Super opkikker dag- Een leuk dag voor een ziek kind en gezin

Stichting Opkikker bezorgt zieke kinderen en hun gezin een leuke dag.

Een jaar geleden alweer dat wij, met ons gezin, naar de super opkikker dag van Stichting Opkikker mochten. Stichting Opkikker verzorgd dagen waarbij het chronische zieke kind en het gezin even de ziekte vergeten en volop kunnen genieten van elkaar. 

Stichting Opkikker.

Vol spanning reden we de ochtend van de Stichting opkikker dag naar Zeewolde, waar we verwacht werden op het terrein van Center parcs. Na de auto te hebben geparkeerd liepen we naar het business center, waar de rode loper voor ons klaar lag. Met luid gejuicht en applaus werden we onthaald. Onze vrijwilligster die deze dag aan ons was toegewezen, stond al foto’s te nemen. Terwijl wij – nog helemaal beduusd- naar binnen liepen. Deze vrijwilligsters regelde de hele dag voor ons. Zij lette op de tijd, wist waar we heen gingen en maakte foto’s en filmpjes van de dag.

Avonturen beleven

Na de koffie/ fristi met gebak, liepen we naar de rand van het park, waar we werden opgewacht door twee piraten. Deze namen ons mee op hun schip. Eerst werden de jongens als echte piraten aangekleed en met een heus ooglapje voor gingen we aan dek van het schip.Samen met de piraten beleefde we avonturen op het water. We moesten een schat zoeken en de jongens hielpen mee het dek te schrobben. Na het vinden van de schat ontvingen ze beide een diploma. Dit was al een avontuur op zich. De jongens waren helemaal onder de indruk en waren zeer verrast, toen bleek dat dit avontuur niet het enige was, wat ze deze opkikker dag zouden beleven.

opkikker

De wegenwacht

We liepen terug het park in en werden opgewacht door de mannen van de Wegenwacht. Hier hielpen de jongens een lekke band te verwisselen. Een autodeur open te maken ( voor wanneer je de sleutel in je auto hebt laten liggen) en een auto op te takelen. Ook mochten ze een rondje in een auto van de wegenwacht meerijden. Vervolgens liepen we naar de brandweer. De jongens kregen een brandweerpak aan en helm op, redde een knuffeldier uit de boom. Bluste een brandje en gingen een loods in die vol hing met rook, waar ze wederom een knuffeldier heelhuids uit wisten te redden. Als afsluiting gingen we een rondje met de brandweer mee. Wat een avontuur was dit, bepakt en bezakt met alle knuffels ( en in brandweerpak) gingen we lunchen en stond ons het middag programma te wachten.

Stichting opkikker bezorgt zieke kinderen een super opkikker dag

Ook nog taarten bakken

De middag van de opkikker dag begon achterop een trike. We kregen een helm op en reden een stuk in de omgeving. De jongens vonden het maar wat gaaf, zo snel als we gingen. Vervolgens deden we het rustigste onderdeel van de dag. Taarten versieren. Na al het avontuur, was het wel even fijn om tot rust te komen. Het was erg gezellig om dit met zijn vieren te doen en de dagen na het evenement, hadden we nog heerlijk taart.

De dag werd afgesloten met een dans en lasershow en een fantastisch georganiseerd diner. Op het parkeerterrein werden we uitgezwaaid door alle vrijwilligers. Wat een super ervaring was dit!

Lees ook: onze zoon is ambassadeur bij Stichting Opkikker

opkikker

Vrijwilligers

We hadden een fantastische opkikker dag. Doordat de vrijwilligster alles voor ons regelde en de tijd voor ons in de gaten hield, hadden wij ook een zorgeloze, relaxte dag. Dat was zo fijn! De hele dag was super goed georganiseerd. Nergens hoefde we te wachten. Het was net alsof alles speciaal voor ons was georganiseerd en dat is voor een keer best lekker. De vrijwilligers waren allemaal super met de kinderen, waardoor ze echt een fantastische dag hebben beleefd. En ze hun ziekte zeker even een dagje hebben kunnen vergeten. Vol verhalen en ervaringen gingen wij naar huis en dagen na de opkikker dag krijgen we nog een glimlach om onze mond als we aan deze fantastische dag denken.

Alles over Stichting Opkikker lees je hier

foto’s lodiblogt

 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Het klinkt fantastisch zeg! Fijn dat het ook zo goed georganiseerd was!

  1. zegt:

   Het was echt fantastisch!

 2. zegt:

  Mooi om te lezen! Ook wij hebben mogen genieten van zo`n super Opkikkerdag. Heel bijzonder. En nog steeds denken we er regelmatig aan terug.

  1. Fantastisch he! Hier praten ze er ook nog veel over en een komende week mogen we nog zo een fantastische dag beleven. Deze keer is onze andere zoon aan de beurt. Ziek zijn is niet leuk, maar dit soort dagen verzacht het wel! Leuk om te lezen dat jullie ook zo genoten hebben.

 3. Vandaag had onze jongste zoon zijn ‘opkikkerdag’. Ook vandaag hebben ze genoten. Chronisch ziek zijn is niet leuk, maar dit soort dagen kleuren hun dag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept