reüni Amerika
Reizen Vrije tijd

Een familie reünie in Helen, Georgia Amerika #1

Twaalf jaar woont mijn zus in Amerika en ik mis haar verschrikkelijk. Nu misschien nog wel meer dan in het begin, omdat ik er nu ook nog twee neefjes bij heb, die ik missen moet. Hoe fijn was het dus toen we eind maart een week samen waren. Een familie reünie. Heel wat planning koste dit, tenslotte lopen de vakanties in Amerika en Nederland niet gelijk, maar de aftelkalender liep vanzelf af. Daar stonden we, op donderdagochtend vroeg samen met opa en oma op Schiphol.

Filmpjes kijken

De vlucht van Amsterdam naar Atlanta duurde net geen tien uur. Vliegen met de jongens is geen probleem. Ze zetten hun kop telefoon op en spelen spelletjes of kijken televisie. Af en toe onderbreken ze deze handelingen even om te eten en gaan dan weer verder. Op dit soort dagen laat ik ze maar. Tenslotte vind ik het ook fijn om de hele vlucht films te kijken en boekjes te lezen. De jongens zaten trouwens op hun autostoeltjes. Je loopt er wel even mee te sjouwen op Schiphol, maar ze zitten prima in hun vliegtuigstoel en het scheelt weer stoeltjes huren in Amerika. Na tien uur kon de reünie beginnen.

Het weerzien werd uitgesteld

Aangekomen in Atlanta, duurt het altijd lang voordat je door de douane bent. Maar voordeel was, dat de koffers er al waren en toen begon de zoektocht naar de shuttlebus naar het hotel. Dit was goed aangegeven dus spoedig kwamen we in het hotel aan. Mijn zus en haar gezin zouden een uur of wat later aankomen, dus wachtte we in spanning af. Echter kreeg ik het bericht dat hun vlucht een aantal uren vertraging had in verband met harde wind. Omdat we met een tijdsverschil van 5 uur zaten, besloten we toch maar te gaan slapen. Mijn ouders ( de bikkels) bleven op. De volgende ochtend waren we vroeg wakker. Dat tijdsverschil doet toch altijd wel wat met je. In de ontbijtzaal zagen we mijn zus, zwager en neefjes dan toch eindelijk en was de familie reünie begonnen.

Reünie in Amerika

De auto’s waren al geregeld en toen deze waren opgehaald, vertrokken we naar het huis. Ik had Atlanta bedacht en mijn zwager kwam met een plaatsje Helen, ongeveer 90 mi van Atlanta.  Via HomeandAway boekte ik een huis in Helen, Georgia. Op de foto’s zag het huis er helemaal fantastisch uit, dus we waren heel benieuwd. Via een stijl pad naar boven kwamen we bij het ( geheel vrijstaand) huis aan. Typte de code in van de voordeur en werden aangenaam verrast. Twee verdiepingen, vier slaapkamers, 2 keukens en 2 huiskamers. 3 badkamers, een speelkamer met pooltafel, 2 veranda’s en een hot-tub. Echt Amerikaans zoals wij dat dan noemen.

reünie Amerika

Door de bossen door zie je het huis

reüni Amerika

Hier zie je een verdieping van het huis, hieronder zit nog een verdieping

De neefjes weer samen

Het is zo leuk om te zien, hoe de vier jongens – die in leeftijd heel dicht bij elkaar zitten- bij zo een reünie, meteen de draad weer oppakken en samen gaan spelen. Nadat de kamers waren verdeeld, werden de cadeaus uitgepakt ( stroopwafels en hagelslag voor mijn zus en Reeses voor mij) en was het tijd om bij te kletsen. Boodschappen werden gedaan en plannen gemaakt voor de komende dagen. In de winkel zagen we een hele leuke activiteit voor de jongens de volgende dag. Wat dit was en hoe mijn neefje een mazzeltje had en taart won, dat lezen jullie in een volgende blog.

wat te doen in Georgia Amerika

foto’s lodiblogt

6 thoughts on “Een familie reünie in Helen, Georgia Amerika #1”

  1. Ik heb familie in Houston wonen. Maar ik ken het. Wij vliegen vaak 12 uur over. En heerlijk Reeses! Mijn familie is ook gek op stroopwafels, jam en nederlandse kaas 🙂

  2. Klinkt als een fantastische reis! En wat fijn zo’n huis 🙂 Lijkt me soms wel lastig om zo ver van elkaar te wonen, des te leuker om dan weer allemaal samen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *