Positief blijven in moeilijke tijden

Positief blijven in moeilijke tijden

Hoe blijf je toch een beetje positief in moeilijke tijden? Want daar leven we momenteel toch in, moeilijke tijden. Dachten we allemaal dat de hele Corona een paar maanden zou duren, zijn we ondertussen al bijna een jaar verder. Maar hoe blijf je dan een beetje positief?

Positief blijven in moeilijke tijden

Hoe blijf je goedgezind in deze lastige tijd? wat als je je baan kwijt bent? Een feest af heb moeten zeggen, je vakantie moest annuleren of je ouders al maanden niet hebt gezien? Hoe kan je in deze moeilijke tijd nog een beetje enthousiast en positief blijven?

Lastige tijden

Het zijn momenteel lastige tijden. Maakten we er in het begin grapjes over, lachten we om moppen over het virus, nu lachen we niet meer, zeker niet. Na bijna een jaar zijn we het allemaal spuug zat en zit er al een einde aan te komen?

Geen zweverige teksten

En ik wil jullie niet lastig vallen met zweverige teksten, het is alleen zo dat elke dag een beetje als hetzelfde voelt, maar ook de onzekerheid slaat toe. We plannen maar niks voor de feestdagen, want we gaan er van uit dat we dit met het gezin zullen vieren. We durven geen vakantie te plannen en een dagje of weekendje weg zou dat wel kunnen? Toch proberen we het zonnig in te zien en volgen we mijn eigen punten hieronder zoveel mogelijk op.

Hoe kunnen we positief of optimistisch blijven?

 1. kijk niet naar de problemen maar naar oplossingen. Aan Corona kunnen we niets doen, maar wel dat we gezond blijven. Zorg dat je genoeg beweegt en eet gezond.
 2. Laat je niet te veel beïnvloeden door anderen, heb je veel mensen om je heen die erg negatief denken, dan heb je misschien de neiging dit over te nemen. Waak hiervoor.
 3. Wees blij met wat je hebt.
 4. Richt je op de toekomst, ook hier komen we weer uit, daar zijn we van overtuigd, wat ga je dan als eerste doen en wat neem je mee uit deze tijd?
 5. Maak van je huis, jouw plek, je bent er zoveel, zorg dat je je hier ook echt thuis voelt.
 6. Stel realistische doelen op, maak het jezelf ook niet te moeilijk.
 7. Ga niet vergelijken, de situatie is nu eenmaal raar op dit moment en daar moeten we mee dealen, laten we proberen hier zo goed mogelijk uit te komen

Groundhog day

We leven momenteel in een heel rare wereld en al zijn we er allemaal nu wel klaar mee, we lossen het niet zo maar op. Er zullen echt dagen tussen zitten dat je denkt dat je in de film Groundhog day zit, tenslotte is elke dag hetzelfde, er zullen dagen tussen zitten dat je je optimistische zelf ben, maar ook dagen dat je het minder ziet zitten, hou in gedachten dat de zonnige dagen weer komen en probeer ook te genieten van wat je nu hebt als is dat misschien minder dan anders.

foto pixabay/affiliate links

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

12 reacties

 1. Felice Veenman zegt:

  h e lekker, een positief blog! ik vind het op het moment ook niet elke dag makkelijk om postief te blijven, maar ik doe het toch maar! Somberworden en zeuren kan altijd nog

  1. zegt:

   Precies! Ik heb ook dagen dat ik echt in de groundhog day film zit en denk pff weer een dag hetzelfde, maar ik probeer er ook gewoon maar veel positiefs in te zien. We kunnen we toch niks aan doen.

 2. Wat ik ook altijd belangrijk vind is dat er ook ruimte is dat het gewoon even niet leuk is. Van de druk om steeds maar positief te blijven word een mens soms ook neerslachtig. Door even toe te geven aan het vervelende, ontstaat er daarna vanzelf weer ruimte en kun je er weer tegen.

  1. zegt:

   Absoluut Nicole. Dat is ook zeker zo!

   1. Je hebt elkaar nog en dat vind ik belangrijk en daar haal ik energie uit.

 3. zegt:

  Het wordt steeds zwaarder, vind ik, naarmate het langer duurt. Eerst was een feestje ‘overslaan’ niet zo erg. Er zou wel weer een volgend feestje komen. Nu is er eigenlijk niets om echt naar uit te kijken, want alles kan worden afgezegd/verboden. Ik merk dat dat me opbreekt. Daarom extra blij dat ik jouw tip vijf in de praktijk heb gebracht en van mijn huis het afgelopen jaar nog meer een thuis heb gemaakt dan het al was.

 4. Frederique zegt:

  Ik zie zeker niet alleen maar negatieve kanten aan het hele coronagebeuren. Even wat meer thuis zijn, vind ik ook helemaal niet erg moet ik bekennen. En heb het zelf nog erg druk dus geen groundhog day (gelukkig).

 5. zegt:

  Ik ben al mijn hele leven het positieve van het leven te zien. Dus corona kan ik ook nog wel aan.

 6. Ik probeer dat ook, positief te blijven en te blijven zien. Voor mij betekent dit: iedere dag een frisse neus, geniet van wat je ziet (vogels, poes, lucht enzo) en ga iets doen (blog schrijven, boek lezen, huishouden, een taak afronden). Ik woon alleen en zie 1x per maand iemand, dus mezelf blijven motiveren om positief de dagen te vullen vind ik belangrijk, lukt me niet iedere dag. Maar geniet van wat je hebt en wel kunt is hierin mijn lijfdraad.

 7. zegt:

  Ik merkte wel in de afgelopen maand dat de verveling toe sloeg en dat ik daardoor ook minder positief was. Dat wil ik de komende periode echt doorbreken want in zo’n negatieve cirkel blijven hangen, is niet motiverend om deze periode door te komen.

 8. zegt:

  Ik probeer ook positief te blijven en dat lukt tot op heden wel aardig heb ik het idee. Ik ben de afgelopen tijd in eigen land wel twee keer een weekendje weggeweest. Ik vind dat juist wel lekker, even opladen en genieten van het restaurant.

 9. Gabrielle zegt:

  Door de corona tijd ben ik inderdaad erg bezig met het eigen maken van ons huis. Daardoor voel ik me meer gemotiveerd tijdens het thuiswerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept