Hoe vind je jouw droom trouwjurk

hoe kan je jouw droom trouwjurk vinden?

Het is zover: je gaat trouwen. Dit wordt de mooiste dag uit je leven en natuurlijk wil je er op deze dag ook op je mooiste uitzien. Een trouwjurk vinden die bij je past is dan ook misschien wel de grootste uitdaging die je voorgeschoteld krijgt. Inmiddels hebben de bruidsmodewinkels zo’n brede collectie en verandert ook de mode ieder jaar weer, waardoor het een flinke klus kan zijn. Hoe vind je dan die droom trouwjurk? Wij bespreken de belangrijkste tips met je.

1. Naar een boetiek of op maat bij de ontwerp(st)er

Voordat je begint met je zoektocht naar jouw droom trouwjurk is het goed om te bedenken of je een jurk bij een boetiek wilt kopen of op maat wilt laten maken door een ontwerp(st)er. In beiden gevallen zul je genoeg tijd nodig hebben om erachter te komen wat je perfecte jurk is. Zeker in het geval van een op maat gemaakte jurk moet je van tevoren goed weten wat je precies zoekt in een jurk. Een duidelijke briefing geven over de vorm, de stof en de accessoires zijn van groot belang. Bij een boetiek is dit weer anders, hier kun je kiezen uit een bestaande collectie. Je weet dan al precies hoe de jurk eruit ziet, dus dat is mooi meegenomen. Beiden opties bieden prachtiege jurken aan, maar heb je genoeg budget, dan is een op maat gemaakte jurk natuurlijk wel heel speciaal en uniek. 

2. Neem ruim de tijd 

Het tweede belangrijke punt is dat je echt op tijd moet beginnen met je zoektocht naar de perfecte trouwjurk,. Of dat nu is met trouwjurk grote maten of kleinere maten: de gemiddelde zoektocht en het eventuele (ver)maken van de jurk kost zo’n zes tot negen maanden. Tijd is dus een belangrijk component voor jouw zoektocht. Maak dus op tijd de afspraken. Ga je naar een boetiek? Houd er rekening mee dat in oktober vaak de nieuwe collecties komen voor het trouwseizoen erop.

3. Inspiratie verzamelen

Inspiratie op doen is nog een belangrijk onderdeel van je trouwjurk zoektocht. Op internet en in tijdschriften kun je genoeg plaatjes verzamelen met dingen die je mooi vindt. Zo kies jij straks makkelijker voor jouw perfecte jurk. Zoek vooral iets wat bij jouw persoonlijkheid past, het is tenslotte jouw grote dag.

foto gratis afbeelding van Tú Anh via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept