Waarom het tweede Blogger By Nature Event wederom een succes was

blogger by nature

Zaterdag 2 juni was het tweede Blogger by Nature event in Soest. Een event georganiseerd door bloggers, voor bloggers. Net als vorig jaar was het hele event tot in de puntjes geregeld. Dit event is echt een aanrader is voor ( nieuwe) bloggers.

Blogger by Nature

Het Blogger by Nature event werd ook dit jaar georganiseerd door Esmée, Joyce en Marguerita. Net als vorig jaar was alles weer tot in de puntjes goed verzorgd. Het Bloggers by Nature Event is Hét bloggersevent van de lage landen! Een dag vol met presentaties, trainingen, netwerken en gezelligheid.De locatie, StayOkay in Soest, is hier een prima plek voor.

Zelfverzekerd heen gaan

Toen vorig jaar september het eerst blogger by nature event was, stond voor mij meteen vast, dat ik heen zou gaan. Ik vond het toen super spannend. Tenslotte kon nog niet zoveel bloggers. Wel van het lezen van hun blog, maar nooit eerder gezien. Dit was totaal geen probleem, ik raakte  meteen in gesprek me zoveel andere bloggers. Dus Het feit dat ik toen alleen kwam, was geen probleem. Deze keer ging ik zelfverzekerd heen, ik wist dat ik andere bloggers zou ontmoeten en daar had ik veel zin in.

Het programma

Het programma van zaterdag 2 juni zag er als volgt uit. We werden ontvangen tussen half tien en tien uur, waarbij we meteen de Goodiebag kregen. De wel bekende Blogger by nature tas, met een zeer goed en leuk gevulde inhoud. Na een kop koffie of thee begon de workshop SEO voor gevorderden.

Vervolgens had je kunnen kiezen uit de volgende presentaties:

 1. Pitchen
 2. Branding
 3. Google Analytics
 4. Pinterest voor bloggers
 5. TF/CF en PA/DA
 6. Ervaringsverhaal

Daarnaast was er een deel van het programma dat je op het netwerkplein rondliep. Hier waren PR bureaus en bedrijven, waar je kennis mee kon maken.,

SEO voor gevorderden

Vorig jaar waren er twee SEO presentaties, een voor beginner en een voor gevorderden. ik volgde toen die voor gevorderden en de presentatie deze keer, was eigenlijk een vervolg hierop. Caroline Geven van Yoast vertelde een boeiend verhaal over categorieën en cornerstone content. Zo interessant dat je er eigenlijk meteen mee aan de slag wilde gaan.

Na een prima lunch ging ik eerst naarst netwerkplein. Hier ontmoette ik bekende van RVG Media, Philogirl, Searchresult en The PR Factory, maar ook nieuwe bedrijven als Mr&MrsTea en Hemdvoorhem.nl en Kinepolis. Dit netwerkplein gaf weer leuke samenwerkingen waarover jullie de komende weken meer zullen lezen.

blogger by nature

Presentaties

De eerste presentatie die ik volgde was de presentatie “Google Analytics”, gegeven door Gea Simins van Jouw Webwinkel Coach. Een presentatie over cijfers en statistieken. Zoveel  informatie waar ik nu echt mee aan de slag kan en moet gaan.blogger by nature

Vervolgens zou ik naar de presentatie Pitchen. Deze presentatie stond hoog op mijn wens lijst en was eigenlijk de reden dat ik naar dit event ging. Pitchen is namelijk iets wat ik erg lastig vind. Echter deze presentatie ging niet door en ik schoof aan bij mijn derde keuze Pinterest. Gegeven door Jody Hoogendoorn, Pinterest expert voor bedrijven en bloggers. Jody vertelde zo gepassioneerd over Pinterest, de mogelijkheden en alles er om heen, dat ik mett frisse moed weer verder ga met mijn Pinterst pagina. Uiteindelijk heb ik zo veel aan deze presentatie gehad, dat dit het gemis van het Pitchen helemaal goed maakte.

De dag eindigde met een borrel en bitterballen, waar ik wederom andere bloggers sprak. Het was een ontzettende interessante en gezellige dag.

Beginnende bloggers

Ik schreef eerder een artikel over dit event en toen gaven veel bloggers aan het prijzig te vinden. Met Early Bird tickets kosten het event €83,49. Persoonlijk heb ik zo veel geleerd dat dit meneer dan waard was.Ik merkte deze keer, dat ik al veel meer kennis heb over zaken rondom het bloggen en toch heb ik weer veel geleerd.

Mocht je volgend jaar nou ook heen willen, hou dan de Facebook site van Blogger by nature in de gaten

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

49 reacties

 1. klinkt als net zo leuk als vorig jaar!

  1. zegt:

   ja dat was het zeker!

 2. Marjolein de Jong zegt:

  Tof!! Dank voor de tip, ik ga de Facebook pagina volgen en misschien ontmoeten we elkaar de volgende keer!

  1. zegt:

   dat zou heel leuk zijn!

 3. Ik hoor alleen maar positieve verhalen over dit event. Fijn dat het weer zo leerzaam was, en het geld waard was.

  1. zegt:

   dat was het absoluut!

 4. Leuk je weer gezien te hebben Lodi! Zie je waarschijnlijk volgend jaar wel weer 😉

  1. zegt:

   die kans is groot 🙂

 5. zegt:

  Leuk je gezien en gesproken te hebben, Lodi! En helemaal met je eens, het is de investering meer dan waard. Alles wat je opsteekt en de fijne contacten die je legt. Ik kijk uit naar de volgende keer!

  1. zegt:

   Echt he! En zo leuk om jou daar ook te zien en te spreken

 6. zegt:

  Dit klinkt hartstikke leuk! Ik denk dat ik me voor de volgende keer ook gaan aanmelden 😀

  1. zegt:

   Echt doen hoor, Thetis zo interessant en zoveel mensen die je spreekt, te leuk gewoon.

 7. zegt:

  Dit jaar was ik er niet, vorig jaar wel. Vond het ook echt een heel goed event en als ik volgend jaar kan ga ik ook zeker weer. Jammer dat Pitchen niet doorging, dat zou ik ook willen volgen.

  1. zegt:

   Ja he, daar baalde ik ook wel van, wie weet volgend jaar.

 8. Ik ga het zeker in de gaten houden

  1. zegt:

   Echt doen hoor Linda, het is zo interessant.

 9. zegt:

  Jaloers!!! Ik wou ook zo graag gaan, maar het is zo ver! Ik woon in België en durf alleen niet zo ver rijden!

  1. zegt:

   Dat snap ik best hoor, er zijn wel meer Belgische dames ook deze keer weer geweest, maar de afstand is natuurlijk wel een struikelblok, dat snap ik helemaal.

 10. Ik hoor ook vaak dat Pinterest zo nuttig is, en zou er denk ik ook meer kunnen uithalen dan ik nu doe.

  1. zegt:

   Echt eens in gaan verdiepen hoor Nicole, is echt iets wat voor je blog spe kan zijn.

 11. zegt:

  Ik heb de hele dag alleen maar fotos en stories over dit event gezien op mijn instagram haha. Ik wou er eigenlijk ook heen maar was net terug van vakantie misschien volgend jaar

  1. zegt:

   haha ja dat kan ik me voorstellen. Wie weet kan je volgende jaar komen.

 12. zegt:

  Dat zou echt iets voor mij zijn. Wel wat ver,vanuit België.

  1. zegt:

   er zijn er altijd meer uit België, maar het is natuurlijk net van waar uit België je komt.

 13. zegt:

  Heel erg benieuwd ben ik naar het TF/CF en PA/DA-verhaal. Ik merk dat ik daar nog weinig over weet.

  1. zegt:

   Klopt, die leek me ook erg interessant.

 14. zegt:

  Leuk om je weer te zien Lodi! Ik barst ook van de inspiratie met alle nieuwe kennis nog vers in mijn hoofd

  1. zegt:

   Echt he! Ik ben er maar druk mee haha.

 15. zegt:

  Ik heb zelf al veel gehoord over dit event! Super interessant!

  1. zegt:

   Het is zo leuk, mocht je de mogelijkheid hebben, dan zou je echt eens moeten komen.

 16. zegt:

  Ik had er zo graag bij geweest, want het lijkt me zo leerzaam, maar voor mij helaas niet haalbaar vanwege de lange afstand icm mijn lichamelijke problemen. Heel jammer!

  1. zegt:

   Ik kan me voorstellen dat het dan niet haalbaar is. Hoe graag je ook zou willen.

 17. zegt:

  Ik vond het ook weer ontzettend leerzaam en ben blij dat ik weer ben gegaan. Vorige keer was ik echt beginnend, nu wist ik al meer en heeft het me weer de goede kant op gezet. Fijn hoor!

  1. zegt:

   Precies, dat had ik deze keer ook.

 18. zegt:

  En nu snap ik dat we elkaar niet gesproken hebben 😀 we hadden een compleet andere dagindeling. Leuk om jouw dag te lezen, mijn versie komt snel online!

  1. zegt:

   Ik las het, super leuk ombouw artikel ook te lezen.

 19. Klinkt als een hele boeiende dag. Ook eens overwegen om volgend jaar te gaan.

  1. zegt:

   Echt een aanrader!

 20. zegt:

  Leuk! Ik hou het in de gaten voor het volgende event.

 21. Frederique zegt:

  Zag er inderdaad hartstikke leuk uit op de foto’s 🙂

 22. zegt:

  ik was dit jaar op vakantie maar volgend jaar ben ik er zeker weer bij! super leerzaam en echt geen geld voor zo’n dag incl. lunch etc.
  zeker tot dan dus weer 🙂

  1. zegt:

   Vakantie is ook leuk 🙂 Maar hopelijk tot volgend jaar.

 23. Ik ken dit hele event niet joh.. klinkt leuk en vooral leerzaam!

 24. Didie zegt:

  Het was een mooie dag en gelukkig heeft de camera het vastgelegd. Met veel plezier gedaan.

  1. zegt:

   Ja, super leuk al die foto’s!

 25. Leuk had hier graag bij aanwezig geweest!

 26. zegt:

  Zo leuk je ontmoet en gesproken te hebben, Lodi! Wat was het een gave dag. Ik probeer absoluut er volgende keer weer bij te zijn, het is echt meer dan de moeite waard.

  1. zegt:

   Hahaha, zie net dat ik toch al had gereageerd. Kon het eerst niet terugvinden tussen al die leuke reacties :). Maar goed, zo enthousiast ben ik dus 😀

 27. zegt:

  Het zag er super gezellig en leerzaam uit. Helaas door gezondheid kon ik niet komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept