Een tuinkamer- Creëer extra leefruimte in huis

een tuinkamer geeft extra leefruimte, binnen en buiten

Wil jij het hele jaar graag buiten kunnen zitten? Wil je binnen meer leefruimte? Dat kan heel goed met een veranda. Deze kan zowel aan het huis als in de tuin geplaatst worden. En wil je dan nog meer extra’s, dan laat je van jouw veranda een tuinkamer maken. Hiermee creëer je op een makkelijke manier extra leefruimte in of om jouw huis.

Een overkapping in de tuin

Kies voor meer ruimte in huis en laat een veranda plaatsen. Een veranda is een terrasoverkapping op staanders dat een verlengstuk is van jouw woonruimte. Een veranda geeft je meer leefruimte binnen én buiten. Hoe fijn is het na een dag werken om ’s avonds te kunnen genieten van een sterrenhemel terwijl jij onder jouw overkapping zit. Een overkapping kan functioneel zijn, maar ook een mooie stijlvolle uitstraling geven aan je tuin. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Een veranda kan je zowel aan je huis of muur laten monteren of vrijstaand laten plaatsen.

De veranda uitbreiden tot tuinkamer

Nu kan je van jouw veranda ook een tuinkamer maken. Een tuinkamer is trouwens geen serre, dit is iets wat nog wel eens gedacht wordt. Maar een serre is echt een geïsoleerde ruimte in huis waarmee je jouw woonkamer uit kan breiden. Een tuinkamer is een afgesloten ruimte, die niet volledig geïsoleerd is. Toch kan je hier ook in de winter heerlijk vertoeven met een heater. Maar in tegenstelling tot een serre is het geen uitbreiding van je woonkamer.

Aan het huis vast of vrijstaand

Waar kies jij voor? Want net als bij een veranda is het met een tuinkamer ook zo dat je keuzemogelijkheden hebt. Kies jij voor een vrijstaande tuinkamer of een tuinkamer die vast zit aan het woonhuis? Het is natuurlijk net hoeveel en waar jij ruimte hebt in jouw tuin voor een overkapping.

Kies jij voor een vrijstaande tuinkamer of veranda of een aan het huis vast?

Hoe kan je een tuinkamer creëren

Heb jij nu al een veranda aan het huis en wil je hier graag een tuinkamer van maken dan kan dat absoluut. Een veranda kan je uitbreiden door hier zijwanden en voorwanden aan toe te voegen. Is dit gebeurd, dan is er sprake van een tuinkamer. Je kan de zijwanden sluiten met bijvoorbeeld een glazen schuifwand, of kiezen voor kozijnen met ramen, maar ook een draai of schuifdeur.

Nog meer uitbreidingen mogelijk

Ben jij helemaal tevreden met jouw overkapping, dan kan je deze nog extra uitbreiden met bijvoorbeeld led spots in verschillende kleuren en aantallen. Of kies voor een heater en heb hierdoor altijd de juiste temperatuur onder de veranda. Maar je kan ook kiezen voor zonwering aan het dak van jouw tuinkamer of kies voor screens, dit zijn zonwering die je aan de zij- of voorkant van de veranda kan laten hangen. Je ziet er zijn mogelijkheden genoeg om jouw veranda of tuinkamer uit te breiden.

Maak van jouw huis en tuin een geheel

Of je nu je woning en tuin een geheel wil laten worden, in de winter ook buiten wil kunnen zitten of meer leefruimte wil creëren, met een veranda of tuinkamer geef jij jouw woning meerwaarde. Zowel om in te leven als mocht jij je woning willen verkopen. Laat je goed informeren en kijk naar alle mogelijkheden en kijk hoe jij kan zorgen dat jouw huis en tuin een geheel worden.

Lees ook: Met een overkapping in de tuin het hele jaar genieten van het buitenleven.

foto beeldbank/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Patrick zegt:

    Wat zijn de kosten hier voor?

    1. zegt:

      Dat is heel verschillende Patrick, net wat je zoekt en uit kan geven. Je koopt een veranda in prijzen vanaf 800 euro, maar ook voor ruim 3000 euro. Je kan altijd de prijzen opvragen bij belangstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept