Museumpark Archeon- De wereld van de geschiedenis

museumpark Archeon, leuk voor jong en oud

Ben jij op zoek naar een leuk dagje uit, wil je wat actie, geschiedenis en ontdekkingen doen? Ga dan naar Museumpark Archeon. Een museum waarin je terug gaat in de tijd, met vele interactieve activiteiten, leuk voor jong en oud.

Op stap in eigen land

Nog steeds ontdekken velen hoe mooi Nederland is en wat hier allemaal te zien en te doen is. Iets wat we toch een beetje over hebben gehouden aan de afgelopen jaren. Nieuwe plekken ontdekken kan ook zijn naar musea gaan waar je nooit eerder bent geweest, voor mij was dat Museumpark Archeon.

De wereld van de geschiedenis

Museumpark Archeon vind je in Alphen aan den Rijn. Het museum is verdeeld in verschillende ’tijden’. De prehistorie, de Romeinse tijd, de vikingtijd en de middeleeuwen. Je kan van alles leren over de tijd ,via de huizen, de mensen die vertellen en de activiteiten die je kan doen. Leer vuur maken, vaar in een boomstamkano of probeer het boogschieten. Maar leer ook zwaardvechten, maak je eigen armband of laat je schminken

Zie de agenda voor activiteiten

Gedurende het jaar zijn er verschillende activiteiten, zowel met speciale dagen of weekenden, hou hier rekening mee, zowel als je liever gaat als het niet te druk is, als juist wanneer je een speciale activiteit zoekt. Op de site onder agenda, vind je alle activiteiten van dit jaar.

Leuk voor jong en oud

Natuurlijk is een museumpark als Archeon super leuk voor kinderen, niet voor niets gaan zoveel scholen hiernaartoe met schoolreisje. Echter voor het hele gezin is dit park een hele leuke activiteit. Daar waar de kinderen misschien liever de activiteiten volgen, vinden volwassenen de verhalen van de vele vrijwilligers die in het park aanwezig zijn juist ontzettend interessant. Zo is dit een uitje voor jong en oud!

Praktische informatie Museumpark Archeon

Archeonlaan 1 , 2408ZB , Alphen aan den Rijn. Parkeren is mogelijk voor het museumpark.

Museumpark Archeon is een leuk park om te bezoeken met kinderen, het is niet een heel groot park en hierdoor zullen ook jonge kinderen hun aandacht er goed bij kunnen houden. Door in de verschillende huizen te kunnen kijken is het een heel actief museumpark. Dus doe je wandelschoenen aan en wandel mee door de wereld van de geschiedenis.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept