Zo blijf je in de zomer gezond bezig

Zo blijf je in de zomer gezond

Het is best lastig om in de zomer en de zomervakantie gezond te blijven eten en leven. Je hebt een barbecue, drinkt wat meer alcohol, en gezond koken op de camping is ook best lastig. Redenen die kunnen zorgen dat je minder gezond bezig bent dan anders. Maar hoe blijf je nu gezond?

Gezond in de zomer

Nu lees ik genoeg berichten van mensen die last hebben van corona kilo’s en raar is dit niet, het is een vreemde en onzekere tijd, waarin we met zijn alleen thuis zitten. De kans dat je hierdoor sneller iets ongezonds eet, minder beweegt of meer drinkt is aanwezig. Zelf heb ik het qua eten en bewegen goed gedaan deze periode, maar alcoholische dranken stonden hier vaker op tafel.

Lees ook: Een koolhydraatarme gezonde lunch.

De eerste tijd was zwaar

Van alleen thuiswerken, zaten we weken met zijn vieren thuis. Maar ook nu nog, nu de jongens weer naar school zijn, werken mijn man en ik beide thuis. Vooral de eerste weken was ik in de avond af. Je kon me opvegen. Kapot van de drukte om me heen, het helpen met thuisonderwijs en ook gewoon de angst en spanning die de hele periode met zich mee bracht.

Meer alcohol nuttigen

Vooral de eerste weken namen we ’s avonds vaak een drankje zodra de jongens naar bed waren ,al zeiden we op een gegeven moment wel, hier moeten we mee stoppen want dit kan wel maanden aanhouden. De alcohol werd op een gegeven moment weer thee of een lekkere frisse mocktail.

Lees ook: Mocktail recepten met appel.

Maar toen werd het zomer

En nu is het zomer en wat het dit jaar ook zal brengen, we zullen veel tijd door brengen in de achtertuin. Bij mooi weer graag met een barbecue en een zomers drankje. En dat is helemaal niet verkeerd, tenslotte komt de vakantie er ook weer aan. Zullen we deze doorbrengen op de camping? Als dat zo is, dan zal ik mijn koolhydraat arme levensstijl ook even aan de kant moeten schuiven, want eten en koken voor de tent gaat toch even heel anders dan thuis.

Lees ook: De lekkerste doe het zelf drankjes voor in de achtertuin.

Hoe kunnen we de zomer gezond doorkomen?

Ondanks het meer barbecuen, meer drinken en anders eten en drinken op een camping, kunnen we de zomer natuurlijk wel zorgen dat we gezond blijven. Hoe?

Lees ook: Fit at Home. Een eigen sportprogramma voor thuis.

Drink voldoende water

Het is een inkopper ik weet het, maar zo belangrijk. Drink genoeg water. Neem altijd een drinkfles mee of zet deze thuis bij je neer. Zorg voor een drinkfles die niet lekt en waarin het water goed koud blijft. En ben je het water zat, kijk dan eens naar een variatie van water met fruit

Lees ook: Een herbruikbare drinkles, duurzaam en uniek.

in de zomer gezond blijven

Eet veel salades

Een barbecue zo op zijn tijd is natuurlijk heerlijk, maar pas op met al het stokbrood, sausjes en vlees. Doe ook eens groente op de barbecue en maak een lekkere salade hierbij. Niet alleen lekker fris, ook super gezond.

Bewegen op vakantie

Of we nu wel of niet op vakantie gaan, bewegen kan natuurlijk altijd, maar wat kan je dan doen?

Zwemmen is goed voor je

Zwemmen is leuk, lekker en goed voor je. Niet alleen banen zwemmen is gezond, maar ook ravotten met de kinderen geeft in het water pakt je conditie aan en moe geworden van al dat zwemmen, rust dan lekker uit op je luchtbed en geniet van het mooie weer. En geen meer, plassen of zwembad in de buurt, misschien is het tijd voor een zwembad voor in de tuin?

Lees ook: Zwembadspeelgoed en zwembaden, plezier en veiligheid deze zomer.

Wandelen in de vakantie

Normaliter zouden we gaan wandelen in de bergen, maar lukt dat dit jaar niet dan is er in Nederland natuurlijk ook genoeg te wandelen, daarbij is wandelen hartstikke gezond voor je!. En geen idee waar naar toe te gaan? Bij All kind of things op haar blog vind je 7 wandelgebieden in Haarlem. Misschien vind je hier iets tussen!

Lees ook: 8 redenen om te gaan wandelen.

Ga fietsen in eigen land

Fietsen is ook zo een fijne bezigheid. Fietsen kan in de buurt, maar je kan de fiets ook mee nemen en ergens anders in Nederland gaan fietsen. Ga op zoek naar een geschikte fietsendrager en ga eens ergens anders fietsen.

Lees ook: Welke fietsendrager is geschikt voor jouw auto

Spelen met de kinderen

Samen volleyballen, voetballen, tennissen of wat dan ook, samen spelen met de kinderen is gezond voor jou en hen. Laat je uitdagen, verzin spellen en beweeg!

spelen, zwemmen, blijven bewegen

Ga niet in de volle zon

Denk je aan gezondheid dan denk je ook aan niet te lang in de zon doorbrengen. Dit is niets nieuws natuurlijk, maar denk aan je huid. Blijf tussen 12 en 2 goed beschermd onder een parasol en zorg dat je een goede bescherming gebruikt. Dit is zonnebrandcrème, maar ook een zonnehoed en een zonnebril.

Lees ook: Zonwering kopen, waar moet je op letten.

Kan je wat met deze tips?

Gezond bezig blijven in de zomer is helemaal niet lastig, je moet het vaak alleen even doen. Let even extra op je eten, eet wat meer salades naast de barbecuen en drink je meer alcohol? Zorg dan ook eens voor een paar alcohol vrije dagen. Het is zeker niet moeilijk en als je gezond bezig blijft zal je merken dat je je veel beter voelt!

Heb jij nog meer tips?

Lees ook: BABOR spring and summer make-up collection.

Foto’s lodiblogt

Tas: Bulbby/ Fles: Flaske

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. zegt:

  Goeie tips! Al blijft een lekker wijntje na fysieke inspanning wel lonken 😉

  1. zegt:

   En die neem ik ook gewoon hoor 😉 dat verdienen we wel, net als af en toe chips om het zoutgehalte aan te vullen 🙂

 2. Felice Veenman zegt:

  genoeg water drinken blijft voor mij een dingetje…Je eet veel stokbrood bij de bbq omdat je zit te wachten tot het vlees klaar is: gewoon geen stokbrood op tafel ( ik kan het makkelijk zeggen ik bbq nooit 🙂 )
  En vooral bewegen op een manier die je zelf fijn vind!

  1. zegt:

   Hier hebben we tegenwoordig vaak gepofte aardappelen (mijn man en kinderen) in plaats van brood en ik eet er een salade naast. En water drinken, ik betrap me er zelf ook op, dat als het warm is dat het me wel lukt, maar een dag als vandaag, staat die fles daar maar te staan.

 3. jasmina zegt:

  Thanks voor je goede tips. Simpel en makkelijk toe te passen!

 4. In de zomer gaan wij altijd het bos in voor een wandeling, genieten is dat! Of we gaan naar de stadskinderboerderij, ook altijd leuk!

  Staan echt leuke tips tussen!

  Hier ook last van enige coronakwaaltjes, niet echt kilo’s aangekomen, maar dat beetje conditie dat ik opgebouwd had in die 2 weken dat we waren gaan sporten toen de gyms dichtgingen is nu volledig weg…
  Ben blij dat ze deze week weer open mogen 😀

  1. zegt:

   Precies, jij was zo goed bezig met bewegen. Fijn dat dat bijna weer kan!

 5. Leuke tas zeg! Ik drink altijd veel water. Zelden frisdrank en de wijn probeer ik ook te laten staan. Daarnaast loop ik 2x per dag een half uur en mijn zoontje loopt gezellig mee.
  Ik eet veel salades, lekker met dit weer!

  1. zegt:

   Dank je wel! Goed dat je ook zoveel loopt en dat je zoontje ook mee loopt, wij proberen dit de jongens ook echt mee te geven. En ik eet ook veel salades en merk ook nu ik er ect op zoek, ik ook zoveel verschillende lekkere variaties vind!

 6. zegt:

  Ik kom altijd aan in de vakantie haha.. ik doe toch echt iets verkeerd.
  Wij zitten meestal op een camping aan een meer, maar ik ben geen held om hele stukken te zwemmen. Ben altijd bang voor wat er onder me zwemt hahah..

  1. zegt:

   Oh ik ook, in een ,meer of hier bij ons in de plassen, ik ben altijd bang dat er ineens iets aan mijn voet hangt :), ik merk op een camping dat ik heel anders eet, veel wit brood, veel minder groente en fruit, daar moet ik echt op letten, niet dat ik niet drie weken zonder kan, maar toch een beetje gezond eten geeft mij meer energie.

 7. zegt:

  Wat een coole tas heb je laten maken, leuk! En ja, wandelen, wandelen, wandelen, als het kan elke dag. Aan zwemmen moet ik nu niet denken: op een tijdslot en je mag elkaar niet inhalen, badpak onder je kleding aan naar het zwembad, niets voor mij. Bij wandelen kan je gaan als je zin hebt en mag je gewoon elkaar passeren, haha!

  1. zegt:

   Precies Jeannet, dat vind ik nu ook, wandelen is zo laagdrempelig. En gave tas he! Beetje reclame maken voor mezelf 🙂

 8. zegt:

  Mooie tips. Ik merk dat het bij mij zolang ik thuis ben prima gaat, ook in de zomer. Maar bij een dagje weg vind ik het toch wel lekker en gezellig om een ijsje te halen. Ach ja, moet kunnen, vind ik, dat soort dingen.

  1. zegt:

   Vind ik ook hoor Naomi, als we weg zijn of zin hebben in een ijsjes dan halen we die. Maar ik merk bijvoorbeeld dat als het zo heet is, ik geen puf heb om te wandelen, maar dan is mijn man gelukkig altijd, ‘van kom op, we gaan even hoor’ en dat helpt toch mee, een beetje beweging!

 9. zegt:

  Goede tips inderdaad, het is in de zomer altijd al lastig om gezond te blijven vind ik, moet je nagaan met deze situatie.

 10. Ik houd in de zomer het liefst mijn normale leefritme aan, en doe dit bijna niets anders. Dat werkt voor mij het beste.

 11. zegt:

  Wat een handige tips. Ik werk gewoon tijdens de vakantie door, dus mijn ritme zal niet echt veranderen. Alleen als het heeel warm is, dan is mijn eetpatroon ook anders: ik heb dan vaak minde trek en drink ik veel meer water als normaal

 12. zegt:

  Ik moet vooral erop letten dat ik wel meer water drink, want dat schiet er toch nog te vaak bij in en ook qua warmte sla ik het wandelen al snel over, maar dan moet ik gewoon op een ander tijdstip mijn rondje gaan maken of opsplitsen in 2x een half uurtje, dat is met warmte beter te doen dan een uurtje achter elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept