Ontwerp jouw eigen tuin- tips

Ontwerp jouw eigen tuin- tips

Met de mooie dagen die komen, is het fijn wanneer je van jouw tuin ook echt jouw eigen plek kan maken. Ontwerp jouw eigen tuin en maak deze helemaal naar jouw eigen idee en smaak. Hoe doe je dit? Ik geef je hier tips.

Ontwerp jouw eigen tuin

Nu het mooie weer er aan zit te komen en we hier eigenlijk al een klein beetje van hebben kunnen genieten, kijk jij misschien ook el eens naar buiten en denkt je;’ ik zou mijn tuin wel eens willen veranderen.’ Maar wat wil je? Wat kan je veranderen, welke stijl wil je in je tuin? Het klinkt heel makkelijk;’Ontwerp jouw eigen tuin!’ Maar wat kan je nu veranderen aan jouw tuin?

Een tuin als maatpak

Met de warme zomers is een schaduwrijke ruimte prettig. Een terrasoverkapping is dikwijls een aanbouw aan de woning. Het vormt een fraai verlengstuk van de woning. Buiten is een beetje binnen. Is dit mogelijk in jouw tuin, dan kan je hiermee een hele nieuwe stijl aan jouw tuin geven.

Ruim terras

Het terras is een prominent onderdeel van de tuin. Dat is de plek waar wordt gegeten en geborreld. Het liefst met een professionele barbecue. Zomers kun je tot dat je gaat slapen buiten zitten en luieren. Een terras dient dan ook groot genoeg te zijn om dat mogelijk te maken. Voor een zithoek of een lange tafel met voldoende zitplekken. Kijk waar jij de ruimte hebt om zitjes te maken, zodat je de hele dag kan genieten van de zon en de schaduw.

De juiste verhouding

Het is niet de bedoeling dat de gehele tuin bestraat wordt. Voor de afwatering is een tuin noodzakelijk. Een tuin zonder groen is immers geen tuin. Bij een tuinaanleg of renovatie is een duidelijk plan nodig. Tenslotte wil jij je eigen tuin ontwerpen, begin dan met de eerste stap en dat is om na te gaan wat je in de tuin gaat doen. Wil je een groot terras, maar ook speelruimte voor de kinderen of juist een siertuin of moestuin? Een fijne tuin heeft een bepaalde verhouding in groenvoorziening en bestrating.

De standaard tuin

Veel tuinen in Vinex wijken zien er eigenlijk hetzelfde uit. De berging achter in de tuin en een terras wat aansluit aan de woning. De afscheiding is meestal begroeid met een smalle border. Een klein stukje gazon waar de trampoline komt te staan. Het lijkt op een standaard waarbij alle bewoners dezelfde wensenlijst hebben. Dit is natuurlijk niet het geval. Het vereist deskundigheid en creativiteit om ook een smalle langwerpige tuin prettig in te richten. En daar heb jij natuurlijk de vrije hand in. Het is jouw tuin, jouw plek.

Kies de juiste meubels

Hetzelfde geldt voor de inrichting van tuinmeubels. Grote lounge zithoeken zijn in, maar ze moeten wel passen. Kies de juiste meubels die je elke zomerdag nodig hebt zoals een ruime tafel en prettige zitstoelen. Een overkapping kan een meerwaarde hebben, maar ook een ruime parasol kan voor de nodige schaduw zorgen. Ben je echter een echt buitenmens dan scoort een overkapping met verwarming hoog op jouw wensenlijst. Dan kan je het hele jaar genieten van jouw tuin!

Zorg dat je tuin jouw plek wordt

Elke tuin is uniek en is afgestemd op de wensen van de bewoners. Het maakt dan niet uit of een tuin groot of klein is, maar kijk eens goed naar wat je wil en wat kan. Ontwerp je eigen tuin, eerst eens op papier en ga schuiven met tuinmeubels, een trampoline, zorg voor genoeg groen en kijk naar een parasol of overkapping. Zorg dat jouw tuin ook echt jouw plek wordt.

foto beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. De tuin is echt mijn plekje, zodra het lekker weer is ben ik aan het snoeien en scharrelen in de tuin. Van mij mag de tuin best nog iets groter zijn.

  2. zegt:

    Ik heb geen tuin maar een heel groot terras. De laatste weken hebben we er al veel van genoten. Toch is het nog niet echt gezellig, maar het is nog wat te vroeg in het jaar om het al vol te zetten met plantjes

  3. zegt:

    Ik heb geen tuin. Wel een balkon/groot terras. Dus kan wel lekker buiten zitten. Maar op die mindere ruimte hou ik het redelijk eenvoudig. Heb wel een tuin bij mijn caravan, maar ook die hou ik eenvoudig vanwege niet altijd onderhouden kunnen plegen.
    Maar de luxe van een fijne en mooie tuin hebben kan ik me wel enigszins voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept