journal is eigenlijk een tweede leven voor een oud boek. Hierin kan je plakken, scheuren, schijven en knippen. Je kan hem gebruiken als dagboek, als boek voor quotes, herinneringen of een fotoboek, wat jij maar wil.

Het is jouw Journal

Wat dat is het met een Altered Book Journal, hetzelfde als met al die andere Bullet Journals, het is jouw Journal en jij doet er mee wat je wil. Ik wil hier dan ook zeker mijn wil niet opleggen, maar laat hier (en op YouTube) zien hoe ik mijn Altered Book Journal maak en hoop jou daar mee te inspireren. En hoe jij deze dan zelf invult is aan jou.

Junk Journal

Nu maakte ik al eens een Altered Book Junk Journal, naar video’s op Youtube. Ik volgde stap voor stap de aanwijzingen en heb hier echt van genoten om te maken en invulling aan te geven. Nu ben ik echter zo ver dat ik ook prima zelf pagina’s kan maken en daarom vind ik het ook zo leuk om te doen.

Een boek uitzoeken

Wat je nodig hebt is een boek. Natuurlijk pak je niet zomaar een boek uit de kast. Ik lees veel en ik haal mijn boeken uit de bieb, of ik deel ze weer met anderen. Ik heb dus niet zo vaak een boek ‘over’. Echter het boek die ik nu gebruikt heb voor mijn Altered Book Journal was zo een slecht boek, het gebeurd me niet vaak, maar in deze zag ik echt geen heil om hem door te geven, dus bedacht ik dat ik hem prima kon gebruiken om in te knutselen.

Een Altered Book Journal- DIY met uitleg

Wat heb je nodig

Hoe begin je dan

Je pakt het boek en begint bij de eerste echte bladzijde. De bladzijdes hiervoor kan je later nog leuk bekleden met papier, stof of stickers. Wat ik gedaan heb is de eerste pagina omvouwen naar buiten toe, vervolgens scheurde ik zes pagina’s uit en gebruik de zevende pagina weer als Journal page. De achtste pagina gebruik ik ook als Journal pagina, scheur hierna weer zes pagina’s uit, gebruik de volgende weer als Journal page etc. Als je hier nu niks van begrijpt (ik kan dat heel goed voorstellen) kijk dan even naar de video’s onderaan dit artikel, hier leg ik het duidelijk uit.

Vintage pagina’s

Sinds ik een Vintage Bullet Journal heb, ben ik helemaal in de Vintage stijl. Ik heb onlangs een paper blok Vintage gekocht bij de Action. En bedacht hoe leuk het was ook ik mijn Altered Book, door te gaan met deze Vintage Thema. Ik gebruik een Altered Book Journal om herinneringen in te schrijven, quotes die me inspireren of foto’s te plakken. Ik zorg dan ook dat ik elke keer sowieso aan een kant ruimte heb waar ik iets kan schrijven, plakken of kwijt kan. Maar een pagina die je ‘gewoon mooi’ maakt is ook heel tof om te doen. Dit zijn toch boeken waar je later trots op bent.

Een Altered Book Journal- DIY met uitleg
Hoe maak je een Altered Book Journal- DIY met uitleg

Hoe ga je verder

Je kan nu heel leuk jouw Altered Book Journal zelf in gaan vullen. Bedenk zelf hoe jij jouw pagina’s maakt. Maar let goed op welke pagina’s je er uit haalt en welke je laat zitten. Kijk voor informatie dus even op mijn Youtube kanaal. Heb je pagina’s er uit gescheurd dan kan je de overige pagina’s leuk bekleden, tags maken, briefpapier er bij doen, plek voor foto’s maken, net wat jij wil!

Hoe maak je een Altered Book Journal- DIY met uitleg

Hoe ik de eerste pagina’s heb gemaakt kan je terug zien in deze video’s.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Dit ziet er super tof uit! Ik heb zelf een journal waarin ik schrijf, plak, knip en teken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept