Georgia Amerika ontdekken met de familie

Reünie in Helen, Amerika en vliegen met kinderen

Een weekje vakantie in Helen, Georgia Amerika. Helen is een super leuk plaatje.  Vorige keer schreef ik over onze heenreis naar Amerika en het huisje in Helen. Maar nu de vraag wat kan je hier allemaal doen?

Pasen vieren op zijn Amerikaans

Eindigde ik vorige week bij hoe verrassend het huisje was, schijf ik deze keer over wat we allemaal gedaan hebben. Zaterdagochtend reden we naar Unicol State Park, het park waar volgens het aanplakbiljet een paas feest moest zijn. Aangekomen bij het State Park zagen we de paaseieren al liggen.

Bunny Hup

Kinderen konden geschminkt worden, paasbakjes maken om straks hun eieren in te doen en mee doen met de Bunny Hup. Bij de Bunny Hup stonden er tien kinderen op een plaat met een nummer hierop. De muziek begon te spelen en de kinderen hupte van plaat naar plaat. Zodra de muziek stopte stonden de kinderen stil en werd er een nummer getrokken. Wij kwamen aanlopen, ze zochten nog een kindje. Mijn neefje deed niets vermoedend mee en won binnen 10 seconden een taart. En wat voor een, het toetje was de hele week geregeld!

Wandelen in het State Park

Het veld was in drieën verdeeld, in leeftijdsgroepen en toen de toetser ging, mochten de kinderen paaseieren oprapen. Een hoop gelach, plezier en buit binnen gehaald. Na het paasgebeuren wandelde we nog even rond in het State Park, het was prachtig weer, de routes staan goed aangegeven, met afstand en tijd. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Lees ook: Tips voor een roadtrip door Zuidwest Amerika.

Wat te doen in Helen, Georgia Amerika

Wat is te doen in Helen? Dat is nu de vraag. Helen, in Georgia Amerika is een op Beieren gebaseerd plaatsje, alles doet Duits aan. En een Hollandse winkel, want die fout ( Deutch en Dutch) maken ze wel vaker in Amerika. Hier kon je echt Nederlandse artikelen van Koopmans, Dr Oetker kopen en natuurlijk ook stroopwafels (heel duur!). Het plein was omringd met kroegen met Duits bier en er was zelfs een feesthal voor het Oktoberfeest. Het was een super leuk plaatsje, wat heel vriendelijk en aardig aandoet. Met leuke toeristische winkels. In de buurt kan je vele prachtige wandelingen maken.

Alles over Helen lees je hier.

Wat te doen Georgia

Wandelen in Amerika

Wandelen in Amerika is altijd leuk en mooi. Zo wandelde we naar Ann Ruby Falls, met zijn prachtige waterval en liepen de stijle helling van Mt Yonah op. Ook speelden we nog een middag mini-golf op een echte piraten mini-golf baan in Helen en gingen een middagje bowlen, toen het even een keer niet zulk mooi weer was.

wat kan je allemaal doen in Georgia Amerika met kinderen

Een heerlijke week dus, met veel plezier, gezelligheid en sportiviteit.

Weer naar huis

Na een heerlijke week, gingen we terug vanuit Amerika, via Canada naar huis. Eerst sliepen we nog een nacht in het hotel en vlogen toen via Toronto terug naar huis. Het was een heerlijke tijd, wat was het fijn om mijn zus, zwager en neefjes weer te zien. Nu doen we het met de foto’s die we allemaal hebben gemaakt en met Skype!

Lees ook: Reünie in Helen

foto’s Lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk was om iedereen weer te zien. Amerika lijkt me een leuk land om te bezoeken!

  1. zegt:

   Het is een prachtig land om vakantie te vieren.

 2. Merel zegt:

  Wat leuk gedaan, dat hele paasfeest. En geweldig dat jullie lekker taart hadden voor de hele week!

  1. zegt:

   Het was echt heerlijk Amerikaanse,maar daarom voor ons zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept