Met deze 3 apps komt het leren van een vreemde taal voor de boulanger

apps vreemde taal

Hoewel de zomervakantie alweer voor de deur staat, is het nooit te laat om alvast de taal van je vakantiebestemming te leren. Gelukkig zijn er allerlei handige apps die voorkomen dat je straks met steenkolenengels naar de baguette staat te gebaren.

De boeken in duiken of op je mobiel

Vroeger moest je al gauw maandenlang in de boeken duiken om een taal onder de knie te krijgen. Had je vervolgens eindelijk de fijne kneepjes van het Frans, Duits of Portugees begrepen, dan kon je eigenlijk alleen op vakantie verder oefenen. Nu we het internet hebben, is het makkelijker dan ooit om overal en altijd in aanraking te komen met vreemde talen.

Een vreemde taal leren voor vakantie

Nog niet zo lang geleden schreef ik over de cursus Frans, waar ik elke keer weer fris en fruitig aan begin, maar ook net zo snel weer mee stop. Ik vind het prettig, maar ook belangrijk om me in ieder geval een beetje verstaanbaar te kunnen  maken in het land waar ik op vakantie ben. Nu ben ik wederom gestart met het leren uit een boek, maar een app is natuurlijk veel makkelijker. En ook veel meer van deze tijd.

Taal naar keuze

Gelukkig is het dankzij dat internet ook nog simpeler om een taal naar keuze te leren. Deze 3 apps die ik hieronder beschrijf, zijn erop gericht om jou die nieuwe taal bij te brengen. Ze zijn gericht op alle niveaus. Ze zijn dus niet alleen handig als je je kids wil leren zelf iets te bestellen bij de bakker in het buitenland, maar ook als je een paar maanden rondreist in Azië. Deze apps werken niet alleen op de iPhone, maar ook op Android-smartphones zoals de Samsung Galaxy of Huawei P20 Pro. Ze zijn toegespitst op jouw ervaring, zodat het nooit te makkelijk of moeilijk wordt.

Welke apps zijn er voor je telefoon om talen te leren

Duolingo

Waarschijnlijk de bekendste app voor het leren van een vreemde taal is Duolingo. In deze app kun je tal van talen leren, van Engels en Duits tot Japans en Tsjechisch. De lessen zijn opgedeeld in hapklare brokjes die ieder hooguit een paar minuten duren. De ene keer leer je over voorzetels, de volgende keer draait het om populaire maaltijden in het land van bestemmingen. Bovendien zijn de opdrachten simpel te volgen. Soms gaat het om het bepalen van het volgende woord in een zin, soms moet je het zelf spellen. Je leert het allemaal heel geleidelijk, waardoor je nooit het idee hebt dat het opeens te moeilijk wordt. Sterker nog: als je denkt dat je een taal al goed genoeg beheerst, kun je zelfs een examen afleggen om een aantal lessen over te slaan. Duolingo is bovendien helemaal gratis. Via onderstaande links kun je het downloaden.

Download: Android | iPhone

Rosetta Stone

De Rosetta Stone-app is gericht op het ‘onderdompelen’ in een nieuwe taal. Je krijgt niet gewoon een woordenlijst voorgekauwd, maar bouwt langzaam een taal uit. Eerst leer je woordjes, maar daarna zinnen en zelfs complete verhalen. Bovendien wordt je ook beoordeeld op je uitspraak. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone X en ziet er dus mooi uit op het grote scherm, maar ook op oudere smartphones krijg je duidelijk, overzichtelijk beeld. Wel zitten er een paar nadelen aan Rosetta Stone. Zo is de app alleen beschikbaar in het Engels. Als je bijvoorbeeld Spaans of Mandarijn wil leren, dan zul je eerst het Engels machtig moeten zijn om het via Rosetta Stone te volgen. En hoewel de eerste paar lessen van elke nieuwe taal gratis zijn, kost het vervolgens een paar tientjes om het complete lespakket te ontgrendelen. Nog altijd stukken goedkoper dan zo’n LOI-cursus van vroeger, maar helemaal gratis is het dus niet.

Download: Android | iPhone

Babbel

Ben je vooral praatgraag, dan is er Babbel. Deze app gaat je bijspijkeren op het gebied van gesprekken. Geen woordenlijsten en werkwoordvervoegingen, maar praktische suggesties voor veelvoorkomende situaties. Wat zeg je bijvoorbeeld in het restaurant? Hoe reken je af bij de kassa? Oefenzinnetjes worden voorgelezen, zodat je ze ook goed weet uit te spreken. Helaas zul je wel voor Babbel moeten betalen als je echt op zoek bent naar een vlotte.. babbel. De eerste lessen zijn gratis, maar wil je het complete lespakket dan betaal je een vast bedrag per maand. Dat is standaard zo’n 10 euro per maand per taal. Betaal je bijvoorbeeld 6 of 12 maanden vooruit dan is het maar de helft. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een abonnement te nemen op álle talen: dan geeft Babbel je een extra korting.

Download: Android | iPhone

Voor mij zou de app Duolingo wel wat zijn. Hoe zorg jij er voor dat je de taal van jouw vakantie land (een beetje) beheerst?

foto’s pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  Een nieuwe taal leren is altijd een nieuw stukje wereld dat voor jou opengaat en als deze apps daar aan helpen dan moet ik ze gewoon eens testen!

 2. zegt:

  Handige apps voor deze vakantieweken. Duolingo heb ik zelf ook wel eens gebruikt, maar babbel spreekt mij heel erg aan. Jammer dat je hier wel voor moet betalen. Wellicht overweeg ik dit toch eens om te proberen.

 3. zegt:

  Haha, je titel! Zelf heb ik al met Duolingo gewerkt, en dat vond ik een fijne app. Ik zou graag nog eens starten met een taal die ik helemaal nog niet ken.

 4. Ik vind duolingo ook leuk, maar ik geef alles zo rap op! Ik wil Spaans leren :p

 5. zegt:

  Dat is handig! ik heb het geluk dat ik meerder betalen spreek maar zodra ik in china aankom dan is het voor mij hogere wiskunde. Leuke vondst!

 6. zegt:

  Ik moest lachen om de titel! haha. Ik gebruikte een tijdje duobingo om Zweeds te leren. Erg fijne app! De andere ken ik niet

 7. LOL. Wat een geweldige titel heb je deze post gegeven Lodi. Die kan zo op een tegeltje vind ik : )))

 8. Ik ken alleen duolingo en heb ik ook wel eens op mijn telefoon gehad… ik heb er alleen weinig tijd voor dus vrij weinig mee gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept