Wat zijn de tuintrends dit jaar

wat zijn de tuintrends van dit jaar?

Ondanks dat je misschien denkt in de winter weinig aan de tuin te kunnen doen, kan jij je natuurlijk prima nu oriënteren op de tuintrends van dit jaar. Want wat gaan we zien, welke kleuren moeten dit jaar echt in de tuin en hoe zorg je nu dat jouw tuin een verlenging van jouw woonkamer wordt?

In elke tuin een louncheset

Een tuintrend die elk jaar terug komt en logisch ook, is een loungeset. Elke tuin heeft een loungeset nodig. Nu weet ik natuurlijk ook dat niet elke tuin groot genoeg is voor tuinmeubels en een hele set kan je misschien helemaal niet kwijt. Een chaise longue loungeset is dan een ideaal alternatief. Want past er geen hoekbank in jouw tuin? Een chaise longue bank is dan de perfecte oplossing, de bank heeft dezelfde functionaliteit als een hoekbank, maar neemt niet te veel ruimte in beslag.

Als je meer zitplekken wilt

Nog een voordeel van een chaise longue loungeset is het verlengd voeteneinde. Dit is ideaal wanneer jij in de tuin wil zitten, lekker languit, maar komt er viste dan heb je een extra zitplek.. Heb je nu meer ruimte in de tuin, dan kan je een chaise longue loungeset prima combineren met andere tuinmeubelen. Nog zo een tuintrend dit jaar!

Natuurlijke vormen in tuinmeubels

Wat we dit jaar weer veel meer gaan zien zijn ronde en organische vormen. De hoekige vierkanten tuintafels zien we natuurlijk ook nog steeds, maar een van de tuintrends dit jaar is zeker een ronde of ovalen tuintafel, waar je met familie en vrienden omheen kan zitten. Kijk voor inspiratie bij Latour tuinmeubels.

Wat bedoelen ze met natuurlijke materialen

Naast natuurlijke vormen zie je ook natuurlijke materialen terug komen dit jaar in de tuintrend. Natuurlijke materialen zijn duurzaam en beter voor het milieu. Denk bij natuurlijke materialen aan hout en riet, maar ook mooie keramiek plantenpotten mogen niet ontbreken.

De boho stijl

Deze natuurlijke materialen passen ook weer prima in een bohemian tuin. Een boho tuin kan eigenlijk altijd en elk jaar, want dit verveelt nooit en past hierdoor ook zeker in de tuintrend van dit jaar. De boho stijl in de tuin zorgt voor een vakantievibe die niet meer stopt. Gebruik kleurrijke en natuurlijke materialen. Denk aan rotan meubels, kleurrijke voorkleden en vrolijke sierkussens op de chaise longue loungeset.

Veel groen gaan we zien in de tuin

Dit jaar zien we ook veel groen. Zeg je groen dan zeg je tuin, denk aan groene planten of heggen, maar dit jaar zie je het ook terug in accessoires en combineer je groen met grijs of bruin dan heb je helemaal de kleuren van dit jaar in jouw tuin.

Doe jij mee aan de tuintrend van het jaar

Ik heb het vaker gezegd in artikelen, maak van jouw tuin een verlenging van je huis. Probeer om buiten en binnen tot een geheel te krijgen. Dit kan natuurlijk met een overkapping of serre, maar dit is zeker niet nodig. Je kan in elke tuin binnen naar buiten halen, door dat vrolijke kleed in de tuin te leggen die match met de kleuren in huis. Maar zorg ook voor accessoires als een mooie plantenpot, kaarsjes op tafel, een vuurkorf en mooi plaid op de bank. De tuintrend van dit jaar is gericht op genieten en dat is iets wat voorop mag staan. Het hele jaar door.

foto gratis afbeelding van Jill Wellington via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Nee ik doe niet mee met tuintrends. Laten we eerst maar weer eens proberen van de tuin een duurzame tuin te maken. Dus met planten en bloemen in de hoofdrol. In plaats van al die betegelde parkeerplaatsen volgepropt met loungesets en een hoop prullaria die ieder jaar vervangen worden

  2. zegt:

    Duurzaamheid is ook een tuintrend, steeds meer mensen kiezen voor duurzaam, biodiversiteit buiten de tegels om. Recyclen, juist van tuinsets, tenslotte willen we ook in de tuin kunnen zitten en genieten van de prachtige bloeiende planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept