Zorg voor jouw nabestaanden door zaken voor later goed te regelen

zorg voor jouw nabestaanden en regel jouw uitvaart alvast goed.

We willen er liever niet te veel aan denken, toch is het goed om de zaken rondom een uitvaart goed te regelen en op die manier te zorg voor jouw nabestaanden. Bij het overlijden van een dierbare is het verdriet al zo groot, dan wil je als direct nabestaande niet over verzekeringen of geldzaken nadenken. Zorg daarom goed voor hen en regel jouw zaken goed!

Zorg voor jouw nabestaanden

Het zijn onderwerpen waar we weinig over praten, de dood. Toch is het verstandig om van elkaar te weten wat de ander wil. Wij jij begraven worden of gecremeerd? Wil jij een grote menigte op jouw uitvaart of wil je het privé houden? Dit zijn zaken waar jij met je partner en kinderen over moet praten. Ook is het verstandig een uitvaart verzekering te hebben, dit neemt na het overlijden de zaken en zorgen voor de nabestaande uit handen.

Wat kost een uitvaart nu

Je weet het natuurljk niet van te voren, maar je kan wel een inschatting maken wat een uitvaart kan kosten. En deze kosten lopen vaak snel op. Nu wil je niet dat jouw directe nabestaanden de zorg voor deze kosten moeten dragen. Daarom is het verstandig om nu al jouw uitvaart verzekering te regelen. Ben jij verzekerd dan weet je dat de kosten gedekt zijn en kan je hiermee in ieder geval deze zorgen voor de nabestaanden uit handen nemen.

Natuurlijk is het niet verplicht

Of jij een uitvaartverzekering neemt is natuurlijk heel persoonlijk. Er zullen mensen zijn die genoeg spaargeld hebben, waarmee de kosten na het overlijden gedekt zijn. Anderen vinden het lastig om na te denken over later, willen dit misschien ook wel helemaal niet en dan is het goed om deze zorg uit handen te geven.

Zet op papier wat jij wil

Natuurlijk willen we niet nadenken over de dood, toch is het verstandig om naast het vastleggen van een testament, ook op papier te zetten wat jij wilt na jouw overlijden. Wil jij een begrafenis of een crematie, wil je een grote groep mensen of een besloten begrafenis? Welke muziek moet er gedraaid worden en wordt er na afloop een borrel geschonken? Zaken om over te praten, om over na te denken en om vast te leggen. Heb jij een uitvaartverzekering dan hoeven de nabestaanden zich vaak niet meer druk te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota, dit kan hun verlichten in de zorgen, maar goed het verlies blijft. Praat hierover, geef jouw wensen door en zorg ook dat het voor de nabestaanden hierdoor misschien iets lichter wordt, hoewel het verdriet natuurlijk altijd blijft.

Lees ook: Een fotograaf inhuren voor bijzondere levensmomenten

foto gratis afbeelding van Alicja via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept