Waar kan je op letten bij het kopen van een bank

tips bij het kopen van een bank

Ben jij van plan een nieuwe bank te kopen, dan kan ik je misschien helpen met mijn tips. Na 10 jaar was onze bank helemaal op en zijn we actief op zoek gegaan naar een nieuw exemplaar. Maar wat koop je? Waar koop je deze en hoe weet je dat de bank en stoelen ook passen in de woonkamer. Alles over het kopen van een bank in een artikel.

Wat als de bank versleten is

Het is een jaar of tien geleden zijn dat wij onze bank kochten. Een witte leren bank. De jongens waren jong en leer leek ons makkelijk mocht er eens een glas limonade overheen gaan. Dat het een witte bank was was geen probleem, want schoonmaken ging heel makkelijk. Na jaren was de bank echt helemaal versleten. Logisch, want hij was goed gebruikt.

Hoe is jouw inrichting

Ons huis is vrij industrieel ingericht, met warme donkere houten kasten en tafels en veel bohemische accessoires. De nieuwe bank mocht best aanwezig zijn, maar ik wilde af van het wit en ook besloten we geen hoekbank meer te kiezen, omdat je hier eigenlijk toch te weinig lpekken hebt om allemaal lekker te kunnen zitten. Vaak start de zoektocht online, logisch, zo kan je genoeg inspiratie op doen, maar om echt een bank te kopen is een bezoek aan een meubelboulevard het beste idee.

De meubelboulevard, de hemel of de hel

Ik zie er altijd tegen op, de meubelboulevard, dit komt denk ik door de beelden van vroeger wanneer mensen massaal naar de meubelboulevard gingen op tweede paasdag. Maar het valt eigelijk altijd reuze mee en eigenlijk is het wel heel fijn om zoveel winkels in een keer bij elkaar te hebben.

Hoe ga je op zoek naar een nieuwe bank

Hoe begin je nu bij het kopen van een bank? Maak van te voren een schets van jouw woonkamer en de meubels die je wilt kopen. Schets alles op maat en kijk wat mogelijk is. Neem een centimeter mee als je naar de winkel gaat en maak eventueel foto’s, zodat je later thuis kan kijken of de kleur goed staat bij de rest van het interieur.

Het kan zijn dat je meteen tegen jouw droom bank op loopt (dat was bij ons het geval) of dat het je weken kost om de juiste meubels te vinden. Neem de tijd. Ga er op of er aan zitten en blijf soms ook gewoon even zitten. Wij namen de kinderen mee, deze zijn langer dan wij zijn en nemen ook hun plekje in op de bank, wel zo belangrijk dat zij hem ook fijn vinden zitten.

Hoe lange wachten op de meubels

We kochten onze meubels ( bank en relax stoel) bij Goosens. Het was liefde op het eerste gezicht en alhoewel we hierna nog verder hebben gekeken, bleven we terug komen bij deze meubels. We hadden gedacht 20 weken te moeten wachten op onze bank, maar tot onze verbazing konden we de banken binnen1-5 werkdagen al thuis verwachten. Nu was het zo dat we de banken in dezelfde kleur en maat kochten als die in de winkel stond. Hiervan hadden ze er meer op voorraad en dus was de levertijd zo snel. Dit geldt trouwens niet voor alles, de stoel had wel een wachttijd van15 weken.

Nieuwe functies en moderne handigheidjes

Een week later zaten we dus op onze nieuwe bank. Een tweezit en twee en een halfzit. De twee en een halfzit heeft een relax functie en usb aansluiting. De tweezits is een ‘gewone bank’. De zitting en rugleuning zijn hoog, hierdoor zit de bank zeer comfortabel. De kleur, grijs past prima bij de rest van ons interieur. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe bank. Neem de tijd hiervoor, zorg dat je duidelijk hebt wat waar kan en wat de mogelijkheden zijn. Meet jouw woning goed op en ga voorbereid op stap.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Wat een handige tips voor het kopen van een nieuwe bank! Het is inderdaad essentieel om goed na te denken over hoe de nieuwe bank in je huidige interieur past, en ik kan me voorstellen dat een bezoek aan de meubelboulevard veel inspiratie kan bieden. Persoonlijk vind ik huisdieren ook belangrijk in mijn interieurkeuzes, dus het is geweldig dat je hebt gekozen voor een bank die zowel stijlvol als functioneel is met moderne functies. Bedankt voor het delen van je ervaringen en advies!

    1. zegt:

      Je hebt helemaal gelijk, het is ook zeker belangrijk om bij het kopen van een bank, na te denken over de keuze, wanneer je huisdieren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept