Regen in de vakantie. Wat te doen
Vrije tijd

Regen in de vakantie- Tips

Wat wanneer het regent in de vakantie? Wat kan je doen, als je thuis bent en niet weg kan omdat het te koud en te nat is? Vandaag wat tips om te doen tijdens een regenachtige dag op een rij. 

Films kijken

Tijdens de vakantie kan je naar de bibliotheek gaan om films te lenen, mocht het een dag slecht weer zijn en er de hele dag regen is. Nu zitten kinderen tijdens de vakantie misschien al wel vaker op hun tablets of de Nintendo Switch af en toe een  film kijken is leuk. .

Handboek voor Jongens

Tijdens het opruimen vonden wij een oud boek uit 1970, die van mijn man is geweest. Het ‘Walt Disney’s Handboek voor Jongens’. Dit boek is een grabbelton vol tips, raadsels, spelletjes, knutselwerken en wetenswaardigheden. Kortom alles wat jongens van 8-14 jaar leuk vinden. Het boek is dan wel oud, de ideeën, knutselwerkjes en moppen zijn nog steeds leuk en actueel en super leuk om te doen als er een keer regen in de vakantie

Zelfgemaakte vliegers

Ondertussen zit ik al dagen ( niet alleen als het een regen dag is trouwens) tussen de zelf gemaakte vliegers, pijl en bogen, flatgebouwen, hijswerktuigen en nog veel meer ontdekkingen en knutsels van de jongens. Ik laat ze mooi gaan, geef ze de atributen aan en aan het eind van de dag ruimen we alles weer even op.

Wat doen we nog meer tijdens de regen dagen?

Naast het handboek zijn we nog meer actief deze regen dagen. Hier misschien wat tips voor anderen.

  • Loomen, de jongens hebben het loomen helemaal herontdekt. Met een You-tube filmpje van ‘het maken van een slang’ zijn ze/ we dagen zoet.
  • We bakken koekjes.
  • Het sorteren van Lego blokjes. Tijdens het opruimen van de kamers, hebben we meteen alle Lego blokjes op kleur gelegd. Makkelijk bij het bouwen de volgende keer.
  • Puzzelen. Ik kreeg een aantal puzzels van mijn moeder om te maken. Met 1000 stukjes. De jongens wilde hier ook graag mee aan de gang. Dus waarom niet. Nu hebben we mooi de tijd er voor.
  • Er draaien veel kinderfilms op het moment, dus bij een echt slechte dag zitten wij in de bioscoop.
  • We hebben met zijn drieën de vakantie foto’s doorgekeken en de foto’s apart gezet die we willen ontwikkelen voor in hun plakboek.

Heb jij nog leuke tips voor als het een regen dag is in de vakantie?

foto pixabay

 

 

 

4 thoughts on “Regen in de vakantie- Tips”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *